Reklama

Reklama

Maraton lásky

  • Velká Británie Run, Fatboy, Run
Trailer 2

Každý má právo na lásku. I nenapravitelní pařezové, kteří v životě dokážou všechno tak akorát zpackat. V jejich případě je nutné umět si jen směrem ke štěstí pořádně popoběhnout.  Ve svém celovečerním režijním debutu se herec David Schwimmer, kterého české publikum zná především jako šarmantního potrhlíka Rosse ze seriálu Přátelé, vydal po stopách chlapíka, kterému byste možná ani nepodali ruku. Dennise nelze charakterizovat jinak než slovy nesympatická nula. Pracuje jako hlídač v obchodě s prádlem, je věčně plonk a neustále shání peníze na nájem. A co do charakteru je to vážně zvíře. Dokonce před pěti lety utekl své těhotné snoubence Libby od oltáře. Jenže ejhle, i u takového nevycválance se mohou objevit city. I přes to všechno co udělal, totiž Dennis pořád Libby miluje a pokouší se získat ji zpět. Nyní dokonce možná dostane šanci. Již brzy se ve městě poběží charitativní maraton, jehož se hodlá zúčastnit i Libbyin současný přítel, bohatý a přátelský Whit. A pokud by Dennis Whita porazil, možná by si Libby mohla uvědomit, kdo je pro ni ten pravý. Obtloustlý Dennis proto zahodí lahve i cigarety a začíná se svéráznou přípravou na vrcholný sportovní výkon. Že by i takhle mohla vypadat cesta ke štěstí? Kdo ví, každopádně Dennis to v této americké romantické komedii rozhodně zkusí. Svoji hereckou tvář mu propůjčil neodolatelně nepřitažlivý Simon Pegg. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Strašlivě vtipnou,gagy nacpanou a zábavnou první půlku bohužel docela kvalitně shazuje ta druhá,do které jsou neomylně implantovány všechny neduhy,kterými se pyšní většina dnešní komediální produkce.Tedy snahy o jakés takés morální poučení a upozadění vtipnosti ve prospěch rádoby dojemných scén.Je to škoda,zvláště vzhledem ke komediálnímu talentu Simona Pegga a Dylana Morana,který je tady naprosto famózní,některé jeho hlody si budu pamatovat ještě dlouho.Ze zábavné britské komedie se nakonec stala typicky průměrná americká,což je škoda,ale bavil jsem se slušně a jako nenáročná oddychovka Tlouštík plní svůj účel dobře. 65 % ()

Derek 

všechny recenze uživatele

film ktory je na tenkej hranici priemeru. ide o taku prijemnu, nezavadnu, bitsku (to treba zdoraznit lebo humor je to typicky britsky ktory sa v tomto pripade strefuje do americanov) komediu. nebyt komedialneho talentu simona pegga, krasy thandie newton a vedlajsim vtipnym postavam ako indicky landlord ci simonov gamblersky kamarat tak je to obycajny priemer ktory by nebol nicim zaujimavy. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie, lebo keď som uvidel hercov(najmä od Morana som si veľa sľuboval-a ten nesklamal...) - už som sa videl, ako sa budem skvelo baviť a nakoniec to až také skvelé nebolo. Tan príbeh bol ku koncu už fakt otrasne klišovitý(a to si myslím, že som voči tomu vo filmoch ešte dosť odolný). Veľmi slušne som sa bavil do okamihu veľkého pľuzgieru na nohe. Potom už to bolo horšie, aj keď pri bitke Gordona a Dennisa som sa nasmial dosť. Proste mierne nadpriemerná komédia, ktorá vie pobaviť a tým pádom svoj účel plní. Gordon: "Hey I've got you those tickets you wanted." Dennis: "They were for yesterday!" Gordon: "Oh so now you don't want them?" Dennis: "Why would I want them?" Gordon: "You could... sell them on e-bay." Dennis: "Who would buy tickets for an event which happened yesterday?" Gordon: "Time Travellers." ()

predators 

všechny recenze uživatele

Co mě na tomto maratonu nejvíc chytlo, byl příběh a ono téma jít nad své možnosti. Simon Pegg nepatří mezi mé oblíbence, hlavně díky specifickému smyslu pro humor, ale zde mi za asistence dalších spoluběžících nevadil. Zasmál jsem se tak dvakrát, ukápl nějakou tu romantickou slzu, ale to je na komedii a vyšší hodnocení málo. 55% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Totiž, zde hrají tři herci, kteří sami o sobě jsou vtipní, což dokázali ve svých jiných filmech/seriálech (Pegg - Shaun of the Dead, Big Train, Moran - Black Books, Azaria - America's Sweethearts) ale co předvádějí tady? Pegg je sotva průměrně zábavný, Moran měl dvě, maximálně tři opravdu dobré hlášky a Azaria byl zase zoufale nudný. Nemůžu uvěřit, že takhle průměrný film přišel z Británie(!) a navíc ho natočil Schwimmer (o kterém jsem si myslel, že má nějaký smysl pro humor). Prostě a jednoduše, čekal jsem další povedenou komedii z Británie, dostal jsem komedii, která spíše připomíná vývoz z USA - průměrný film s minimem skvělých vtipů, zato těch průměrných tam najdete až moc. 60 %. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pegg ohroměně zírající na mužné přednosti svého soka je autentický. Ve scéně v šatně měl být Hank Azaria zakrytý sáčkem tělové barvy. Sáček mu ovšem na jeho intimních partiích nedržel. Šlo se tedy do akce „naostro“. (Pumiiix)
  • Původní scénář počítal s maratonem v Los Angeles. Poté, co do filmu vstoupil tým britských producentů, se přesunul děj do Londýna. Práva na londýnský maraton však již dříve ukořistila jiná produkce, a tak museli filmaři uspořádat vlastní pod názvem „Nike River Run“. (Olík)

Reklama

Reklama