Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do tajného protiraketového krytu vyšle armáda elitnú jednotku, ktorej úlohou je zneškodniť mimoriadne ničivú zbraň, ktorá sa vymkla spod kontroly. Keď však dorazia na miesto určenia, nájdu len samé mŕtvoly... Vlastne nie, ktosi tie krvavé jatky predsa len prežil – jediný muž, no ten sa z prežitého desu zbláznil! Z toho, čo vojaci vzápätí objavia, im však zamrzne krv v žilách – oná zbraň totiž žije! A má v úmysle dostať sa z krytu – za každú cenu, nehľadiac na obete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografie vskutku umí překvapit. Příběh je sice o speciální jednotce, ale šablonou krapet připomene snímek ´Věc´. Nejedná se o nepřežitou akci, ba naopak má děj svůj přirozený vývoj. A když tu akce je, choreograficky velmi zdařilá. Překvapí i lidská stránka vojáků. Jejich myšlenkové pochody jsou na citové úrovni a mají smysl. Ani o napětí není nouze a děj je místy dokonce odlehčen i mírným humorem. Scénář je zpracovaný dobře. Na žádnou postavu se nezapomnělo. Nic naplat, jedná se o snímek který ukazuje, že i Rusové umí natočit film na Hollywoodské úrovni. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

naprostá blbost, která baví jen první třetinu, kdy na něco čekáte. pak už se ale neděje nic zajímavého, všechno už předem čekáte a jen se nudíte. nechápu, proč toho udělali dva díly? kdyby vyrobili jednoapůlhodinový biják, dalo by se to trochu zachránit. ale nestalo se tak. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Rusové už dokázali, že akční sci-fi umí točit. Vždyť třeba taková Noční hlídka byla neskutečná pecka. Na Paragraf 78 jsem byl proto hodně zvědavej a docela netěšenej. Ale vyděsilo mě zdejší hodnocení (46%? wtf). Přesto jsem se nenechal odradit a šel do toho. Začátek se odehrává ve velkým stylu a je paráda ho sledovat. Dokonce ani ve druhé půli jsem se nenudil, i když je pravda, že počáteční tempo vyprchalo a následovala akční bitkařská řežba. A nutno říct, že ty bitky byly vcelku dobře natočené a byly ve vysokým tempu, i když třeba ta, když se při tom rvaní ještě snažili zastřelit a úhybali kulkám, byla opravdu scifárna. Ale když mají Amíci tolik efektních filmů bez logiky, tak proč by nemohli takové filmy mít i Rusáci. Já se bavil a zdejší hodnocení mi nezabrání tomu dát 65%. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

10 mil. dolarov rozpoctu je, s vynimkou US, vsade na svete rozpocet pre blockbuster. Je pozoruhodne ako rychlo sa k tejto sume dopracovali rusi. este v 2000 celorocny prijem z kas kin bol cca 20 mil. dolarov, najdrahsi film stal max. milion a najzarobkovejsi 2 mil. v 2004 az 3 filmy stali cca 5 mil. (jeden z nich nocna hliadka). a zaciatkom 2007 su tu uz tri filmy s cca 10. mil. rozpoctom. wolfhound, paragraf 78 a sluga gosudarev. bohuzial, na rozdiel od nocnej hliadky ci tureckeho gambitu, t.j. prvych ruskych blockbusterov, tentoraz znova a znov aide o nudne a klisovite kopirovanie americkeho brata. paragraf 78 je akcny thriller. nudny akcny thriller. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama