Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je divné, že zrovna tento dokument je tady až tak přeceněný a navíc ho tu hodnotilo víc lidí, než na IMDb, což mně příjde trochu divné. Na to, aby tento snímek obsáhl celou planetu mu chybí taková celková všeobecnost, protože některá místa vidíme téměř pořád a některá prakticky vůbec a to samé i s živočichy. Tento film je nejkrásnější dokument o přírodě, jaký jsem kdy viděl, ale má značné nedostatky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokument, který dostal o hodně vyšší rozpočet, než je obvyklé. A jako takový předkládá úžasné a dechberoucí záběry dokreslované přenádhernou (mnohdy až kýčovitou) hudbou. Nebudu zde řešit, že používání slova "úchvatné", "dechberoucí" a "jedinečné" v každé větě může být otravné, což zřejmě vypravěč nechápe. Mnohem víc mi vadily neustále opakované, nicméně absolutně nekonkrétní ekologické poučky. Navíc sledujeme jen několik zvířat, ke všemu dobře známých zvířat, o každém z nich jsme už alespoň jeden dokument viděli. Pokud tedy od dokumentu očekáváte, že se v něm dozvíte nějaké nové informace, tak na tenhle ani nekoukejte. Ukazuje známá zvířata (navíc velmi málo druhů) natáčená ve známých prostředích, dělající věci, při kterých je natočilo už mnoho jiných. Pokud ale od dokumentu čekáte hromadu úžasně nasnímaných HD záběrů, zpomalených a s vysokým kontrastem, bude to zřejmě neopakovatelný zážitek, protože těch je tu plno a já na ně valil oči. To, že jsem si z filmu ale neodnesl jediné poučení, novou informaci nebo něco, o čem bych se mohl zmínit jako o zajímavém, nejde ignorovat. To, že film prostě "vypadá dobře" je pěkné, a někomu to určitě bude stačit, ale mně ne. Ne teď. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Uvažoval som, prečo má prírodovedný dokument takú vysokú priečku na stupnici best filmov. Spočiatku to i u mňa vyzeralo na slušných 70%, ale asi v polovici som pochopil. To hodnotenie je vysoké preto, lebo menej ako 5* človek dať jednoducho nemôže. Earth je v rámci svojho žánru absolútna špička. A pritom stačilo natáčať, čo je na našej planéte úplne bežné, každodenný život niekoľkých živočíchov a nádherné miesta, ktorými sa pohybujú. Sled vizuálnych orgazmov je doplnený stručným, ale pre mňa dostatočným množstvom faktov (presýtenie informáciami nehrozí) a ekologická agitka na konci získava hlbší rozmer, nie je však otravná ani vnucujúca, iba ukazujúca, ako to vyzerá a ako to vyzerať môže, ak sa niečo nezmení... Skutočne geniálna je scéna s gepardom a antilopu zhruba v polke filmu. Keď Jones povedal časť: "...dráma lovca a koristi...", čakal som klišoidnú naháňačku, ale to, čo som dostal, mi na hodnú chvíľu otvorilo ústa, až som ich nevládal zavrieť. TO je skutočná dráma, zahraná lepšie, než akákoľvek iná vo filmovom žánri. (90%) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey | Hudba: George Fenton, Berliner Philharmoniker | Produkcia: ? | Distribúcia: Disneynature | Štúdio: BBC Natural History Unit, BBC Worldwide, Discovery Channel, NHK Cinema, Gaumont, Greenlight Media AG | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 108,942,691 $ || Doposial nevidené okúzlujúce zábery o našej planéte. Bez váhania by som dal plné hodnotenie, nebyť nepochopiteľne povrchnej vložke proti globálnemu oteplovaniu. Film totiž celú dobu poukazuje na každoročnú rutinu zvierat sťahovania sa ako vizuálny zážitok, no potom to opíše ako dôsledok ľuďskej činnosti na zemi. Tento proces však bol a bude prítomný aj po vyhynutí civilizácie. Vložka tak pôsobí ničivo na celkový dojem, pretože popiera podstatu toho, že človek ako taký je tiež súčasťou prírody... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama