Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě provázel neodbytný pocit, že sleduji propagační materiál na zemi, kde budeme žít život po životě. Nadšeně nám ji doporučuje Gandalf The White (nebo jiný děda), který už jí prošel a zhubl neuvěřitelných třicet kilo za šest týdnů! Tráva je tak zelené, nebe tak modré, Spectre je bezva. Aneb to už jsem někde slyšela (viděla). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí si stěžuje na to, že ačkoliv je tento dokument precizně odvedenou prací, nemá v top 20 co dělat. Můj názor na věc je takový, že mi je naprosto jedno, co v top 20 je. Hodnotím to co se mi líbí a v případě tohoto dokumentu je to za pět prstů na ruce. Krajina, o které se nám nesní, životy zvířat, o kterých ani nevíme a sluneční záře jak jí neznáme. To a tisíc a jeden faktů obsahuje tento dokument o té nejúžasnější planetě, jakou kdy člověk mohl potkat. Jenže za pár let si jí zničíme, a zbyde nám jenom černá díra, nebo jedno velké nic. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Krása, rozmanitost a oslňivost naší planety a její matky přírody je až zarážející, zvlášť když se natočí prostřednictvím tak magnificentních a opojných záběrů, jaké představuje seriál Planet Earth. Tento film nabízí jen jakousi "best off" výše zmiňovaného seriálu, nevím zda je za tím marketingový tah se snahou prodat po druhé již jednou natočené, či akt z dobré vůle o šíření informací o naší Zemičce i pro ty, kdož jsou líní dívat se na celý seriál, každopádně je to asi nejúžasnější dokument, který byl kdy natočen. Už jen proto, jak je zábavný a přístupný i pro nedokumentární diváky (jako jsem já). Plné hodnocení nedám tedy jen proto, že jsem vše už jednou viděl v seriálu. 8/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelnými obrázky zachycené dobrodružství života. Dokáže nadchnout nadherou obrazů i zvířecími osudy a současně poutavě upozornit na provázanost a křehkou rovnováhu veškerého života na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Dokáže nevtíravě donutit k zamyšlení nad světem i sebou. Ale občas jsem měl pocit, že se až moc snaží zůstat hezkým obrázkem a proto nám jako malým dětem trochu neobratně zakrývá oči před neodvratně tragickým koncem některých příběhů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama