Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na laciné béčko je to dobrý film a mezi Van Dammeho snímky posledních let rozhodně kvalitativně vyčnívající počin. Je to de facto návrat do 90. let, kdy Van Damme ještě figuroval ve fyzických akčních scénách a jeho filmy měly (v rámci béčkové logiky) koherentní scénáře. Za posledních deset let Van Dammeho kariéry něco takového dokázal jen Ringo Lam v Pekle. Navíc překvapí známky nadsázky v první polovině filmu, kdy hrdina poznává různé postavy v hraničním zapadákově a narušuje tamní zažité vztahy. Ohromné překvapení ale skýtá výprava filmu, neboť děj je zasazen na hranici USA a Mexika, ale přitom veškeré natáčení probíhalo v Bulharsku. Ale nebýt příliš specifické evropské krajiny patrné v některých velkých celcích a jedné scény s autobusem Karosa, tak by to nebylo vůbec poznat! Bulharští profesionálové (pracovali například i na „The Black Dahlia“ Briana De Palmy) odvedli opravdu vynikající práci. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

AŽ DO SMRTI a ZÁSTUPCA VELITEĽA boli príliš veľkým prekvapením, aby to tak pokračovalo aj ďalej. Napriek tomu je Pomstím tvoju smrť solídnym béčkom. Akurát, že je tu neskutočne nevyužitý poteniál (predovšetkým Scotta Adkinsa). Van Damme robí to, na čo stačí a prestrelky sú celkom v pohode, ale finálna bitka je natočená trochu trápne cez smiešne spomalené zábery (stále som presvedčený, že JCVD dokáže minimálne na kameru pôsobiť nebezpečnejšie). Scenár je zaujímavý tým, že ide o pohraničnú stráž, ale inak zabudnutý v deväťdesiatych rokoch. Na to, že to natočil Isaac Florentine (NEPORAZITEĽNÝ 2 a 3), sklamanie. Na úrovni PREBUDENEJ SMRTI. Nebyť filmov, ktoré som spomenul na začiatku, dal by som tri...____Na druhé pozretie sa mi to páčilo viac, dokonca som ocenil aj Adkinsove krátke výstupy... Šupnem tam tri... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, až se Van Damme popere s Adkinsem, ale není moc o co stát. Je hafo lepších bitek po videopůjčovnách (ano i hafo mnohem horších). Jenže celej film je stejnak hrozná nuda. Dokonce jsem asi v půlce usnul. Adkins tam má minimum prostoru a Van Damme tam s kamennym ksichtem občas někoho kopne. A mafiáni tam pašujou drogy v obrněný karose. Ještě se mi líbila smrt jakéhosi důchodce, který se tam vzal jaksi odnikud a to že ho zloduši hodili do zelektrizovanýho bazénu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Uff....V tomto filme by ste akčnosť síce našli, ale napätie to by ste hľadali márne. To absentuje. Scény aj niektoré dialógy sú okukané, bez štipky fantázie. Film samotný nedokáže diváka strhnúť, nedajbože pripútať k sedadlám. K tomu má na míle ďaleko. Plusom sú iba niektoré spomalené momenty a scéna kde Jean Claude efektívne zneškodní zopár buranov v krčme. Plusom sa dá nazvať aj tajomstvo okolo králika Jacka. Celkovo však tento film neponúka nič nové a bohužiaľ ani nič čo by stálo zato. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Vcelku som spokojnejší ako som čakal. Stretnutie Adkinsa s Van Dammom beriem ako postupnú výmenu stráží. Film jasne béčkový plný klišé ale napriek tomu nie je otravný a obsahuje pár dobrých nápadov. Napríklad ten zajac nemá chybu. Ako lus beriem aj to, že Jean - Claude mi neprišiel taký starý a unavený ako Univerzálnom vojakovi. Film celkovo s prihlkiadnutím na okolnosti hodnotím na 60-65%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)
  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama