Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (680)

H34D 

všechny recenze uživatele

Krása, rozmanitost a oslňivost naší planety a její matky přírody je až zarážející, zvlášť když se natočí prostřednictvím tak magnificentních a opojných záběrů, jaké představuje seriál Planet Earth. Tento film nabízí jen jakousi "best off" výše zmiňovaného seriálu, nevím zda je za tím marketingový tah se snahou prodat po druhé již jednou natočené, či akt z dobré vůle o šíření informací o naší Zemičce i pro ty, kdož jsou líní dívat se na celý seriál, každopádně je to asi nejúžasnější dokument, který byl kdy natočen. Už jen proto, jak je zábavný a přístupný i pro nedokumentární diváky (jako jsem já). Plné hodnocení nedám tedy jen proto, že jsem vše už jednou viděl v seriálu. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kinematografia zvieracích atrakcií. Uhranutie pohľadom na niečo, čo je normálnym okom zväčša nedostupné. Pretože aj v prípade dlhodobejšieho pohybu v biotope ľadového medveďa, tučniaka, veľryby, leva, slona, antilopy či žraloka by bežný človek sotva dokázal vidieť všetky tie ukázané úžasnosti. Zábery sú mimoriadne krásne a pôsobivé, miniepizódy zo životov rôznych zvieratiek milé, vtipné, kruté aj dojímavo slzopudné. Napriek predstavenému eko posolstvu (ľady sa topia) je to v prvom rade predstavenie série vizuálne lákavých obrázkov. A hoci ide len o kolorovaný cirkus atraktívnych záberov, netreba ho vôbec zavrhovať. Pretože cirkus v podobe "O zvieratkách nastorako" je divácky vďačný a prijateľný. Na rozdiel od zvieratiek z reálnych cirkusov, často týraných krotiteľom a následne trpiacich depresiami, pričom sú neustále priviazané hrubánskou reťazou v klietkach a minimálnych výbehoch. ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejunikátnější záběry, jaké jsem měla to štěstí vidět. Náročnost dokumentu se zrcadlí v každé minutě. Odměnou za nelehkou práci tvůrců je náš velký údiv, neboť nám dokázali ukázat to, co 99% populace nikdy neuvidí. Doufám, že v každém z nás zůstane vykřičník, který nás povede cestou, co nejvíce šetrnou k naší šťastné planetě. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Pečlivě orchestrovaný trailer na život na Zemi. Krásně se na to kouká, ač je to příliš útržkovité. Normálně mě Earth naplnila nějakým štěstím, neboco, který jsem v danou chvíli docela ocenil. Jen kdybych se mohl zbavit pocitu, že můj dojem není ani tak můj, jako někoho jiného, který mi ho citlivě vnutil. Tenhle pocit podtrhuje i, např. Roverem zmíněný, apelativní závěr. Na druhou stranu, ruku na srdce: 1) radikální narušování ekosystému Země sedmi miliardama lidí, je do očí bijící logický dopad, ať už se mu říká globální oteplování nebo nukleární gerontofílie 2) co ty víš, Rovere, o nějakých teplotních cyklech? :)) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama