Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, vizuálně je to nádhera a navíc dokument nevyzní plytce - celý film je provázen poselstvím, které ale stejně většina diváků zazdí nebo si ho nevšimne. Škoda. Díky změnám klimatu spoustě druhům hrozí, že nenajdou vodu nebo potravu a zahynou. Taková migrace za jídlem taky není žádná sranda. Tak mě díky tomu napadá, že spousta lidí říká, jak se ve volné přírodě zvířata mají lépe, než v kdejaké zoo - možná jsou svobodná, ale za jakou cenu? Rozhodně bych v jejich kůži nechtěla být. Ale abych se vrátila k samotnému dokumentu; občas má zabijácké tempo a je to nezáživné. Migrace velryb, buvolů, pořád to samé dokola. Chtěla jsem se nechat unést tou nádhernou přírodou a dokonalými záběry, ale nešlo mi to a občas jsem se vážně nudila. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně nádherného a zárověn neobyčejně smutného jsem už dlouho neviděl. Opravdu překrásné záběry z naší matičky Země podkresluje emocionálně velmi vypjatá hudba a pěkný komentář. Spousta záběrů je ze seriálu Planeta země, takže kdo ho viděl tak může být lehce zklamán, přesto je to neuvěřitelně poustavý snímek a doporučuju všem, kdo se chce podívat na nádheru, trošku uslznout, zasmát se (podle mě nejlepší scéna je, když mláďata kachen vyskakují z hnízda:) a lehce i hluboce se zamyslet. I kdyby to nebyla úplná pravda jak tu někdo píše, přece jenom se může něco pro dobro naší planety dělat... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jaké by to asi bylo bývalo bylo, kdybychom byli bývali nebyli my lidé? Celkem kvalitní podívaná, která nutí k určitému zamyšlení. Příroda si poradí naprosto se vším, je to ale proces evoluční a né vždy musíme být s výsledkem spokojeni. Nicméně fungování přírody nikterak planetě neusnadňujeme. Po dokumentární stránce průměrný dokument ovšem velmi povedeně zpracován. Musím se opakovat. Video sekvence byly velmi krásné. Co tento film dělá v top dvacítce je my ale stejnou záhadou, jako samotná schopnost evoluce přírody. Nemůžu si přestat klást otázku jsme ve vesmíru sami? Dal bych ruku do ohně, že nejsme. Bohužel se to ale za dobu mého krátkého života zřejmě nedovím :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama