Reklama

Reklama

Krevní pouta

(seriál)
  • Kanada Blood Ties
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2006, 60 min

Předloha:

Tanya Huff (kniha)

Kamera:

Danny Nowak

Hrají:

Christina Cox, Dylan Neal, Kyle Schmid, Nimet Kanji, Gina Holden, Keith Dallas, Michael Eklund, Julian Sands, Ken Kirzinger, Greg Bryk, Anna Galvin (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Vicky Nelson musela, kvůli svému zhoršujícímu se zraku, opustit svou práci policistky. Stává se soukromým detektivem. Při procházce městem se stane svědkem vraždy člověka. Všechno však nasvědčuje tomu, že vrah nebyl člověk, jelikož tělo oběti bylo dočista „vysáto“. Vicky je na případ podivné vraždy najatá dívkou, která je přesvědčená, že vrahem je upír. Ona však jejím fantaziím nevěří, ale jen do doby než sama potká skutečného upíra. Je jím Henry Fitzroy, nelegitimní syn Jindřicha VIII. Henry Vicky přesvědčí o existenci upírů, démonů a jiných bytostí, v které nevěřila. Společně na případu spolupracují a rozhodně vůči sobě nezůstávají chladní. Vicki je ve většině případů velmi rozhodná, ale ani ona sama neví, co má dělat, když se jedná o muže. Dá přednost smyslnému šlechtici, který však má již století za sebou, nebo její srdce získá bývalý parťák Mike? (Raketka29)

(více)

Recenze (7)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

bohužel námět dobrý, leč zpracování poněkud pokulhává, dialogy přímo pajdají a napětí se nekoná. Laciná výprava tomu taky moc nedodá. po první sérii 40%. druhou už ani nechci vidět. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Dost slabý béčkový (z Kanady) seriál, který trochu zajímavého má, ale stále se drží zákonitostí z osmdesátkových seriálů. Chybí důvtip a nějaké to jiskření mezi hlavními postavami. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla porovnávat, kterému ze svých seriálových sourozenců se Blood Ties přibližují nejvíce, zamířila bych do světa Moonlight zkříženého s prvky typickými pro knižní Anitu Blake. Můžete zde sledovat čistokrevnou detektivku s nadpřirozenými případy, kdy hlavní vyšetřující dvojice je člověk a upír (na rozdíl od Moonlightu jsou prohozena pohlaví). Potencionální milostná zápletka je zde taktéž komplikovaná přítomností lidského protějšku, kterého nelze prvoplánovaně nenávidět, ale spíše si oblíbit - ex-přítel "s výhodami" pro Vicki, který má ale o ni stále starost a ač přes svoji silně skeptickou povahu, se přidává k řešení jejích neobvyklých případů. A samozřejmě nesnáší Henryho ze dvou prostých důvodů: že je upír, a že pro něj má Vicki slabost. Z Anity Blake si kromě soběstačné hlavní hrdinky, plnou emancipace, živící se profesionálně nadpřirozenem, si bere i realističtější pohled na fantasy svět. Ale Blood Ties mají jeden veliký neduh - je to kanadský seriál s lacinou výpravou, která vás od sledování odradí a zkazí jinak potencionálně slibný námět. Ale ten tu už v televizní (i filmové) tvorbě v mnoha obměnách byl již několikrát, a to v mnohem lepších provedeních, vedle kterých Blood Ties nejenom vypadá - ale skutečně je - chudý příbuzný. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Což není to úplně špatné, ale po 6 dílech jsem sledování ukončil ani nevim proč. Nijak výrazně to nezaujme. A kdybych tu neměl hodnocení, tak po pár měsících ani nevim že jsem pár dílů viděl. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je natočen na motivy knižní série "Blood Ties" od Tanyi Huff. Série obsahuje 6 knih, z nichž poslední je sborník povídek. (danielosbourne)

Reklama

Reklama