Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je divné, že zrovna tento dokument je tady až tak přeceněný a navíc ho tu hodnotilo víc lidí, než na IMDb, což mně příjde trochu divné. Na to, aby tento snímek obsáhl celou planetu mu chybí taková celková všeobecnost, protože některá místa vidíme téměř pořád a některá prakticky vůbec a to samé i s živočichy. Tento film je nejkrásnější dokument o přírodě, jaký jsem kdy viděl, ale má značné nedostatky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krásný, úžasně natočený dokument, který mohu doporučit každému, kdo žije svůj život v trojúhelníku ohraničeném panelem, betonem a asfaltem. Kdo se však nebojí vylézt na čerstvý vzduch, občas se popere s medvědem nebo si zajezdí rodeo na divočákovi, tak ten z nějakých obrázků v HD rozlišení zase tak odvázaný nebude. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy o víkendech ráno malé děti koukaly na Pokémony, Digimony, a ještě možná v dobách Vegy a Magionu, jsem já sledoval převážně pořady National Geographic jak na běžícím pásu fáscinován krásami přírody. Teď jsem se těšil na neskutečné impozantní a zdrcující dílo, které zachycuje všechny krásy světa, ale dostalo se mi jen průměrného dokumentu, který kdyby dali mezi ostatními dokumenty tenkrát před 13ti lety o víkendu, tak by mi ani nepřišlo, že je něčím zvláštní a vyjímečný. Je sice hezky barevný, a sem tam jsou tam impozantni momenty a zpomalené záběry, při kterých se snad i tají dech, avšak asi jsem od nejlepšího dokumentu na csfd čekal o hodně víc... Příliš se vlekl, postrádal dramatičnost a nízká úroveň odbornosti mu taky nepřidávala. Spousta soubojů lovce a kořisti byla utnuta zrovna když se něco začlo dít a na druhou stranu záběry medvíďat, která se hrabala z nory, trvající snad 10 minut spíš ještě ironicky potlačovaly absenci zajímavých záběrů.... A rovněž mi přišlo, jako by to komentoval člověk, který slepě věří ideologii Greenpeace, ale nepozná kohouta od slimáka, než nějaký vědec.... Takže dávám za 3 a je to ještě spíše trošku slabší 3... Bohužel :( ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace různých světových biotopů, z nichž žádnému není věnována větší pozornost a o žádném se nic nového nedozvíme, ale film je díky jejich počtu dostatečně pestrý. Staví se především na překrásných obrazech; záběry na gigantická stáda, nedozírná hejna ptáků a vyskakující žraloky berou dech, stejně jako plovoucí sloni, útočící vlci a ledem se prolamující medvědi. Pohyblivá pohlednice, krásná. Ale něco na ní napsaného být mohlo... ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejunikátnější záběry, jaké jsem měla to štěstí vidět. Náročnost dokumentu se zrcadlí v každé minutě. Odměnou za nelehkou práci tvůrců je náš velký údiv, neboť nám dokázali ukázat to, co 99% populace nikdy neuvidí. Doufám, že v každém z nás zůstane vykřičník, který nás povede cestou, co nejvíce šetrnou k naší šťastné planetě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama