Reklama

Reklama

V zimě roku 1946 je skupina německých zajatců umístěna do tábora hlídaného ženami, který vede krutý důstojník Pavlov. Většina žen cítí k nepříteli, který ve válce zabíjel jejich blízké, odpor. Pouze doktorka Natalia jedná se zajatci slušně. Právě ona je vybrána, aby pronikla do skupiny členů SS mezi nimi. Její poslání však zkomplikuje láska k jednomu ze zajatých mužů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

tahit 

všechny recenze uživatele

Válka skončila, čas pomalu osušil slzy, a jak děj zdůrazňuje i poválečný stav byl obdobím těžkým pro národy i jedince a zdali je tento příběh podle oficiální pravdy si myslím není moc důležité. Řekl bych asi takhle. Zajímavějším prvkem mi přišlo odvíjející se téma či problém lásky rozdílných lidí, nesmiřitelného původu či národů nebo dokonce náboženství a zobrazený jejich těžký osud. Nicméně film nepovažuji za výjimečný ani strhující, přestože navzdory věrohodnosti faktů ponuré doby by tomu mohlo být, chybí tomu větší náboj sugestivní atmosféry. Nelze taky nevidět trochu lacinou plačtivost. Přesto vše to není úplně špatný. Podívejte se. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Tak trochu preslazena historicka fikce na mile vzdalena realite. Je opravdu jen stezi uveritelne, ze by se rok po konci 2. svetove valky konaly v ruskych zajateckych taborech hromadne orgie mezi nemeckymi valecnymi zajatci a ruskymi vdovami. Od Stalingradu se z 91.000 zajatych Nemcu vratilo po letech zpet do vlasti pouze necelych 6.000, podle filmu se snad zbytek v Rusku usoulozil k smrti... No nic... jako beckove valecne drama mozna. Ani Malkovich co by drsny velitel - mstitel ruskych obeti valky nijak rating nezveda. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí? Ale jděte. Oni ty gulagy byly vlastně takové pionýrské tábory, kde chovanci vesele souložili z praktikantkami, pořádaly se diskotéky a tak se není čemu divit, že se hochům už domů moc nechtělo. Nejspíš proto se jich z těch ozdravných pobytů tolik nevrátilo. Kriste na kříži! Možná, že když se na to mrkne někdo, kdo o II. SV nemá ani páru, bude hodnotit nezaujatěji, ale já nemůžu. Ještě navíc když tam Malkovich poznává příslušníky SS dlouhým pohledem do očí a toho oštítkovaného totenkopfama na černé uniformě si ani nevšimne...... . Kretschmann, Bruhl a nahatá Farmiga = 15%. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale ne!!!.... Prvni valecny film, co jsem kdy videl, kde pri odjezdu vezni mavaji svym dozorcum... Prvni valecny film, kde vezni rozsevaji sémě mezi mistní domorodky. Tlupa nacku, proti par krehulim s klackama. Tom Roberts v tom asi sam ma trochu gulas, pac nam naserviroval pokrm, kde sami vlastne nevime co jime!!!! Otazka zni, vedel to sam pan reziser? Mozna hlavnim motivem melo byt jakesi milostne drama, ktere jsem vsak na taliri stejne nenasel. Tenhle film musi nutne zamrznout nekde hluboko v bilem pekle sibirske mizerie, na dne prazdne lahve vodky! ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....absolutny nezmysel ....len chorá alebo nevedomá hlava mohla napísať scenár....doktorka v gulagu,kde má manžela vojnového invalida súloží s nemeckým zajatcom....druhá z dozorkýň čaká dieťa s nemeckým zajatcom.....inak tí zajatci,strážení ženskými dozorkyňami ...?? neviem kde to tak bolo....inak okrem súlože neviem čo tam v tábore robili...áno bolo im tam trocha zima a slabšie jedlo,ale inak voľný režim výchadzky mimo tábora....hudobný krúžok....účasť na veseliciach....niekomu dobre drbalo na gebulu,že toto vydáva za skutočný príbeh....a koniec bol tiež : " pekný " :zajatci odchádzajú domov odchádzajú a kývajú si s dozorkyňami....joj sorry spoiler :) ...a myslím,že by sa i prežvší zajatci hnevali čo bolo natočené-takú pohodu tam iste nemali...pravá nefalšovaná sračka a možno umenie - ja by som ho iste nanatočil a keď tak by to bolo veľmi krátke....smrť fašizmu....... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočnom príbehu nemeckých vojnových zajatcov v ruských pracovných táboroch po 2. svetovej vojne. (BathoryMan)

Reklama

Reklama