Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (502)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček a Josef Polášek u mě nepatří mezi nudné patrony. Ale sluší jim spíše hraní v divadle nebo jiné komediální kousky. Velká snaha o nezávaznou komedii se opravdu netrefila do mého smyslu pro humor. Nebaví mě sledovat životy ztroskotanců v českých filmech, jelikož ony samotné jsou už tak trochu tvrdý oříšek. Tento film teda rozhodně nebude patřit mezi mé favority na českém bitevním poli filmu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku to vypadalo docela slibně. Čtvrtníčka mam rád a tady hrál takovýho správnýho zevláka a ve filmu se najdou i nějaký povedený vtípky a padne i několik zapamatovatelnejch hlášek (např. až budou sněžit hovna). Prostě to vypadalo jako taková pohodová letní komedie, jenže asi tak od půlky, kdy se na scéně objevil mega-sumec, jsem měl pocit, že to snad režíroval Troška. Celej film se začne ubírat směrem k tomu nejhoršímu odpadu. Všechny situace jsou tak hrozně křečovitý, že mi bylo za herce až trapně. Najít ve druhý polovině cokoliv, co by stálo za zmínku, je asi tak stejně jednoduchý, jako vysrat se čůrákem. Za první půlku bych dal tak 3 hvězdičky, za ten zbytek odpad. No celkově 2 hvězdičky, ať nežeru... ()

Reklama

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dle hereckého obsazení je jisté, že film svým humorem zaujme pouze některého diváka. Bohužel bych řekl, že si to spoustu lidí uvědomuje a nedovedu se zbavit dojmu, že spousta uživatelů snímek prostě shlédla s odhodláním nekompromisně snímek odsoudit a napsat, že se jedná o dno české kinematografie. Když to zjednoduším - stačí si pustit Kinobox nebo jakýkoliv záznam Českého lva a divák ví, do čeho jde. Poslední plavky se prostě odvíjí v duchu tohoto typu humoru. Jak tento druh humoru přiblížit? Ve snímku je spoustu trapných a nevtipných momentů, které mi ovšem svou naivitou a trapností přišly vtipné. Už před projekcí je jasné, že se nebude jednat o geníální dílo, nýbrž o sled krátkých epizod, které jednoduše buď vtipné jsou nebo nejsou. Jak jednoduché. Nesnaží se o nějakou výpověď nebo skryté poselství. Vše závisí na ústřední dvojici Čtvrtníček - Polášek. A že snímek postrádá jakýkoliv nástin děje? To mi nevadí, klidně mě kamenujte, já se totiž pobavím u scény, kdy rybář používá jako návnadu na sumce cizího psa a opakovaný vtípek s probíjející pípou taky není k zahození. Poslední plavky jsou filmem na jedno použití. Docela jsem se bavil:-) ()

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

Smutné... opravdu smutné... nevěřil jsem vlastním očím a sluchu... Jímá mě podezření (oblíbený obrat Ignacia J.Reillyho - Spolčení hlupců), že největší kladem tohoto filmu je má úspora za vstupenku do multiplexu, neboť jsem měl nutkání tento film při jeho premiéře shlédnout na velkém plátně... A nakonec ono to není podezření, ale pravda ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Sem to sledoval tak na půl, protože recenze nebyly zrovna příznivé, ale nakonec z toho nemam nijak špatný pocit. Je to sice taková hříčka, ale proč ne. Čtvrtníčka a Gynekologii 2 mám rád, a tohle se trošku nese v tom duchu. Prostě mi kolikrát přijde vtipný už jen ten způsob, jakým se Čtvrtníček vyjadřuje, že kdyby ty repliky povídal někdo jinej, tak je to trapný, ale on to poví takovým způsobem, že se nakonec třeba i zažulim. Ale dost chvály. Samozřejmě žádný umělecký počin roku to není, ale dalo se to ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)

Reklama

Reklama