Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (459)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Slušná porce britského humoru (i když bránici vám to neroztrhá), inteligentní scénář, který působí dojmem, že je všechno dokonale promyšlené (i když určitě není), prostě takový hodně příjemný nízkorozpočtový "Návrat do budoucnosti" s lehce pitomými posledními pěti minutami. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej film o cestování v čase. Nepříliš bránici-trhající, nepříliš geniální, nicméně přesto stojící za zhlédnutí. Je to taková komediálnější variace na Los Cronocrímenes nebo Triangle. Závěr drobet přestřelenej, ale celkovej čtyřhvězdičkovej pocit jsem si udržel i po něm. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nerdí nášup, pevně držený scénářem oscarových parametrů, současným britským humorem i trojicí mudrujících geeků, si velmi zručně dělá srandu ze všech klišé ‚time traveling‘ filmů i paralelních světů, aby přitom kladl důraz na vlastní logiku i nelítostnou porci suché zábavy, která musí přijít vhod všem, kterým na barových záchodech někdy nefungoval vysoušeč a po x-tém pivě začali filozofovat nad tím, jaké by to bylo vrátit čas, anebo nahlédnout do budoucnosti. 4 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie ve filmových žánrech mám hrozně rád. Můžou překvapit originalitou, můžou překvapit, i když jim nedodělci srazí kolena, můžou potěšit a zpříjemnit den a jsou jediným filmovým žánrem, na který jsem schopný a ochotný koukat desetkrát, klidně i dvacetkrát dokola. Taky jsou ale komedie, od kterých nevím co čekat a komedie, na který se už předem těším. Tou druhou variantou je právě tahle komedie, která v sobě skrývá výborný nápad a parádní herecké role, kde se vyjímá především Chris O´Dowd z IT Crowd. Nakonec jsem se sice nebavil tak, jak bych si představoval, ale koukalo se mi na to hezky, tak hezky, že bych se na to klidně podíval desetkrát, nebo dvacetkrát. Tahle komedie má v sobě ale daleko více než jenom určitej potenciál toho, že na ní nikdy nezapomenu. Má v sobě obrovský kus originality, který se v komediích jen tak nevidí a já byl strašně rád, že i v dnešní době dokážou vznikat nenápadný filmy, který dokážou překvapit, přesně jako tenhle film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako milovník cestování časem, trilogie Návratu do budoucnosti a i fanoušek sci-fi jsem se skvěle pobavil. Není to nekonečná přehlídka vykrádání a drtivě vtipných situací, ale má to své (britské) kouzlo, smysl pro humor a neskončí to nijak tupě (což se o každém filmu s cestováním časem říct nedá...). Srovnávat skoro až parodující komedii s vážně myšleným Osudovým dotekem mi přijde dost mimo. Asi začnu více chodit do britsky laděných hospod, třeba potkám svou vlastní Annu Farris a popovídáme si o její kostře... třeba mi i ukáže (a dovolí sáhnout) z čeho má kůži (azbest z Dien Bien Phu je jistota:))... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o cestování časem a s ním spojených doprovodných efektech a paradoxech. Devizou je britský původ, slabou stránkou fakt, že celé toto sci-fi je téměř výhradně jen čistě verbální, bez jediného zvláštního efektu (respektive s jediným zvláštním efektem, 3D mravencem, který si ovšem tvůrci patrně dělali na svém domácím PC). Svým vyzněním a laděním mi tenhle film hodně připomněl taktéž britský seriál Doctor Who. Ovšem v žánrovém srovnání je třeba takový Osudový dotek nedostižným konkurentem... Podobné filmy a seriály: Doctor Who ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

12 opic v hospodě po několika rundách. Nakonec překvapivě výrazně méně komediální a mnohem chytřejší než by se zpočátku zdálo (až do momentu s jukeboxem, vše poté je důvod proč jsem málem šel s hodnocením ještě o chlup níže). Pivko a mikina s kapucí jsou u sledování stejně nezbytnou výbavou jako ručník při čtení Stopařova průvodce po galaxii. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá a hlavně nápaditá komedie. Cestování časem mne nikdy nějak zvlášť nebralo, ale tenhle film dokázal zužitkovat všechno co se dá a ještě přidal pár skvělých gagů (obrmravenec je super). Herci jsou fajn a konec kterej tady skoro všem vadil (nějak nechápu proč), se mi právě líbil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a být té noci, kdy to všechno začalo s tvůrci..... Je čas na cestování časem, nebo jen čas vystřízlivět? Myslíte, že cestování časem je vzrušující? Možná, ale to by jste museli bejt fanoušci cestování časem a ocenit tak, že vás navštíví nejkrásnější cestovatelka časem (možná by mohlo stačit i to, že si můžete dojít na záchod). V podstatě se (ale) jedná jen o povyk kvůli půlhodině v jediný restauraci. Jak (často) říkám: ,,v jednoduchosti je síla“! Je to kapku jinej film o cestování v čase. Kapku jiná sci-fi než jsme zvyklí. Neříkám, že je to geniální, ale vtipné, zajímavě udělané, bez nutnosti ,,babrat“ se v tom, jestli ,,motýl nebo rostlina nebo dotek“ – znáte to. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vím, že Star Trek a Star Wars jsou rozdílné filmy. 2.) Zajímá mě, jak se bude cestovat časem za 150 let. 3.) Chci vědět všechno o cestování časem a bojím se na to zeptat. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela zklamalo. Sice je to vcelku originalni, precejen spracovat sci-fi o cestovani casem jako pribeh tri idiotu, ktery se nehnou z hospody se jen tak nevidi, ale tim bohuzel napady konci. Postavy se tak furt motaj po hospode a v jejim okoli, neustale ze sebe sypou hlasky, pricemz pobavi fakt jen minimum z nich, O'Dowd je sice sympatak, ale o dalsich dvouch se to uz moc rict neda a i pri ty kraticky stopazi 75 minut to uz zacne bejt ke konci lehce otravny. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tento film mi způsobil mnoho výbuchů smíchu a to se mi často nestává. Navíc mě dostaly ty nekonečné teorie cestování v čase, i když ke konci už jsem nad všemi paradoxy přestala přemýšlet, protože by mi to určitě způsobilo ukrutnou bolest hlavy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli ještě někdy budu mít šanci, budu se varovat.“ Já cestuju časem každý den do práce, takže je běžné, že občas potkám sám sebe a nevidím nic zvláštního na tom, že v tom nejsem sám. Nicméně trojice nadšenců, ztracená mezi budoucností, přítomností a záchodem, mne docela dost pobavila. Sice mi připomínalo spíše scénáristické cvičení než film, ale o zábavu postaráno bylo, tak to neřeším. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky britského humoru dobrá volba. Pro ostatní možná nepochopitelná divočina. Já jsem někde mezi a nedokážu se rozhodnout, jestli jsem nadšená nebo to byl je průměrný film. Každopádně je to tak trošku jiný pohled na sci-fi se zajímavým koncem. Mírně nadprůměrné, možná hodně naprůměrné..to posoudím příště. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatická blbost - podobně jako Galaxy Guest. Fantazie o tom, že nerdi a fanoušci sci-fi někdy začnou být užiteční. Je to roztomilé a vtipné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se dá napsat snad jen to, že to je typický skvělá a zábavná britská komedie, ostatně Chris O'Dowd z IT Crowd je záruka, že to prdel bude a když se k tomu přídá ještě skvělej příběh o cestování v čase, tak z toho vyleze fakt velká zábava. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Lepší priemer. Časové paradoxy sú síce zaujímavé ale nijak zvlášť geniálne vystavané a i keď sa z nich scenár snaží všemožne si uťahovať, nezriedka postráda skutočne kvalitne vypointovaný humor. Dôsledkom toho sa to vlastne celé chvíľami tiahne a len spoločné scény Chrisa O'Dowda a Anny Faris to nemôžu dvihnúť nahor. A to mi vadí viac ako niektorým údajne premrštený záver. Ten je podľa mňa v poriadku. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Pohodový filmik, resp. akási jemne ladená komédia so zaujímavým dejom, ktorý dokonca vyžaduje zvýšenú pozornosť. Nie je to síce typ komédie, kde dochádza k branicovým zachvatom, ... ale príjemne sa na to pozerá vďaka dobrému obsadeniu a zaujimavému deju. Záver je trochu odtrhnutý z reťaze - až tak science-ficton to byť nemuselo,... ale aj tak - pohodová (príjemne britská) "podívaná". 3 a pol * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jamie Mathieson | Hudba: James L. Venable | Distribúcia: Picturehouse Entertainment | Štúdio: BBC Films, HBO Films || Vtipný námet u filmu, ktorý mal trvať ešte menej, než netradičných 80 minút, a mohol mať potrebný ťach k tomu, aby nepôsobil cyklicky. Dobrá komédia na jeden krát. 65% | FullHD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobné jednohubky ja teda môžem. Je úžasné ako je z nich cítiť snaha spraviť z ničoho niečo. Snaha dokázať, že aj bez veľkého rozpočtu sa dá natočiť veľký film, že aj bez kvalitných hercov je možné preraziť s filmom, ktorý sa bude divákom páčiť. Tá snaha sa tentokrát sústredila okolo scenára a ten je teda poriadne lišiacky. Podobný feeling som mal naposledy pri sledovaní filmu 'The Man from Earth'. Som rád, že tvorcovia sa nakoniec nezamotali vo vlastnom bludisku a pripravili nám celkom inteligentný a humorom pozitívne naladený film, na ktorý možno za pár dní zabudnete, ale po jeho skončení určite nebudete chcieť vrátiť tú hodinku a pol späť so slovami, že to bol stratený čas. 80%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je to trochu nudné a chvíľu trvá, kým sa to rozbehne, no rozhodne sa oplatí počkať. Výborný scenár. Anna Faris si nezahrala príliš inteligentnú postavu, no potešilo by ma, keby že je v tom filme blbá úplne :D. Chýbal mi ten jej klasický, nechápavý, tupý výraz ako ho poznáme z filmov ako Scary Movie. Mohlo to byť trochu dlhšie, no bavil som sa aj tak. ()

Reklama

Reklama