Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se země otepluje, je dobře známá. Že se tak děje především kvůli lidské činnosti, to už tak průkazné není (takže bych to v tomhle filmu nemusel poslouchat v každé druhé větě). A ještě méně průkazné je to, že život na naší planetě vznikl náhodou. Na můj vkus až zbytečně mnoho jednostranně použitých slov. Ale jinak úžasné záběry, to se musí nechat. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování, led, pouště, tajga, medvěd, slon, lev, ryba... bla bla... Možná celá série je dobrá (jsou tu vidět prachy a technika), ale ta devadesátiminutová okleštěna verze je jedna velká nuda s jediným vtipným šestibrkým ptákem, co zametá, uklízí a udržuje si pořádek. Jinak to byl jeden z nejnudnějších a nejpovrchnějších dokumentů, který jsem doposud viděla. A to mám dokumenty o zvířatech fakt ráda. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prenádherné. Vážení, toto bol audiovizuálny nárez s úchvatnými prírodnými scenériami, bez zbytočne dlhých a únavných komentárov, schopné pohladiť srdce, myseľ a zrak iba vychutnávaním si škály za sebou zoradených obrázkov. Earth ma vyslovene položil - africká divočina, podmorský svet, arktický boj o život - toto všetko a ešte viac v najpôsobivejšom dokumentárnom spektákli, aký som mala možnosť vidieť. Nepríjemná pravda od Al Gorea je zameraná na racionálne posúdenie našich možností, Earth je duchovnou a taktiež zmyslovo-upokojujúcou púťou po krásach našej planéty. Jednoznačných 5*. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sledoval s velkým očekáváním,protože aby uzavíral top 15 na csfd.cz,tak to musí být bomba.Pro mě to ale úplná bomba není.Nádherné zpracování,skvělé obrázky a dojemný příběh ledního medvěda.Dozvěděl jsem se i nové informace a nechybělo poselství a pár vět o globálním oteplování nakonec.S tím ale já sám určitě nic neudělám.Místama možná trochu nuda,ale na jednorázové podívání je to pěkný dokument,možná nejlepší,co jsem viděl (a to jich moc nebylo). 75 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama