Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komiksový thriller tentokrát přetvořený do celovečerního filmu. Scénář je o proti televiznímu seriálu propracovanější a více logičtější, takže nevyznívá neadekvátně. Akční scény mají určitou adrenalinovou přitažlivost, což přidává na efektivnosti. Ale jo, slušný akční zážitek může být zaručen, ale asi ne pro znalce daného komiksu. Ale to už u takových počinů občas bývá. Je to hlavně otázka děje a atmosféry. Dá se ale s poklidem říct, že se Tomer Sisley své role chopil adekvátně dle svých možností, stejně jako Karel Roden, u kterého je pro nás škoda malého prostoru. Ale i tak jeho přítomnost potěší. Francouzský styl je znát, čímž se krapet odlišuje od hollywoodské produkce. Takže snímek díru do světa moc neudělá, ale za zváženou stojí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dostal jsi darem život. Tak s ním něco dělej..... Ekonomická bitva o společnost ,,WINCH“ sebou nese jako vedlejší efekt boj o život. Vše doplňují flashbacky ze života Larga a akce (občas) přitažená ,,za uši“. Film má uvěřitelný příběh, je tu dost akce a také jistý nádech dobrodružství. Přestože film jako celek někdy zaskřípe, je to solidní zábava. A tak i když dám 3*, vězte, ŽE JSOU TO LEPŠÍ 3*! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, proč malé děti nosí nůž. 2.) Chci vidět K.Rodena, jak kupuje W Group. 3.) Mám slabost pro francouzskou akci. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi "ludlumovský" příběh trpí až přílišnou zkratkovitostí adaptace zřejmě poměrně rozsáhlého komiksu. Řada vedlejších postav, jenž mají v předloze své místo, úlohu a vliv na děj, je zde jen načrtnuta a to tak, že to občas až křičí z plátna ("legendární" sekretářka). Přitom Salle vyprávět umí, akce mu jde taky, navíc mu opět vše snímá Denis Rouden, který ovládá dynamiku, klišé i panoramata s elegancí sobě vlastní. Obsazení je sympatické (jen bych nějak pořešil tu schizofrenii v jazycích - všichni mluví francouzsky, až na Chorvaty), Melánie i Bojana skvěle splňují role okrasných prvků a jako bonus tu trousí bonmoty Karel. Opět je tu až příliš otevřený konec, ale pokračování už je v post-produkci a má ho na starosti stejný tým. Tak, když si dají s adaptací větší péči a trochu obrousí hrany občas až příliš násilného konstruktu, můžeme se docela těšit. Largo je adoptovaným synem miliardáře, když přijde okamžik dědictví, lámou se charaktery a podraz je kam šlápne, čeká ho pěkně divoký tanec, než si bude moct zase v klidu posedět.... 60% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Celkově film působí lákavě a zajímavě. Střídání lokací, pozlátko dědictví 22 miliard, jeden komplot za druhým, Karel Roden... Až je toho na jednoho moc. Nejvíc asi prudí příliš časté flashbacky (minulost, současnost, ještě vzdálenější minulost, o dva měsíce dříve, 22.8.2008... atd.) a překombinovanost děje. Je také otázkou vkusu jak moc vám sedne hlavní představitel. Mě moc ne. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Šílený příběh, ve kterém zřejmě nikdo není tím, kým se zdá, nenechá diváka polevit v ostražitosti. Jedinou výjimkou je hlavní hrdina. Jenže tady to nějak vedlo k dojmu, že je to nejméně zajímavá postava ve filmu, což dokládalo i obsazení této role nějakým Tomerem Sisleyem. Na druhou stranu většina akčních scén vypadala jako poctivá práce kaskadérů místo obvyklého tance pixelů, a to je dneska také plus. Ale druhý díl už vidět nehodlám. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Tento film vznikl na základě románů a komiksu, jejichž autorem je Jean Van Hamme. (claudel)
  • Film je založený hlavne na prvých dvoch dieloch rovnomennej komiksovej série. (m.a.t.o.)
  • Film má aj seriálového predchodcu z roku 2001, ktorý sa volá Largo. (Slunkoo)

Reklama

Reklama