Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy o víkendech ráno malé děti koukaly na Pokémony, Digimony, a ještě možná v dobách Vegy a Magionu, jsem já sledoval převážně pořady National Geographic jak na běžícím pásu fáscinován krásami přírody. Teď jsem se těšil na neskutečné impozantní a zdrcující dílo, které zachycuje všechny krásy světa, ale dostalo se mi jen průměrného dokumentu, který kdyby dali mezi ostatními dokumenty tenkrát před 13ti lety o víkendu, tak by mi ani nepřišlo, že je něčím zvláštní a vyjímečný. Je sice hezky barevný, a sem tam jsou tam impozantni momenty a zpomalené záběry, při kterých se snad i tají dech, avšak asi jsem od nejlepšího dokumentu na csfd čekal o hodně víc... Příliš se vlekl, postrádal dramatičnost a nízká úroveň odbornosti mu taky nepřidávala. Spousta soubojů lovce a kořisti byla utnuta zrovna když se něco začlo dít a na druhou stranu záběry medvíďat, která se hrabala z nory, trvající snad 10 minut spíš ještě ironicky potlačovaly absenci zajímavých záběrů.... A rovněž mi přišlo, jako by to komentoval člověk, který slepě věří ideologii Greenpeace, ale nepozná kohouta od slimáka, než nějaký vědec.... Takže dávám za 3 a je to ještě spíše trošku slabší 3... Bohužel :( ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krásný, úžasně natočený dokument, který mohu doporučit každému, kdo žije svůj život v trojúhelníku ohraničeném panelem, betonem a asfaltem. Kdo se však nebojí vylézt na čerstvý vzduch, občas se popere s medvědem nebo si zajezdí rodeo na divočákovi, tak ten z nějakých obrázků v HD rozlišení zase tak odvázaný nebude. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Porce nádherných obrazů, které okouzlí. Přehlídka zvířat a míst, nad kterými se člověku tají dech a to vše v doprovodu příjemným hlasem Patricka "Picarda" Stewarta. Proč tedy nedat těch opravdu hodně jednoduchých pět a jít si pustit znovu? Přes všechnu krásu, kterou přinesla příroda a dokument jí zde představuje je tempo snímku chvílemi až příliš pomalé. Vizuálně nádherný dokument, který však nenabídne prakticky žádné informace krom obrazů. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Veškerý život na Zemi je založen na náhodě a poháněn energií Slunce.......... LEDEN - ÚNOR - lední medvědi. Probuzení a cesta za potravou. BŘEZEN - Rys může putovat za kořistí na vzdálenost stovek kilometrů. DUBEN - Mláďata a stěhovavá hejna z celé Planety se vrací....... DUBEN - Severní Arktida. Slunce nezapadá, začíná polární den. KVĚTEN - Nejkrásnější jsou rajky žijící v deštném pralese. Střídání ročních období je náhoda, bez které bychom nepřežili. Ale existují i místa na naší Planetě, kde se roční doba nestřídá. ČERVEN - Jihoafrická poušť Kalahari. Období sucha a sloni putující za vodou. Jestřábi snažící se přeletět Himaláje - nádherné a fascinující. ČERVENEC - Díky záplavám rozkvétá Afrika. Ale jsou některá zvířata, která nejsou moc nadšená, například opice. SRPEN - Pohled do oceánu a keporkaci začínající svou pouť za...potravou. ZÁŘÍ - Opět oceány a cesta 6 000 kilometrů dlouhá a opět je v tom potrava. ŘÍJEN - Připlutí velryb do polárních vod. Jejich cesta je u konce a krmení začíná. Jinde léto již končí, ale v Antarktidě právě začíná. LISTOPAD - Hnízdící tučňáci a život v Antarktidě. PROSINEC - Slunce zapadá a koloběh může pomalu začít znovu. A co jsem se dověděl ? Že lidé jsou virus této planety a je třeba nás vyhladit dřív, než tuhle Planetu zabijeme. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama