Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Recenze (679)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sú to neskutočne krásne obrázky, ktoré miestami až zatajujú dych, ale stále sú to IBA obrázky. A nemuseli byť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí si stěžuje na to, že ačkoliv je tento dokument precizně odvedenou prací, nemá v top 20 co dělat. Můj názor na věc je takový, že mi je naprosto jedno, co v top 20 je. Hodnotím to co se mi líbí a v případě tohoto dokumentu je to za pět prstů na ruce. Krajina, o které se nám nesní, životy zvířat, o kterých ani nevíme a sluneční záře jak jí neznáme. To a tisíc a jeden faktů obsahuje tento dokument o té nejúžasnější planetě, jakou kdy člověk mohl potkat. Jenže za pár let si jí zničíme, a zbyde nám jenom černá díra, nebo jedno velké nic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Porce nádherných obrazů, které okouzlí. Přehlídka zvířat a míst, nad kterými se člověku tají dech a to vše v doprovodu příjemným hlasem Patricka "Picarda" Stewarta. Proč tedy nedat těch opravdu hodně jednoduchých pět a jít si pustit znovu? Přes všechnu krásu, kterou přinesla příroda a dokument jí zde představuje je tempo snímku chvílemi až příliš pomalé. Vizuálně nádherný dokument, který však nenabídne prakticky žádné informace krom obrazů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Disneynature, BBC Worldwide, Greenlight Media AG, Discovery Channel BBC Natural History // Tento film treba jednoducho vidieť. Krása našej planéty v plnej paráde. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Se mnou už je to opravdu špatný, když dokáži brečet i u dokumentu. Ale copak se to dá zadržet, když vidíte tak překrásné scény naší planety s krutými osudy našich živočichů a to celé doplněné úžasnou hudbou?? Když si k tomu ještě uvědomím, že právě my máme velikou zásluhu na změnách klimatických podmínek, které stěžují už takhle těžký život všech těch nádherných zvířat, chce se mi brečet ještě víc. Earth je jedním slovem SVĚTOVÝ!! Pro mě film číslo 1 v letošní zimě :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Symfonie na přírodu, koloběh, záchranu planety a hlavně na život v jeho nejryzejší podobě. A až budete mít na konci chuť stát se aktivním zastáncem ohrožených druhů, tak věřte, že v tom nejste sami. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o naší krásné planetě Zemi. Je krásný i tím, že ho nekazí ani jeden člověk. Pouze příroda, zvířata a krásné snímky. Takový estetický zážitek se u mne již dlouho nedostavil. Medvědi, sloni, gepard v souboji s antilopou, velryby a nakonec zase medvěd - chudák, co nedokáže ani ulovit mrože a nakonec neschopen obživy umírá. Vizuální zážitek srovnatelný s máločím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krásný, úžasně natočený dokument, který mohu doporučit každému, kdo žije svůj život v trojúhelníku ohraničeném panelem, betonem a asfaltem. Kdo se však nebojí vylézt na čerstvý vzduch, občas se popere s medvědem nebo si zajezdí rodeo na divočákovi, tak ten z nějakých obrázků v HD rozlišení zase tak odvázaný nebude. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry, hra s kamerou a moc pěkný hudební doprovod. Kdybych to viděla v kině, tak tam sedím s pusou dokořán pravděpodobně ještě teď. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Krása, rozmanitost a oslňivost naší planety a její matky přírody je až zarážející, zvlášť když se natočí prostřednictvím tak magnificentních a opojných záběrů, jaké představuje seriál Planet Earth. Tento film nabízí jen jakousi "best off" výše zmiňovaného seriálu, nevím zda je za tím marketingový tah se snahou prodat po druhé již jednou natočené, či akt z dobré vůle o šíření informací o naší Zemičce i pro ty, kdož jsou líní dívat se na celý seriál, každopádně je to asi nejúžasnější dokument, který byl kdy natočen. Už jen proto, jak je zábavný a přístupný i pro nedokumentární diváky (jako jsem já). Plné hodnocení nedám tedy jen proto, že jsem vše už jednou viděl v seriálu. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokument, který dostal o hodně vyšší rozpočet, než je obvyklé. A jako takový předkládá úžasné a dechberoucí záběry dokreslované přenádhernou (mnohdy až kýčovitou) hudbou. Nebudu zde řešit, že používání slova "úchvatné", "dechberoucí" a "jedinečné" v každé větě může být otravné, což zřejmě vypravěč nechápe. Mnohem víc mi vadily neustále opakované, nicméně absolutně nekonkrétní ekologické poučky. Navíc sledujeme jen několik zvířat, ke všemu dobře známých zvířat, o každém z nich jsme už alespoň jeden dokument viděli. Pokud tedy od dokumentu očekáváte, že se v něm dozvíte nějaké nové informace, tak na tenhle ani nekoukejte. Ukazuje známá zvířata (navíc velmi málo druhů) natáčená ve známých prostředích, dělající věci, při kterých je natočilo už mnoho jiných. Pokud ale od dokumentu čekáte hromadu úžasně nasnímaných HD záběrů, zpomalených a s vysokým kontrastem, bude to zřejmě neopakovatelný zážitek, protože těch je tu plno a já na ně valil oči. To, že jsem si z filmu ale neodnesl jediné poučení, novou informaci nebo něco, o čem bych se mohl zmínit jako o zajímavém, nejde ignorovat. To, že film prostě "vypadá dobře" je pěkné, a někomu to určitě bude stačit, ale mně ne. Ne teď. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě provázel neodbytný pocit, že sleduji propagační materiál na zemi, kde budeme žít život po životě. Nadšeně nám ji doporučuje Gandalf The White (nebo jiný děda), který už jí prošel a zhubl neuvěřitelných třicet kilo za šest týdnů! Tráva je tak zelené, nebe tak modré, Spectre je bezva. Aneb to už jsem někde slyšela (viděla). ()

Reklama

Reklama