Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey | Hudba: George Fenton, Berliner Philharmoniker | Produkcia: ? | Distribúcia: Disneynature | Štúdio: BBC Natural History Unit, BBC Worldwide, Discovery Channel, NHK Cinema, Gaumont, Greenlight Media AG | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 108,942,691 $ || Doposial nevidené okúzlujúce zábery o našej planéte. Bez váhania by som dal plné hodnotenie, nebyť nepochopiteľne povrchnej vložke proti globálnemu oteplovaniu. Film totiž celú dobu poukazuje na každoročnú rutinu zvierat sťahovania sa ako vizuálny zážitok, no potom to opíše ako dôsledok ľuďskej činnosti na zemi. Tento proces však bol a bude prítomný aj po vyhynutí civilizácie. Vložka tak pôsobí ničivo na celkový dojem, pretože popiera podstatu toho, že človek ako taký je tiež súčasťou prírody... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument...Veliká škoda, že i režisér věří, že je to všechno náhodou...Tomu snad musí věřit opravdu jenom blázen a nebo člověk nevzdělaný!!!...Taková nádhera, všechny ty stvoření, a více jak polovina světa věří, že je to výsledek evoluce...Fíha...To už jsme tak zdegenerovaní?..."Jeho věčnou moc a božství, které jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa vidět, když lidé přemýšlejí o jeho díle, takže nemají výmluvu" (Bible)...Ať už dokumentu vytýkám právě podlehnutí nedokázaných důkazů, po stránce filmové hezky zpracované... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kinematografia zvieracích atrakcií. Uhranutie pohľadom na niečo, čo je normálnym okom zväčša nedostupné. Pretože aj v prípade dlhodobejšieho pohybu v biotope ľadového medveďa, tučniaka, veľryby, leva, slona, antilopy či žraloka by bežný človek sotva dokázal vidieť všetky tie ukázané úžasnosti. Zábery sú mimoriadne krásne a pôsobivé, miniepizódy zo životov rôznych zvieratiek milé, vtipné, kruté aj dojímavo slzopudné. Napriek predstavenému eko posolstvu (ľady sa topia) je to v prvom rade predstavenie série vizuálne lákavých obrázkov. A hoci ide len o kolorovaný cirkus atraktívnych záberov, netreba ho vôbec zavrhovať. Pretože cirkus v podobe "O zvieratkách nastorako" je divácky vďačný a prijateľný. Na rozdiel od zvieratiek z reálnych cirkusov, často týraných krotiteľom a následne trpiacich depresiami, pričom sú neustále priviazané hrubánskou reťazou v klietkach a minimálnych výbehoch. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama