Reklama

Reklama

It's Always Sunny in Philadelphia

(seriál)
  • USA It's Always Sunny in Philadelphia (více)
Z akcí
USA, (2005–2023), 61 h 5 min (Minutáž: 18–43 min)

Hrají:

Charlie Day, Rob McElhenney, Danny DeVito, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, Jaimie Alexander, Autumn Reeser, Kristoffer Polaha, Ted Rooney, Sabrina Machado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(169)

Seriál It’s Always Sunny in Philadelphia sleduje "partu", majitele neúspěšné hospody u Paddyho; parta zhýralců, která nemiluje nic jiného než plánovat, konspirovat a většinou si libovat ve vzájemném neštěstí. Ať už obcházejí systém sociálního zabezpečení, zneužívají děti z popelnic, předstírají, že jsou mrzáci, vydávají se za policisty nebo falšují pohřby, parta se nikdy nesníží k tomu, aby vydělávali peněz. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Z akcí

Recenze (67)

Nin 

všechny recenze uživatele

Jak už napsal Subjektiv, tohle je v podstatě sitcom á la Přátelé, jen postavy jsou sobečtí dětišntí otravní hloupí nadržení lakomci (včetně hlavní blondýny) a tím pádem dělají "ošklivé" věci .... Což může být fajn, ale tady je to čistý průměr (narozdíl od těch "hodných" Přátel). (6/10) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel žijeme v době, v níž se použití termínů politická korektnost/nekorektnost rozbujelo v takové míře, že se pomalu dostáváme ze stavu, v němž být politicky nekorektní je u určitých skupin obyvatelstva prostě módní, do stavu, v němž být politicky korektní je politicky nekorektní. Jednou třeba přijde čas a lidé budou moci prostě říci svůj názor, aniž by bylo nutné ho označit těmito nálepkami (hrůza, i já sám to občas dělám, tak mě tahle doba dostala). Dokud je to ovšem pouze módní, budou zřejmě vznikat i seriály jako je It's Allways Sunny in Philadelphia. Z IASP cítím v podstatě nulovou snahu o tvorbu umění, mírnou snahu o vyjádření se k (věčně) aktuálním společenským problémům, vcelku velkou snahu rozhýbat divákovu bránici, ale především pak snahu po zaplnění určitého segmentu trhu právě tak, jako jiný segment zaplňuje a jiný divácký požadavek plní Přátelé. IASP nabízí stejně ploché a schematické postavy, jen trochu jiného charakteru - namísto uječených, přecitlivělých objímačů, poctivou blondýnku obklopenou hajzly, primitivy, podvodníky, sraby a ubožáky, kterým žádná špatnost není cizí, jen když přijdou k prachům a pichu. Z toho samozřejmě vzniká celá řada více či méně komických situací, mně naštěstí sedících o malilinko víc než ty, které prožívá Joey, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe a Ross. Světlejší výjimku pak tvoří ty, které trochu zesměšňují tu neustálou "výchovu k dobrému občanství", jež je v masmédiích téměř všudypřítomná. Ale pozorný pohled odhalí, že IASP se jen tváří, že k tomuto proudu stojí v opozici. Ve skutečnosti je jen křiklavější, uřvanější a mírně originálnější součástí téhož. A nyní si můžete celý předchozí text škrtnout a vzít na vědomí fakt, že mé hodnocení, silné ***, odráží jen míru toho, jak jsem se při sledování seriálu smál. ()

Reklama

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem to tak před deseti lety, když byly na světě tři čtyři série a moc jsem se u toho řezal. Když jsem nedávno potřeboval nějakou ujetost, nějaký černý humor, vzpomněl jsem si na to. No a než jsem stihnul ohodnotit první sérii, sjel jsem čtyři. Sakra to je ujeté. Takový plesnivý humor plný špíny, ponížení a neštěstí. To mi po těch čtyřech sériích čím dál tím více lezlo na nervy. Potřeboval jsem zase nějaký happy-end, tak nevím, jestli svůj plán dokoukat to celé (má to už třináct sérií!) zvládnu. Možná počkám na podzim, kdy má vyjít McElhenneyho nový seriál Mythic Quest, který věřím, že bude podobně zbarvený. Tak mi to nedalo a sjel jsem všech čtrnáct sérií. Musím říct, že po pár týdnech jsem si na celou partičku zvyknul a teď, když jsem na konci, je mi po nich smutno. Překvapivě se příběh začal přenášet mezi sériemi a byla tam určitá kontinuita. To mám rád u tohohle typu seriálů, že jen tak roky nežvaní, ale posouvají se v příběhu. Nejsilnější (a zároveň nejnápadnější) linka je homosexualita Maca, která vykristalizuje v epický závěr třinácté série. Pouštěl jsem si to dvakrát a pak ještě jednou ženě. Nesnáším balet a muzikály, ale tahle exprese toho, co se v Macovi bilo vyjádřené moderním baletem byla prostě kulervoucí. Nic podobného jsem nikdy neviděl a klobouk dolů za takový výkon. Možná bych se nezlobil, kdyby to skončilo tímhle eposem, ale dostali jsme další čtrnáctou sérii, která opět nezklamala a je plná gegů. Závěrem mi tedy bude smutno, ale těším se, že si pustím zase nějaký sitcom, kde to končí třeba romantickou uzávěrkou (HIMYM?) nebo morálním ponaučením (Earl?). Nebo že bych si dal nějakou další depresi (Black Mirror?)? ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zábavná šou, která vyniká v tom, že se zaměřuje na ožehavá, často tabuizovaná či jinak nekonveční témata. Postavy jsou dostatečně trhlé, dokáží věci řešit netradičně a šokovat diváky. Je to sranda, ale přeci jen k dokonalost seriálu tomu ještě leccos chybí... s postupem času přechod od vtipnosti k trpanosti zaručen. (1. sezóna - 90 %, 2. sezóna - 80 %, 3. sezóna - 40 %) ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Normalni psani pro normalniho cloveka, po letech.. <3 :D <3 (A serka na autoplay vyda za mirne preboosteny celoveceracek, AKA idealni format pro insomniaky!) PS:  K te politicke korektnosti; serial funguje ponevadz se smejem na dezolatech s ultra-dezolatnima nazorama. Na rozdil od ruznych bojovnicich za svobodou slova, ktery ocekavaj ze nekdo bude tect z jejich omezeneosti kterou se snazi prodavat jak humor. PPS: Srovnani s Prateli nechapu. IASIP je cira anti-teze tomu kyblu sracek, kteri ponekteri trogloidi povazujou za "nejlepsi sitcom".. ()

Galerie (1 508)

Zajímavosti (17)

  • Ještě na počátku čtvrté řady nebylo odhaleno křestní jméno Maca a pravé jméno číšnice. (D3VIL)
  • Tvůrce Rob McElhenney prohlásil, že 'Sweet Dee' (jak říkal své ex-přítelkyni) byla jeho oblíbenou přezdívkou, a tak ji přiřadil Dennisově sestře. (D3VIL)

Související novinky

Minecraft má režiséra

Minecraft má režiséra

22.07.2015

Svět šílí z animovaných kostiček. Tedy alespoň ten herní, populární Minecraft totiž minulý měsíc překročil 100 milionů registrovaných uživatelů. Dokonce má i vlastní velké akce (nedávno se v Londýně… (více)

Reklama

Reklama