Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sledoval s velkým očekáváním,protože aby uzavíral top 15 na csfd.cz,tak to musí být bomba.Pro mě to ale úplná bomba není.Nádherné zpracování,skvělé obrázky a dojemný příběh ledního medvěda.Dozvěděl jsem se i nové informace a nechybělo poselství a pár vět o globálním oteplování nakonec.S tím ale já sám určitě nic neudělám.Místama možná trochu nuda,ale na jednorázové podívání je to pěkný dokument,možná nejlepší,co jsem viděl (a to jich moc nebylo). 75 % ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rok 1996- to jsem jako malej prcek brečel u Earth Songu od Michaela Jacksona (tuleň+ sekyra+ prachůchtivej lovec = dětská představa o světě bez násilí v prdeli). Rok 2009- Earth, dokument o jehož kvalitách nelze pochybovat, vyvolává ve mě úplně stejný záchvěv beznaděje jako u zmiňovaného videoklipu. Sledování brilantních záběrů planety, navíc podpořené nadmíru perfektním hudebním podkresem od Berlínské filharmonie, je sice blahodárný na vaše nervy, ovšem když dojde na scénu s umírajícím ledním mědvědem, který zoufale hledá potravu, dojde vám, že zatímco vy se kocháte pohledem na zasněženou krajinu, někde daleko umírají bez vašeho svolení nevinní tvorové. To pomyšlení, že lidi celou tu krásnou planetu Zemi posrali ve prospěch našim budoucím generacím, je stejná blbost jako Churchillovo vzkaz k anglickému lidu : "Nebojte se Hitlera, je to čestný muž!". __ Ale pokud se odprostíte od těchto otázek a následných odpovědí, je Earth neuvěřitelným zážitkem (pro někoho možná životním milníkem). Je to cesta bez jakýchkoli příkras a užijete si jí o to víc, když si uvědomíte, že máte vlastně obrovský štěstí být součástí toho všeho nádhernýho! 90% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama