Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně nádherného a zárověn neobyčejně smutného jsem už dlouho neviděl. Opravdu překrásné záběry z naší matičky Země podkresluje emocionálně velmi vypjatá hudba a pěkný komentář. Spousta záběrů je ze seriálu Planeta země, takže kdo ho viděl tak může být lehce zklamán, přesto je to neuvěřitelně poustavý snímek a doporučuju všem, kdo se chce podívat na nádheru, trošku uslznout, zasmát se (podle mě nejlepší scéna je, když mláďata kachen vyskakují z hnízda:) a lehce i hluboce se zamyslet. I kdyby to nebyla úplná pravda jak tu někdo píše, přece jenom se může něco pro dobro naší planety dělat... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Filmařský majstrštyk, bezesporu. Zachytit na kameru takovéto okamžiky zvířecích osudů chce nejen kumšt, ale i odvahu, nulový pud sebezáchovy a štěstí jako z loterie. Nicméně, abych toto mohl považovat za film, potřeboval bych k tomu větší provázanost jednotlivých pasáží a o kapánek více informací, které by mě mohly oslovit i jinak, než jen vizuálně. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Špička mezi přírodopisnými dokumenty. Jenže pokud se k filmu nachomýtnete v době, kdy už v žánru máte hodně nakoukáno, pak pro vás jen málokterá informace bude překvapivá. To je z mé strany vlastně jediná námitka, jinak nemůžu vytknout nic: super záběry, krásná hudba, velmi emotivní okamžiky... akorát mi k dokonalosti chybělo více nových poznatků. 89% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární zážitek o naší přírodě, různých klimatických změnách a dopadech na okolní svět a zvířat. Dále vyzdvihnu různé plynulé kamerové hrátky s časem (zpomalování a zrychlování času) či pěkné pohyby kamery do míst, kam se člověk dostat nemůže. Dokument podtrhuje i výborná hudba, která přesně pasuje do situací, které nám jsou předkládány. Velmi silný zážitek. 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama