Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (502)

kingik 

všechny recenze uživatele

No nebudu nic předstírat. Poslední plavky jsou sice kravina, ale na rozdíl od všech těch kravin, je to blbůstka milá, příjemná, prostá všech ambicí a nepostrádající originální pasáže a charakteristický Čtvrtníčkův humor. Sice samotný scénář působí jakoby vznikal teprve až na place, ale tentokrát to bylo spíše ku prospěchu věci, navíc Čtvrtníček se ukazuje jako velký tahoun a utáhne i slabší chvilky, tak jako monstrsumec Lojza v závěru utáhne Rudolfa Hrušínského na rybářském prutu. Ostatní se mu snaží nenápadně sekundovat a vynikne především Jiří Lábus v mírně záporné roli lačnící po senzačním úlovku, stranou nezůstává ani Josef Polášek, zajímavě působí i Rudolf Hrušínský, kterému solidně hrábne a v závěru to s ním dopadne zle nedobře. Jedná se tedy o vyloženě odpočinkovou záležitost, která je nevtíravá i originální, z níž neodolatelně sálá letní atmosféra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, proč hvězdu dávám. Blábol strašlivý, ve kterém nezaujme nic. Asi na pošesté jsem konečně viděl téměř celý film. Tolik skvělých herců a tolik neuvěřitelné nudy. Já jsem člověk trpělivý, který zvládne ledasjaký experiment ( hlavně 60.léta se v nich vyžívala), ovšem tohle? Velebnosti, du blejt... ()

Reklama

radektejkal odpad!

všechny recenze uživatele

Večer jsme seděli venku, vařili večeři a kouřili. Potom jsem se omluvil, že se ještě budu dívat na film. Kamarádi mi doporučili tento. Když jsem uslyšel jméno Čtvrtníček, silně jsem zaváhal, ale nakonec jsem se obložil stovkou hříbků na krájení a film si pustil. Hříbky, i vizuálně, zatlačily film do hlubokého pozadí, který jsem nakonec dokoukal jen takzvaně. Ještě půl hodiny jsem krájel se stejným efektem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný rybník a tak slabý film... Dějově odvážně řiďounké a vtipově vycházející naprázdno, ale nedá se říct, že by mě to vysloveně nudilo nebo dokonce nasralo. Líp než Hrušínský ml. hrál i docela povedený monstrsumec Lojza, ale jak se říká, dobrý závěrečný výbuch, všechno dobré. Těším se na Crash Road. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S Petrem Čtvrtníčkem, Jiřím Lábusem, Josefem Poláškem a Magdalénou Sidonovou je u vody docela legrace a ta řádka povedených scén Posledních plavek se povedla jen díky nim. Nicméně opravdový film to zkrátka moc nepřipomíná (natožpak dobrou komedii) a čím blíže je konec, tím silnější má divák pocit, že se může stát úplně cokoliv a bude to jedno. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)
  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)

Reklama

Reklama