Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tvrdohlavém princi a neméně zatvrzelém děvčeti, v jejichž vztahu sehraje důležitou roli drobná příhoda z dětství. Vtipná Sorfarina však nakonec prince přesvědčí o tom, že je pro něj tou nejlepší manželkou, a tak pohádka přece jen končí šťastně. Titulní roli hraje Michaela Kuklová, italsky temperamentního prince si zahrál Mário Kubec, jako královské rodiče uvidíme Janu Preissovou a Petra Štěpánka, otce Sorfariny hraje Petr Kostka. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tahle pohádka není ani tak pohádka jako ztřeštěná komedie, která názorně předvádí, co znamená výraz "italská domácnost". Jako pohádka neobstojí, není v ní nic pohádkového ani poučného. Ale jako praštěná komedie zaútočila hned na několik mých slabých míst, takže moje hodnocení je vysoké a čistě subjektivní. Slabost mám pro praštěné komedie, slabost mám pro výraznou mimiku, slabost mám pro empírové kostýmy. No a k tomu tu hrají samí moji oblíbení herci. Královna Preissová byla moc roztomilá: "Bože můj! jestlipak Rossina nakrmila a přebalila.....naše pávy?" a některé hlášky a výrazy Maria Kubce stály opravdu za to. (se sladkým výrazem) "Já bych se měl omluvit... tobě?" (zařve) "NIKDY!" Zaujalo mě, že pohádka je důsledně "italská" i v takovém detailu, jako je název paruky: Sorfarina si má vybrat mezi černou a zrzavou parukou a vybere si zrzavou se slovy "tu světlou mi dej". Čech ji vidí jako "zrzavou", ale pro tmavovlasé Italy je "světlá". ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Slabá televizní pohádka, ve které zaujme jen líbezná tvářička Míši Kuklové. Příběh je strašně nudný a zároveň bizarní. Sorfarina je za pohlavek princi uvězněna v hladomorně. Princovi rodiče jí tam podstrojují, a tak se tam má téměř královsky a samotný princ jí tam druhý den ráno vyzná lásku. [694. hodnocení, 27. komentář, 57%] ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Klasická studiová pohádka o namyšleném princi, který si vybere za nevěstu královskou zahradnici. Chce po ní však omluvu za pohlavek, který mu v mládí dala. Budoucí královna je však také tvrdohlavá a tak se mu nechce omluvit. Proto je zavřena do hladomorny a princ odjíždí do světa. V hladomorně si však zahradnice dlouho nepobude, neboť královští rodiče ji pustí. Pak začíná podivný a zdlouhavý koloběh příhod, kdy se princ se svou budoucí ženou shledává v podobě krásných dam se kterými má dítě, aniž by přiznal, že doma má vlastně snoubenku. No bylo to hodně zmatené i zdlouhavé, posledních 10 minut už bylo k uzoufání. Chtělo to zkrátit na tradičních 50 minut a bylo by to i za 60 %. Holt smůla. Hudba: Vadim Petrov ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Mária mám v pohádkách hrozně ráda a pohádky Vlasty Janečkové mě moc baví, mají své kouzlo. Jsou neotřelé, originální, zábavné a sice přehrané, ale dělá to z nich jedinečnou podívanou a konkrétně tahle pohádka byla v mém dětství jedna z nejoblíbenějších a vůbec se tomu nedivím. Vtipný princ, krásná Sorfarina, je to vtipné, neotřelé, nehraje si to na nic dokonalého a je to prostě super. Fajn herecké obsazení, Michaela Kuklová je mi sympatická a Štěpánek ten se pro pohádky vyloženě narodil. ()

Azurka 

všechny recenze uživatele

Tato televizní pohádka se poněkud vymyká tradičnímu pojetí „nedělních poobědových pohádek“. Je to spíše vtipná konverzační komedie, ve které herci používají výrazné herecké divadelní pojetí.Velmi mě bavily herecké projevy ústřední dvojice, především Mario Kubec ukázal, že mu divadelní komedie opravdu sedí a že mu není cizí nadsázka a vtip. Myslím, že tento příběh, zaujme spíše dospělé diváky, pro děti je pohádka asi přeci jen málo pohádková. Italská atmosféra plná hlučných dialogů pobaví všechny milovníky nadsázky a konverzačního humoru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama