Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Quendi 

všechny recenze uživatele

A mně se to, přátelé, kupodivu nezdálo blbé. Oproti očekávání musím vyzdvihnout velmi slušné herecké výkony, obzvlášť samozřejmě Carlylův. Fascinující ovšem bylo, jak si Rob na začátku filmu roztrhne nohu a absolutně nikdo tomu až do konce nevěnuje žádnou pozornost(čili mi nějaké uniká, proč to tam vlastně bylo. Nebo snad že by bylo něco víc v té delší verzi?...). Trochu mě zarazil soundtrack, který čítal celkem dva, střídavě se opakující motivy(sice povedené, ale...). Jinak mě to ničím neurazilo, a i když se to ke konci už docela táhlo, tak jsem to bez problémů ukoukala a vlastně z toho mám poměrně dobrý pocit. Asi jsem ráda, že jsem koukala na kratší verzi, nedovedu si představit, co do té delší nacpali. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zase nieco mimo Hollywoodu, tentokrat z Velkej Britanie. Reziser Tony Mytchell mi sice toho vela nehovori, ale tematika - zaplaveny Londyn - je maximalne zaujimava, PC efekty na urovni, Robert Carlyle /Trainspotting/ to dobre zvlada, a pritomnych ludkov sa podarilo zachranit - takze jo, za mna spokojnost a slusny priemer : 69 % ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V bahne anglických trikov sa podupáva napätie katastrofických rozmerov, kde zlá je tentokrát voda. Riešenia sa vysúvajú z rukáva, partičky ľudí sa odrežú, aby sa následne hľadali, všetko ide tak ako má. Tzv. naaranžovaný film. Škoda takej pekne hudby na konci, kde som chvíľami aj súcitil so všetkými a dedkom, no rozum zobral semišový bičík a udrel silnejšie. Nevýhodou dvoch častí je nuda, pocit apatie, a nesúhlas so všetkým a všetkými. Lúskanie orechov, vyberanie si spodného prádla, či kúpa darčeka ocovi na jubileum určite budú podnetnejšie činnosti. (videné 22.9.2018, JOJ cinema archív) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již několikrát psal, mám rád katostrofické filmy. Nicméně vždy mě strašně otravují ty srdceryvné příběhy hlavních hrdinů. Zde mě to potěšilo, nebylo to až tak do očí bijící. Nicméně zase zde bylo málo scén ze zatopeného Londýna a bylo málo vidět ničení. Všechno se odehrávalo povětšinou v interiérech a to mě moc nebaví. Ani efekty a celkově ten příběh nebyl až tak moc strhující, takže spíše takové lepší 2*, ale 3 určitě ne. Howgh! ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Ze dvou na tři hvězdy zvedám za to, že se to dá brát i jako hraný dokument o té skutečné protizáplavové hrázi, přehrazující Temži na okraji Londýna. Zajímavá apokalypsa, šikovně využité dobové záběry skutečných záplav v Anglii a pominu-li protivnou rádoby dramaticky cukající kameru (dtto přehnaně nervózní střih) a pár klasických nešvarů standardní šablony katastrofických filmů, bylo našlápnuto k docela zdařilé potopě (trochu cynické vůči nebohým Londýňanům, ale zaplavené to měli fakt pěkně :-). Pak vlna překonala bariéry na Temži, hlavní postavy filmu totálně zblbnuly a děj filmu se zvrhnul na prachsprostou komedii, pitomou jak od společnosti Asylum. (Teď si bezdůvodně skočíme z hráze do vln, však? A po Temži spolu s troskami připlouvají další a další hovadiny). Samozřejmě čert vem ty statisíce utopených, zato k jedné rodinné tragédii, opsané snad odněkud z telenovely, nám pěkně zahrajou, dramatické i tklivé melodie (jak z LOTRa). Škoda. Přitom matka příroda se zde opravdu činila, seč jí síly stačily. Jenže ani sebevětší přílivová vlna si očividně neporadí s velikými klacky , které jí pilně hází pod nohy katastrofálně blbý scenárista. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Použité boli aj archívne zábery z dediny Boscastle. (Mihail123)
  • Natáčaný v Londýne a v Južnej Afrike. (Mihail123)
  • Lokácie v Kapskom meste boli použité na cestu Whitehall, škótske pobrežie a Londýnske metro. (Mihail123)

Reklama

Reklama