Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, vizuálně je to nádhera a navíc dokument nevyzní plytce - celý film je provázen poselstvím, které ale stejně většina diváků zazdí nebo si ho nevšimne. Škoda. Díky změnám klimatu spoustě druhům hrozí, že nenajdou vodu nebo potravu a zahynou. Taková migrace za jídlem taky není žádná sranda. Tak mě díky tomu napadá, že spousta lidí říká, jak se ve volné přírodě zvířata mají lépe, než v kdejaké zoo - možná jsou svobodná, ale za jakou cenu? Rozhodně bych v jejich kůži nechtěla být. Ale abych se vrátila k samotnému dokumentu; občas má zabijácké tempo a je to nezáživné. Migrace velryb, buvolů, pořád to samé dokola. Chtěla jsem se nechat unést tou nádhernou přírodou a dokonalými záběry, ale nešlo mi to a občas jsem se vážně nudila. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey | Hudba: George Fenton, Berliner Philharmoniker | Produkcia: ? | Distribúcia: Disneynature | Štúdio: BBC Natural History Unit, BBC Worldwide, Discovery Channel, NHK Cinema, Gaumont, Greenlight Media AG | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 108,942,691 $ || Doposial nevidené okúzlujúce zábery o našej planéte. Bez váhania by som dal plné hodnotenie, nebyť nepochopiteľne povrchnej vložke proti globálnemu oteplovaniu. Film totiž celú dobu poukazuje na každoročnú rutinu zvierat sťahovania sa ako vizuálny zážitok, no potom to opíše ako dôsledok ľuďskej činnosti na zemi. Tento proces však bol a bude prítomný aj po vyhynutí civilizácie. Vložka tak pôsobí ničivo na celkový dojem, pretože popiera podstatu toho, že človek ako taký je tiež súčasťou prírody... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelnými obrázky zachycené dobrodružství života. Dokáže nadchnout nadherou obrazů i zvířecími osudy a současně poutavě upozornit na provázanost a křehkou rovnováhu veškerého života na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Dokáže nevtíravě donutit k zamyšlení nad světem i sebou. Ale občas jsem měl pocit, že se až moc snaží zůstat hezkým obrázkem a proto nám jako malým dětem trochu neobratně zakrývá oči před neodvratně tragickým koncem některých příběhů. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Špička mezi přírodopisnými dokumenty. Jenže pokud se k filmu nachomýtnete v době, kdy už v žánru máte hodně nakoukáno, pak pro vás jen málokterá informace bude překvapivá. To je z mé strany vlastně jediná námitka, jinak nemůžu vytknout nic: super záběry, krásná hudba, velmi emotivní okamžiky... akorát mi k dokonalosti chybělo více nových poznatků. 89% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama