Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument...Veliká škoda, že i režisér věří, že je to všechno náhodou...Tomu snad musí věřit opravdu jenom blázen a nebo člověk nevzdělaný!!!...Taková nádhera, všechny ty stvoření, a více jak polovina světa věří, že je to výsledek evoluce...Fíha...To už jsme tak zdegenerovaní?..."Jeho věčnou moc a božství, které jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa vidět, když lidé přemýšlejí o jeho díle, takže nemají výmluvu" (Bible)...Ať už dokumentu vytýkám právě podlehnutí nedokázaných důkazů, po stránce filmové hezky zpracované... ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o naší krásné planetě Zemi. Je krásný i tím, že ho nekazí ani jeden člověk. Pouze příroda, zvířata a krásné snímky. Takový estetický zážitek se u mne již dlouho nedostavil. Medvědi, sloni, gepard v souboji s antilopou, velryby a nakonec zase medvěd - chudák, co nedokáže ani ulovit mrože a nakonec neschopen obživy umírá. Vizuální zážitek srovnatelný s máločím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejunikátnější záběry, jaké jsem měla to štěstí vidět. Náročnost dokumentu se zrcadlí v každé minutě. Odměnou za nelehkou práci tvůrců je náš velký údiv, neboť nám dokázali ukázat to, co 99% populace nikdy neuvidí. Doufám, že v každém z nás zůstane vykřičník, který nás povede cestou, co nejvíce šetrnou k naší šťastné planetě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama