Reklama

Reklama

V zimě roku 1946 je skupina německých zajatců umístěna do tábora hlídaného ženami, který vede krutý důstojník Pavlov. Většina žen cítí k nepříteli, který ve válce zabíjel jejich blízké, odpor. Pouze doktorka Natalia jedná se zajatci slušně. Právě ona je vybrána, aby pronikla do skupiny členů SS mezi nimi. Její poslání však zkomplikuje láska k jednomu ze zajatých mužů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ma príliš nenadchol. Mohlo tam byť trochu viac dramatických momentov. Celkovo mi film prišiel pomerne nudný. Nevyrovnané. Inak dobrý film, aj keď so zvláštne prepojenými vzťahy a osudmi jednotlivých postáv. Hrdinstvo asi áno, ale koho vlastne. Pravda o vojnových zajatcoch možno. Pravda o podradenosti na oboch stranách. Je to akosi nevyrovnané, len sa objavuje niečo nové, snaha pomôcť aj cez to, že Nemci sú agresori. Malkovich sa tam akosi nehodil, snažil sa, ale chvíľami prehrával. Zato Vera Farmiga bola ako vždy úžasná a sexy. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Tak trochu preslazena historicka fikce na mile vzdalena realite. Je opravdu jen stezi uveritelne, ze by se rok po konci 2. svetove valky konaly v ruskych zajateckych taborech hromadne orgie mezi nemeckymi valecnymi zajatci a ruskymi vdovami. Od Stalingradu se z 91.000 zajatych Nemcu vratilo po letech zpet do vlasti pouze necelych 6.000, podle filmu se snad zbytek v Rusku usoulozil k smrti... No nic... jako beckove valecne drama mozna. Ani Malkovich co by drsny velitel - mstitel ruskych obeti valky nijak rating nezveda. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Buď jsem už přesycena válečnými filmy nebo jsem od tohoto filmu očekávala více, než byl režisér TOM ROBERTS schopen vyrobit. Vždyť téma bylo údajně podle skutečné události a to jsou většinou velmi úžasné příhody, které svou vyjímečnosti si zaslouží býti nafilmovány. Tento snímek nepřinesl nic nového a zodpovědně mohu říci, že kdyby tam nehrály osvědčené hvězdy jako THOMAS KRETSCHMANN a JOHN MALKOVICH, tak bych to možná ani nedokoukala. Víme, co Rusové dělali po válce se zajatci ! Samozřejmě vždy se našel mezi nimi i slušňák, který ledajakému svinstvu dovedl zabránit. Ale totéž platí i o druhé straně. Ve válce i lásce je vše dovoleno. Úlohy pro oba superherce byly podle mě takové malé štěky. Já si od toho slibovala více... nicméně nezatracuji tento film - protože tak to určitě bylo, ne-li horší. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak se to někdy semele, že ze slibnýho námětu a dobrejch herců vznikne taková hrozná nedomrlost. Snímek se tak moc snaží bejt depresivní a temnej, že snad paradoxně skoro není. Je tu málo postav, který by diváka zajímaly (tak dvě tři maximálně), což je podle mě v podobným filmu stavějícím na osudech zajatců a věznitelů dost chyba. V podstatě se tam nic moc neděje, jedinej vzruch nastane příjezdem Malkoviche, kterej nasadí starej známej úchyl-úsměv a začnej "bejt zlej." Na konci, kde se taky nestane nic, mi došlo, že celej ten film byl o ničem a ty dvě zápletky: za a) romance, za b) hledání zrádce, naprosto vyšuměly. Jednak tím, že romance neměla dost silnej náboj, prostě se děje tak nějak samovolně a pak taky je ten zrádce naprosto zjevnej, že ho odhalí snad každej s IQ nad 50 hned v první pětině. Shrnuto - je to nuda. Mnohem lepší jsou Zajatci mlhy: http://www.csfd.cz/film/222928-zajatci-mlhy/ Námět skoro totožnej, výsledek daleko lepší. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřimný (i přes nějakou diváckou zkušenost a ač amatérské - přece jen jisté nahlédnutí do událostí 2. světové války) - moc si nejsem jist, co tím vším chtěl básník říct... Ale předpokládám, že mu šlo především o to milostné drama, jako jakési podobenství o síle oněch lidských citů (...a tělesných tužeb...), které překonají nakonec vše, včetně nenávisti a reliktů minulosti. Nakonec - pravdou je, že mužů se v poválečném SSSR jak známo vcelku nedostávalo. A ty zde prezentované pověstné leningradské mrazy působí díky práci kameramana tak uvěřitelně, že s lehkým zimomřivým chvěním tvůrcům i odpustím všelijaké možné výhrady k ději. Ruská atmosféra je zde vskutku působivá - a jak říkám, prostě je to takové zvláštní milostné drama na pozadí poválečných událostí. A film čistě formou je to d.m.s.n. zdařilý, ať už se tenhle příběh doopravdy stal, nebo jde jen o autorskou licenci tvůrců... Budiž tedy tři a půl hvězdy za film - a za tu skvěle vykreslenou původně bezvýchodnou mrazivou atmosféru a tklivé tóny vydařené hudby zaokrouhleno tedy nahoru. - - - - - (Poprvé viděno 9.3.2010 na dvd, s původním zvukem a č. titulky, hodnocení 100., komentář zde jako desátý - 10.3.2010) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočnom príbehu nemeckých vojnových zajatcov v ruských pracovných táboroch po 2. svetovej vojne. (BathoryMan)

Reklama

Reklama