Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Recenze (502)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z hlediska vtipnosti velice řídké. Kdyby film měl tak 75 minut! Čtvrtníček, Polášek a Lábus jsou v pohodě, jen ten závěr se sumcem je přehnanej až na půdu, nehodí se do jakkoliv nadsazené komedie. Takže to nejlepší, co jsem po skončení filmu získal, byla touha po vstřícnějším počasí. Ať už je jaro!!! :-D (Zhlédnuto v lednu, komentář psán v únoru ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celá tahle kravina by byla na odpad, kdyby v ní nehláškoval Čtvrtník jak smyslů zbavenej a kdyby ve mě nevyvolala vzpomínky, jak jsme se jako kluci nudili s Filipem v Týně nad Vltavou a chodili k Vltavě pozorovat trénující veslařky. Jednou to zašlo tak daleko, že ve snaze přitáhnout na sebe jejich pozornost, což se předtím nepodařilo ani skokem do Vltavy stylem zvaný placák, ani když jsme simulovali rejžování zlata, v místech kde do Vltavy vytýkala městská kanalizace a dokonce ani tehdá když jsme na prut navlíkli velkou rybu, kterou jsme před tím koupili za naše poslední peníze v obchodě a před holkama jsme teatrárně tahali narafičenou rybu z vody a vzájmně si pochlebovali jakýho jsme chytili macka, nezbylo nic jinýho než zkusit poslední možnost, veslování. Na břehu bylo přivázaných spousty rybářských loděk a my si vybrali tu s nejdelším řetězem, sedli jsme do ni chopili se vesel a číhali až vyjedou holky na vodu, abychom také vystartovali. Start jsme zachytili skvěle, Filip vesloval jak mistr republiky a v tom to přišlo, holky si nás všimly - zamávaly na nás, okamžitě jsme mávali taky, ale v tom taky přišla ještě jedna událost, řetěz loďky už dál nedosáhnul. Následovalo prudké cuknutí a můj pád do vody ze které jsem spatřil smutně sedícího Filipa jak se i s loďkou samovolně vrací ke břehu a v dálce jsem slyšel obrovský smích a plácání vesel. Od té doby jsme se u Vltavy pro jistotu ani neukázali, něco nám říkalo, že holky už o nás vědí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti celkom zábavný úlet, ktorému by pomohlo zhustenie na stopáž kratšiu tak o 15 minút. Je tam pár remeselne dobre natočených scén, Farkašová je hot a nie je núdza ani o dobrú hlášku. A sumec? Proste zaprdená česká paródia na Čeľuste, mňa to bavilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čtvrtníček s Poláškem si troufli na film. Jak to všecko dopadlo je evidentně na zdejším hodnocení vidět. Žádný zázrak. Ale abych pravdu řekl, mě Poslední plavky pobavili. Sice to není žádný zázrak, ale začátek je výborný a hlášky, ve kterých Čtvrtníček úřaduje mě neskutečně bavili. Jenže pak se to zvrhne neskutečným způsobem a v jezeře se objeví monstr-sumec Lojza. Od té doby to všecko jde do hajzlu a autoři to originálně završí ultra mega debilním koncem, který alespoň decentně zakončí Čtvrtníček opět vtipnou prupovídkou. Jenže co naplat. Začátek nezachrání zbytek, v žádném případě, na druhou stranu se k němu s radostí vracím. Čtvrtníčka mám prostě rád (a nejen jeho, Lábus s Poláškem jsou taky fajn), a ten kdo ho má rád, tak jako já, si určitě oblíbí tento film. Nebo minimálně jeho postavu. Průser je, že ten, kdo Čtvrtníčka a jeho humor nesnáší vsype tenhle film do odpadu! a nebude řešit to, proč je to tak debilní i když tam hází slušný hlášky. Bohužel. Pro mě je to vcelku dobrá zábava, která se později zvrhne do vcelku dobré lojzoviny, který by se divil i samotný sumec. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sežeru, vyseru a pak zase sežeru. Rudolf Hrušínský redefinuje základy české komiky v rybníkářském tripu o monstrsumcovi, dvou jihočeských flákačích a zástupu karikatur, které snímek minutu za minutou (a je to DLOUHÝCH sto minut) přibližují Kotíkově Pánské jízdě (v exteriérovém provedení). Čekal jsem špatný film, ale proč jsem musel absolvovat tzv. Troškův klystýr? Polášek zpátky do divadla, Čtvrtníček zpátky do televize, Krajnák zpátky do zapomnění. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Co říci... kde nic neni, tam ani smrt nebere. Jde to z bodu A do bodu A přibližně tři hodiny (odhad protrpeného času), přičemž to nevypráví vůbec o ničem, nikdo v tom rozumně nehraje a není tu ničemu rozumět. Dokonce mi přišlo, že se to snaží redefinovat význam slova katarze a vykrádat bayovské čtvrtoblety. Vzpomínat budu maximálně na památný soundtrack ("Oba dva muzikanti, harmonikář i dirigent, dělali co mohli...") a fakt, že Čtvrtníčkova dcera nevypadala nejhůř. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle hrubý filmový materiál rozumně sestříhal do 20 až 30 sekundového klipu, mohl to být jeden z nejlepších příspěvků České sody... Takhle je to POSLEDNÍ filmový projekt Petra Čtvrtníčka, kterému jsem slepě a nekriticky věřil... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně děsný. Čtvrtníček je oka a Hrušínskej byl fakt šílenej magor. Zato Polášek je megakokot nesympatickej a hrát taky neumí. Prostě fuj. Nebylo to ani moc vtipný, zato to vizuálně vypadalo hezky. A hudba se tam hodila a díky ní to mělo i jakous takous gradaci. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není letní varianta kultovního Ivánka, jehož vysoké hodnocení mi doteď uniká, ani celovečerní verze České sody, ale poslední důkaz toho, že je nutné mluvit o české polistopadové kinematografii bez eufemismů. A tak řikám, že je v piči a Poslední plavky skví monstrozity počinů Eda Wooda (to finále, ten monstrsumec!)._____ Nejvyšši koncentrace product placementu ještě před úvodními titulky, v nichž je snad ukryta určitá tvůrči upřimnost k divákovi, který si na film omylem zajde (Lou Fanánek Hágen totiž zpívá píseň s textem "Jsi kokot"), několik typů herectví, které, potká-li se v jedné scéné, je směsí jakože-sympaticky a realisticky podaných postav a karikatur, až to není hezké, soundtrack si vystači s jedním dokola variovaným a oblbujícím motivem, kdy Kameňák bledne závistí, a sem-tam pěkné obrázky tenhle produkt (ano, je to hovno, uhádli jste) nezachrání._____ Poslední plavky jsem "sežral" (zkonzumoval) a málem jsem se v kině posral, ale že bych měl v plánu je "sežrat" znovu, to ne, ať si Rudolf Hrušínský starši, za jehož výkon by se mělo střilet, řiká, co chce. Do prdele s Kotíky, Krajňáky a Janáky, kteři musí dokazovat, že na komedii to chce cit, smysl pro humor a načasování, když už ne talent - a ani to výše zmíněné nemají. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Debil jeden. Běhá si po světe a ani neví, že je debil.“ Kebyže majú POSLEDNÉ PLAVKY osemdesiat minút, dal by sa výsledok chápať s trpezlivejším úsmevom. Ale hodina štyridsať o tom, ako pri jazere (nakrúcalo sa pri Pezinku) žije niekoľko nie príliš vtipných postáv, ktoré sa opaľujú, čapujú pivo, utekajú pred zúrivým psom a počas atmosférických jazerných večerov, kedy cvrlikajú cvrčky a kvákajú žaby, sa rozprávajú, je proste príliš veľa. Krásna výprava má niečo do seba a niektoré dialógy snáď môžeme chápať ako kúzelné („Omylom zmlátil policajta.“ – „Čo mu to napadlo, mlátiť policajtov?“ – „On je taký. Spontánny.“), ale potrebovalo by to scenár (nie lepší. Nejaký.). Ak ide o sumca, prečo prvý krát zašpliecha až po 50. minútach? Ak oňho nejde – tak o čo potom? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silena kokotina, ale dokaze to pobavit. Pribeh je na jednu stranu celkem originalni, ale zaroven dost kokotskej a jednoduchej, ale dava prostor jednotlivejm postavam, ktery obcas sehrajou nakou vostrou scenku nebo hodi dobrou hlasku, navic vyber hercu se fakt poved a krome hlavni dvojky Ctvrtnicek, Polasek potesi hlavne Hrusinsky. Akorat mi prislo, ze kdyby se tam dalo vic navstevniku, ktery by mohli mistni prudit, byla by to daleko vetsi sranda, takhle to je vicemene jen na par postavach, ktery nemaj misty co hrat. Je to sice blbost, ale jelikoz jsem se docela bavil a film si na nic nehraje a chce jen pobavit, tak to na ty 3* bude. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Děs, bída a utrpení..Celé to bylo nějaké toporné, film plný doslova nudných dialogů a zbytečně siláckých řečí, celkově tedy značně nezábavné, spíše nuceně vtipné abych byl přesný ale hlavně bez dejě..! Čtvrtníček sám jistě není dobrou zárukou kvality a osvědčené srandy ale to si zřejmě režisér nemyslel:-) Podstata a smysl filmu tedy skoro žádný...Hodně nepovedená záležitost, češi jsou v poslední době opravdu velcí mistři na hovadiny velkého formátu:-( Ta jedna hvězdička jen za postavu šíleného Rudolfa Hrušinského ml., který to však sám neutáhnul. Film drahej za pětku, dývko bych nevzal ani zadarmo:-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku to vypadalo docela slibně. Čtvrtníčka mam rád a tady hrál takovýho správnýho zevláka a ve filmu se najdou i nějaký povedený vtípky a padne i několik zapamatovatelnejch hlášek (např. až budou sněžit hovna). Prostě to vypadalo jako taková pohodová letní komedie, jenže asi tak od půlky, kdy se na scéně objevil mega-sumec, jsem měl pocit, že to snad režíroval Troška. Celej film se začne ubírat směrem k tomu nejhoršímu odpadu. Všechny situace jsou tak hrozně křečovitý, že mi bylo za herce až trapně. Najít ve druhý polovině cokoliv, co by stálo za zmínku, je asi tak stejně jednoduchý, jako vysrat se čůrákem. Za první půlku bych dal tak 3 hvězdičky, za ten zbytek odpad. No celkově 2 hvězdičky, ať nežeru... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláště po zkušenosti s Crash Roadem musím ocenit jeden základní fakt - Plavky se neberou vážně, ani trochu. Škoda, že selhávají v technických záležitostech, střihem počínaje (nedotažené stmívačky), přes kameru (není ostrá a místy se neposouvá, ale skáče) až po mimořádně mizerné triky. Humor by taky chtěl sem tam vypilovat, ale upřímě.. Až to vyjde na DVDčku, tak to pčím a s rodinkou si to docela s chutí pustím znova. Za hodinku a půl u bufetu Tropicana sem zaplatil 50,- a necítím se nijak podveden, i když bavit jsem se mohl jistě i víc... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání nakonec velmi uškodila následnému hodnocení. Je to pohodová komedie, ale děj vyznívá úplně do ztracena. Neříkám, že jsem se ani jednou nezasmál. Čekal bych však víc než tři dobrý vtipy. Jednu hvězdu dávám z velké části za slušné herecké obsazení. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný rybník a tak slabý film... Dějově odvážně řiďounké a vtipově vycházející naprázdno, ale nedá se říct, že by mě to vysloveně nudilo nebo dokonce nasralo. Líp než Hrušínský ml. hrál i docela povedený monstrsumec Lojza, ale jak se říká, dobrý závěrečný výbuch, všechno dobré. Těším se na Crash Road. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by vypadaly Čelisti, kdyby Spielberg v pětasedmdesátém kouřil hašiš z kartuše od montážní pěny.. Patálie kolem latexového Holdegróna možná měly navodit ospalou letní náladu a člověk se snad mohl i párkrát pousmát (především u Čtvrtníčka, co to trousí o římská CVI), ale zároveň je tam spousta pasáží, co jsou hlušší, než Beethoven na sklonku kariéry, či by mohly z fleku vyučovat trapnost na univerzitě. Dva drobné poznatky. Polášek se ze škatulky s cedulkou „Trotl“ vymaňuje evidentně nerad a hudba Krafta tomu v crazy-komediálních situacích dodává nádech Kusturicy, ale je to asi takový nádech, jako když si při ostravské inverzi pustíte do plic pana Mittala. Přežít se to dá ovšem v klidu - bahnité dno české kinematografie je totiž ještě hloub.. Traduje se, že se nedávno mezi Lábusem a Čtvrtníčkem odehrál tenhle rozhovor: Jirka: „Volal mi Krajňák.“ - Petr: „Krajňák, jo? Čůrák. A co chtěl?“ - Jirka: „Abychom šli podruhé do plavek.“ - Petr: „A cos mu na to řek?“ - Jirka: „Nic.“ - Petr: „Tak tos mu řek dobře.“ ()

Reklama

Reklama