Reklama

Reklama

Saw

Krátkometrážní / Horor / Krimi / Thriller
Austrálie, 2003, 9 min

Obsahy(1)

James Wan, režisér prvého dielu série Saw ešte predtým ako sa pustil do réžie samotného filmu, blisol mu v hlave brilantný nápad.. a vďaka nemu sa do dejín kinematografie sa navždy zapísal John Kramer (aka Jigsaw), ktorý napomáha ľuďom zmeniť svoje životy pomocou hier o vlastný život. Jedno je isté, jeho hry vás navždy poznamenajú... Keď už mal James Wan tento nápad a rozhodol sa, že natočí krátkometrážny film, v ktorom chcel svoju ideu odprezentovať spoločnosti Lions Gate. Takmer všetci vieme ako jeho pokus dopadol a že sa realizácia jeho projektu uskutočnila. V tomto 10 minútovom filme uvidíte ukážku ako by mohla Jigsawova hra vyzerať. Tento snímok sa neskôr objavil ako bonus na DVD nosičoch filmu Saw. (baruss)

(více)

Recenze (149)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Leigh Whannell, James Wan | Hudba: Charlie Clouser | Produkcia: Darren McFarlane | Distribúcia: Lions Gate Home Entertainment | Rozpočet: 2000 $ || Ako vo všetkým oboroch na svete, najkľúčovejším faktorom k úspechu je dobrý nápad. James Wan ho dostal, a predurčil tak k úspechu jednu z najskloňovanejších filmových sérií, s najlepším pomerom rozpočet / tržba v histórii kinematografie. Krátkometrák Saw je len esenciálnou jednotkou vynikajúceho celovečerňáku, no hraje obrovskú rolu vo vytvoreniu hlavného myšlienkového prúdu celej série: Čo všetko je schopný urobiť človek pre svoje prežitie - tojest ako sa podľa vypätých zážitkov ľudom mení rebríček hodnôt... ()

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

Ano, uznávám, že tenhle Saw byl počátkem fenoménu, který určité kruhy baví dodnes už asi stým pokračováním ve 3D. Dal vzniknout bez debaty nejlepšímu dílu série, tomu prvnímu samozřejmě, na který já nedám dopustit, ale pořád je toho tady v těch devíti minutách dost málo. Můžu s klidným svědomím doporučit film ignorovat a rovnou si přehrát první díl... a jím i skončit. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takzvaný malý aperitív pred tým čo bude následovať. Malá ochutnávka ktorá nám načrtne čo sa odohraje v ďalších dejstvách vlastne sa opravím na čo sa máte pripraviť. Krásne fungujúci kraťas ktoého doménou je scéna v pivnici kde sú použité zelené kamerové filtre a hra so svetlom. Nech je to ako chce Jigsaw mi príde ako najvtipnejšia bábka vôbec a to jeho kolo? O môj bože Hotové Pee weeho dobrodružstvo ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvely kratas, ktory ma v sebe vsetko to, co robi Saw Sawom. Vsetky prvky, z ktorych tazi cela seria a naviac, prilis sa tu nedozviete, takze si to drzi aj velmi tajomnu atmosferu. Keby pokracovania nevznikli (kvalitny prvy diel beriem ako slubny start kariery Jamesa Wana), o nic by sme neprisli. (8.5/10) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell .. Tak asi takhle nějak vypadá „pilot“ filmu, se kterým tvůrci obcházejí studia a hledají peníze na svůj projekt. Pro producenta určitě příjemně strávený čas - místo listování scénářem a storyboardy se pár minut kouká na video, kde má nastíněnu základní ideu, vizuál a pak se rozhodne zda investuje. Rozvedení do prvního celovečerního filmu se pak rozhodně povedlo, u pokračování je to už hodně diskutabilní. Jen by mě zajímalo, kdy se tohle domino jménem SAW zastaví. Do zatracení a odpadů nemá série po třech dílech daleko.. http://youtube.com/watch?v=VN3eMkp57BY ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Z důvodu nízkého rozpočtu je loutka Billyho ovládána rybářským vlascem. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Reklama

Reklama