Reklama

Reklama

Maraton lásky

  • Velká Británie Run, Fatboy, Run
Trailer 1

Každý má právo na lásku. I nenapravitelní pařezové, kteří v životě dokážou všechno tak akorát zpackat. V jejich případě je nutné umět si jen směrem ke štěstí pořádně popoběhnout.  Ve svém celovečerním režijním debutu se herec David Schwimmer, kterého české publikum zná především jako šarmantního potrhlíka Rosse ze seriálu Přátelé, vydal po stopách chlapíka, kterému byste možná ani nepodali ruku. Dennise nelze charakterizovat jinak než slovy nesympatická nula. Pracuje jako hlídač v obchodě s prádlem, je věčně plonk a neustále shání peníze na nájem. A co do charakteru je to vážně zvíře. Dokonce před pěti lety utekl své těhotné snoubence Libby od oltáře. Jenže ejhle, i u takového nevycválance se mohou objevit city. I přes to všechno co udělal, totiž Dennis pořád Libby miluje a pokouší se získat ji zpět. Nyní dokonce možná dostane šanci. Již brzy se ve městě poběží charitativní maraton, jehož se hodlá zúčastnit i Libbyin současný přítel, bohatý a přátelský Whit. A pokud by Dennis Whita porazil, možná by si Libby mohla uvědomit, kdo je pro ni ten pravý. Obtloustlý Dennis proto zahodí lahve i cigarety a začíná se svéráznou přípravou na vrcholný sportovní výkon. Že by i takhle mohla vypadat cesta ke štěstí? Kdo ví, každopádně Dennis to v této americké romantické komedii rozhodně zkusí. Svoji hereckou tvář mu propůjčil neodolatelně nepřitažlivý Simon Pegg. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mimořádně špatná komedie, které mi bylo zpočátku líto (hl. kvůli Peggovi a Moranovi), ale s přibývajícími minutami mě čím dál víc iritovala (klidně si namísto „iritovala“ dosaďte ten druhý, méně korektní výraz). Většina složek filmu je tak mizerná, že nedokážu určit, která má větší podíl na nefunkčnosti celku. Scénář, jež otrocky kopíruje ty nejpitomější sportovní komedie? Režie, která scénáři kopírujícímu ty nejpitomější sportovní komedie nedokáže dodat potřebný švih? Podíl hluchých míst, kdy někdo někomu jinému říká něco naprosto nepodstatného zhola nezábavným způsobem, je udivující. V momentě, kdy by jiná sportovní komedie (třeba nějaká kravina s Willem Ferrellem) odložila stranou všechna moudra a poselství o důležitých hodnotách a naservírovala nám pár minut nefalšovaně dementní taškařice, nabízí Tlouštík jenom další kecy. Je paradoxem, že film fosforeskující z padesáti metrů všemi neduhy amerických komedií (mj. záliba v nechutném, infantilním a „držkopádovém“ humoru) vzniknul ve Velké Británii. Chcete-li nadále věřit, že Simon Pegg a Dylan Moran jsou vtipní kdykoliv a v čemkoliv, ignorujte protentokrát jejich jména a zapomeňte, že Run, Fatboy, Run existuje. Pitomost, za kterou bude David Schwimmer v pekle orestován fanoušky Black Books a Spaced! 35% Zajímavé komentáře: Lateef, Eddard ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já na komedie nikdy nečekám, ty příjdou z nenadání a i když nevím co čekat, většinou jsem buď překvapen nebo na to všechno hnedka zapomenu a neřešim. Komedie jsou všelijaké, ale že by měli nějakou reklamní kampaň to se říct nedá, oproti jiným bijákům z Ameriky, které v kině trhají sedačky již při úvodních titulcích. Na Run, Fatboy, Run jsem se těšil, je to jedna z mála komedií, na kterou jsem se já těšil a nakonec jsem i byl překvapen. Mně ten typ humoru prostě sednul. Nic extrémního, klasicky nenápadného a rozhodně nápaditého i když ne bůhví jak bláznivého. Tak nějak bych to možná zhodnotil na první zkouknutí. On to režíruje David Schwimmer, hraje v tom Simon Pegg a hlavně Dylan Moran. To všechno jsou moji oblíbenci číslo jedna a já prostě věřil, že to špatně dopadnout nemůže. Už trailer nabízel parádní zábavu a ta se také podle mě dostavila. Jen ostatní řekl bych, čekali trochu víc, když v tom hraje ten magor z Black Books, Dylan Moran. Ono by to taky bláznivější určitě bylo, kdyby dostal daleko větší prostor. Ne že by nedostal, ale dostat o trochu větší, tak je zaděláno na tu nejlepší komedii za poslední dobu. Každopádně i tak jsem se bavil. Těšil jsem se a dopadlo to dobře. Celou dobu jsem se nenudil a i když to ke konci mělo čistě průměrný spád jak u komedií bývá, nemohl jsem se netvářit, že mě to nebaví, prostě se bavil, tak jak to od filmu očekával. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $6,003,262Tržby Celosvetovo $36,743,410Tržby za predaj DVD v USA $4,746,058 //počet predaných kusov 251,675║ Priemerná komédia čo nenadchne ani neurazí. /55%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ne tak spatny, aby to melo jen 66%, ale zase ne tak dobry, jak to bejt mohlo. Nejvetsi problem je asi pribeh, kterej je strasne narvanej klise, takze vyvoj je cloveku jasnej od zacatku do konce. Dalsi problem je, ze se tvurci nemohli nak rozhodnout, jesli teda komedii a nebo drama, takze tu jsou na komedii dost vazny a krapet smutny momenty a to pak misty rusi. Samotnejch vtipu by tu melo bejt krapet vic, ale mezi tema, co tu jsou, se najde i par originalnich, ale i kdyz vetsina uz k videni nekde byla, hlavne diky perfektnim hercum jsou skvele vtipny. Obsazeni se fakt povedlo, Azaria a hlavne Pegg nemaj chybu a potesilo me, ze zas nekde dostal trosku slusnejsi roli Dylan Moran, kterej je neskutecne krutej. Celkove jsem se misty nudil, ale vetsinu casu slusne bavil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina je sice klišovitě ošoupaná jako tenisky po osmnácti maratónech, ale jinak jsem se skoro celých devadesát minut uchechtával, role jsou dobře a vtipně zahrané. Schwimmer mě docela překvapil, i když závěrečná půlhodina není zrovna přehlídkou originálních filmových prvků. 70%, protože jsem se jednoduše bavil. 10 miliónů dolarů(rozpočet)/35 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jo, láska je opravdu běh na dlouhou trať, ovšem když jí ještě na startovních blocích zarazíte do paty takový trn, jakým je scénář utíkajícího tlusťocha, tak nepomůže ani doping v podobě dvojky Pegg-Moran. Popravdě, ono by k řádnému tempu nepomohlo nejspíš ani zapití hrušky kefírem. Soukromý dodatek: při scéně, kdy Dennis v panice prchá od oltáře, jsem si vzpomněla na přípravy na mou vlastní svatbu. Na chvíli jsem osaměla jen ve společnosti zrcadla, dívala jsem se do něj na tu divně vyšňořenou ženskou a hlavou mi běžely myšlenky typu "tohle se přece nemůže dít mně," když tu budoucí navlékač prstenu zpoza dveří zahlásil: "Já jenom, že jestli se ti taky chce se na tuhle volovinu vykašlat, tak můžem vzít roha mým autem, natankoval jsem, než jsme vyrazili." ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Až do poloviny u mě měla Schwimmerova komedie hodně dobře našlápnuto, hlavní hrdina byl divný, takový antihrdina, ostatní postavy byly taky zajímavé a zápletka byla docela nevšední. Jenže ke konci se to začalo kazit a padalo jedno klišé za druhým a to je velká škoda. Takže nakonec to přiřadím k lepšímu průměru a dodám, že to docela stojí za vidění. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Všechny své těhotné přítelkyně jsem si vždycky vzal za manželky a protože jsem charakter, tak jsem se raději stal mormonem, než abych je opustil. Tato úvodní věta je sice pouze hypotetická a poněkud debilní, ale co by člověk nenapsal, aby se mohl nad někoho alespoň morálně povýšit. Dennis sice není tím pravým soupeřem, ale jeho snaha o sporotovní výkon zase není až tak nezábavná. Zvláště když je podporován skvěle sarkastickým Gordonem, jehož zkušenosti svědomitě nasbírané v časopise Cosmopolitan se mi určitě budou někdy v životě hodit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg to drží nad vodou, viacmenej ako stále. Inak je to len priemerná komédia, ktorá obsahuje pár skvelých pasáží (hlavne tréning a vypichnutie pluzgiera), ale rozhodne by jej prospelo menej dojímavých scén a viac gagov. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Popravdě musim říct, že mě to fakt zklamalo. Nejedná se bohužel o žádnou super nápaditou britskou komedii, s hromadou vtípků, ale jen o lehce úsměvnou průměrnou komedii, kterou drží nad vodou jeden z nej komediálních herců současnosti Simon Pegg a úchylnej Dylan Moran, jediní oni dva se jakž takž starali o zábavu. Ovšem velký zklamáním je strašnej nedostatek nějakejch opravdu povedenejch vtipků, jestli tam byl jeden nebo dva, tak je to moc a taky opravdu hodně špatnej konec. Ale abych tomu zas tak moc nekřivdil, tak sem se rozhodně nenudil a občas se i dobře pobavil, jen mě to fakt hodně zklamalo, protože sem se na to těšil a čekal daleko víc ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Postava Simona Pegga je zde v takové kondici, že kdyby 490 př. n. l. běžel od Marathonu do Atén místo Feidippida zvěstovat vítězství nad Peršany, dorazil by do řecké metropole v den narození rejdaře Onassise.. Než zazní startovní výstřel, je vše díky občasnému humoru dvojice Moran, Pegg docela svižné a člověk překousne i toho indického Romana Skamene, co je širší, než vyšší, ale jakmile běžci vběhnou na trať, otevřou se stavidla klišé a Utíkej, tlouštíku, utíkej dokulhá pod znatelně americkým koučem Schwimmerem do cíle ve stylu jeho postavy ze seriálu Přátelé. Čili ukňouraně a s razítkem sladkobolného ňoumy, co má přesně o jednu kladnou povahovou vlastnost víc, než jeho brzy na druhou kolej přesměrovaný sok v lásce (čtěte obšoust).. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mohl bych vysoudit všechno, co má. Ale co bych dělal s krabicí od pizzy a tričkem Judas Priest?!“ U Maratonu lásky záleží na tom, co od něj čekáte. Jestli originální komedii (s odpovídajícím anglickým humorem) se spoustou odrovnávacích hlášek, nečekaným průběhem a koncem, jste na špatné adrese. I když se film tváří jako britský, krom herců a prostředí Londýna postrádá téměř všechny atributy, které byste u filmu s touto zemí původu a daného žánru čekali. Tvůrci totiž stvořili americkou romantickou komedii s jejími typickými neduhy (dojímání, nevzdávání se, davové fandění, národnostní stereotypy atd.). Ale jednak zde přece jenom několik kvalitních fórů přítomno je, stejně tak vcelku nevtíravá romantika a pohodová atmosféra, no a hlavně dvojka komiků Pegg-Moran, kteří v těch nejkritičtějších chvílích film drží nad vodou (pobaví především druhý jmenovaný, ale ten zase nemá tolik prostoru). Ve výsledku tak (i díky mým očekáváním) nejsem tolik zklamán a hodnotím lepším průměrem. „Jsem investiční manažer u Waterman Hughes.“ – „Já dělám vysokoúrovňové bezpečnostní analýzy.“ – „Jo? Libby říkala, že děláš hlídače v oddělení s dámským prádlem.“ - „Přesně tak jsem to myslel.“ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie, která se (bohužel) nesnaží oslňovat tunou gagů a narážek, naopak snad občas až příliš poučit a dojmout. Nelze než zalitovat, že Dylan Moran nedostal víc prostoru, ale i tak film dokáže slušně zabavit. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv má film jen 95 minut, občas jsem se docela nudil. Hlavně proto, že děj je neuvěřitelně řídký a zápletka průhledná, neodehraje se zde snad jediný zvrat. Simon Pegg není špatný komik, i když některým nesedne a mě taky zrovna neuchvacuje, takže díkybohu za Dylana Morana, který měl překvapivě i docela dost prostoru, bál jsem se, že to bude jen třeba 5 minutový štěk. Celkově silnější dvě, ale pochybuju, že se na tohle ještě někdy podívám. Existuje mnoho o moc lepších komedií. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Proboha... Nikdy by mě nenapadlo, že ze spojení mého nejoblíbenějšího Přítele Davida Schwimmera, dvou trumfových es současného britského humoru Pegga a Morana a překrásné Thandie Newton může vzniknout takový... hybrid. Run, Fat Boy, Run začíná jako klasická britská komedie střihu Richarda Curtise, operující na suchočerné humorné bázi a vesele fakující konvence korektní rodinné komedie. V tu chvíli jsem si vesele hvízdal a mnul si ruce nad nadcházejícími hody. Ostrý drajv však velice brzo slábne a střih filmu se začně nebezpečně žánrovatět (rozumějte kýčovitět) a Richard Curtis postupně předává kormidlo Chrisi Columbusovi či Nancy Meyers - myslím to samozřejmě obrazně a rozhodně ne, jako kompliment. Úsměv zuhl na rtech, a ani občas se vyskytující řachavé gagy neukonejšili moje vzrůstající obavy. Ovšem hlubiny klišé, režijní a scénáristické bezmoci a šablonovitosti, do jakých se snímek začal propadat a kam jsem společně s ním nahlédl ke konci, jsou natolik bezedné, studené a temné, že zadupali výsledný dojem hluboko pod průměř dobré zábavy. Pocta, kterou chtěl americký komik složit britskému humoru (kromě Morana a Pegga se zde mihnou taky David Williams z Little Britain či Stephen Merchant z Officu) tak zůstala vágně ležet na dně Atlantiku, nedosahující dokonalosti žánrové formy Mrs. Doubtfire, ani syrovějších a cyničtějších britcomů typu About a boy. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka plná klišé, odehrávající se v mém oblíbeném Londýně a nabízející hned několik velmi dobrých herců.. mezi ně se rozhodně řadí i krásná Thandie Newton, která dokáže hravě rozkmitat tepovou frekvenci i těm, kteří maratón viděli tak akorát z pohodlí kanape.. víc cynismu by neškodilo!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Totiž, zde hrají tři herci, kteří sami o sobě jsou vtipní, což dokázali ve svých jiných filmech/seriálech (Pegg - Shaun of the Dead, Big Train, Moran - Black Books, Azaria - America's Sweethearts) ale co předvádějí tady? Pegg je sotva průměrně zábavný, Moran měl dvě, maximálně tři opravdu dobré hlášky a Azaria byl zase zoufale nudný. Nemůžu uvěřit, že takhle průměrný film přišel z Británie(!) a navíc ho natočil Schwimmer (o kterém jsem si myslel, že má nějaký smysl pro humor). Prostě a jednoduše, čekal jsem další povedenou komedii z Británie, dostal jsem komedii, která spíše připomíná vývoz z USA - průměrný film s minimem skvělých vtipů, zato těch průměrných tam najdete až moc. 60 %. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Fenomén "SIMON PEGG" funguje bezchybně - v mnohém jsem se tu v něm viděla - moje ranní vstávání, lenost, nedostatek pevné vůle...Co by s jiným hercem byla trapná křeč je tady celkem vtipné. Myslela jsem celou dobu, že film je anglický, ale teď už je mi obsazení čokoládové manželky jasné - etnické kvóty. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem asi očekával víc, než jsem ve skutečnosti dostal, nebo jsem možná spíše očekával něco trochu jiného, trochu vtipnějšího. Abych to vysvětlil, tahle komedie zase není tak špatná, jen bohužel není nějak příliš vtipná, což je vlastně asi nejslabší článek tohoto filmu. Spíše mi to přišlo jako nějaké násilné tlačení příběhu dopředu, aby to nakonec mohlo celé vyvrcholit bláznivým závěrem. Zkrátka jakoby ani tvůrci nevěděli, jak toho hlavního hrdinu do toho maratonu dotlačit, tak to tak nějak poslepovali do výsledku, který působí jako šitý horkou jehlou. Ale zatímco většina filmu je nudná, tak jakmile dojde na samotný maraton, tak film získává nejen na zajímavosti a atraktivnosti, ale především také na vtipnosti. Ale v tomto případě ani sebelepší závěr nemohl rozptýlit mé pochybnosti o kvalitách tohoto filmu. A na rovinu říkám, že nebýt velice pohodového Dylana Morana, kterého mám rád od dob serálu Black Books, tak bych asi uvažoval i o trochu nižším hodnocení. Nakonec tedy film vnímám jako neškodný průměr, který byl bez nějakých větších problémů koukatelný a u něhož nemám důvod ho svým hodnocením poslat do podprůměru. Takže nakonec tomuto filmu uděluji tři hvězdičky, které se mi vzhledem k výsledku jeví jako spravedlivé. ()

Reklama

Reklama