Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Pečlivě orchestrovaný trailer na život na Zemi. Krásně se na to kouká, ač je to příliš útržkovité. Normálně mě Earth naplnila nějakým štěstím, neboco, který jsem v danou chvíli docela ocenil. Jen kdybych se mohl zbavit pocitu, že můj dojem není ani tak můj, jako někoho jiného, který mi ho citlivě vnutil. Tenhle pocit podtrhuje i, např. Roverem zmíněný, apelativní závěr. Na druhou stranu, ruku na srdce: 1) radikální narušování ekosystému Země sedmi miliardama lidí, je do očí bijící logický dopad, ať už se mu říká globální oteplování nebo nukleární gerontofílie 2) co ty víš, Rovere, o nějakých teplotních cyklech? :)) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rok 1996- to jsem jako malej prcek brečel u Earth Songu od Michaela Jacksona (tuleň+ sekyra+ prachůchtivej lovec = dětská představa o světě bez násilí v prdeli). Rok 2009- Earth, dokument o jehož kvalitách nelze pochybovat, vyvolává ve mě úplně stejný záchvěv beznaděje jako u zmiňovaného videoklipu. Sledování brilantních záběrů planety, navíc podpořené nadmíru perfektním hudebním podkresem od Berlínské filharmonie, je sice blahodárný na vaše nervy, ovšem když dojde na scénu s umírajícím ledním mědvědem, který zoufale hledá potravu, dojde vám, že zatímco vy se kocháte pohledem na zasněženou krajinu, někde daleko umírají bez vašeho svolení nevinní tvorové. To pomyšlení, že lidi celou tu krásnou planetu Zemi posrali ve prospěch našim budoucím generacím, je stejná blbost jako Churchillovo vzkaz k anglickému lidu : "Nebojte se Hitlera, je to čestný muž!". __ Ale pokud se odprostíte od těchto otázek a následných odpovědí, je Earth neuvěřitelným zážitkem (pro někoho možná životním milníkem). Je to cesta bez jakýchkoli příkras a užijete si jí o to víc, když si uvědomíte, že máte vlastně obrovský štěstí být součástí toho všeho nádhernýho! 90% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelnými obrázky zachycené dobrodružství života. Dokáže nadchnout nadherou obrazů i zvířecími osudy a současně poutavě upozornit na provázanost a křehkou rovnováhu veškerého života na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Dokáže nevtíravě donutit k zamyšlení nad světem i sebou. Ale občas jsem měl pocit, že se až moc snaží zůstat hezkým obrázkem a proto nám jako malým dětem trochu neobratně zakrývá oči před neodvratně tragickým koncem některých příběhů. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey | Hudba: George Fenton, Berliner Philharmoniker | Produkcia: ? | Distribúcia: Disneynature | Štúdio: BBC Natural History Unit, BBC Worldwide, Discovery Channel, NHK Cinema, Gaumont, Greenlight Media AG | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 108,942,691 $ || Doposial nevidené okúzlujúce zábery o našej planéte. Bez váhania by som dal plné hodnotenie, nebyť nepochopiteľne povrchnej vložke proti globálnemu oteplovaniu. Film totiž celú dobu poukazuje na každoročnú rutinu zvierat sťahovania sa ako vizuálny zážitok, no potom to opíše ako dôsledok ľuďskej činnosti na zemi. Tento proces však bol a bude prítomný aj po vyhynutí civilizácie. Vložka tak pôsobí ničivo na celkový dojem, pretože popiera podstatu toho, že človek ako taký je tiež súčasťou prírody... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama