Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce anglicky šialené dielko. Traja ústrední týpkovia mi boli všetci do jedného sympatickí, absolútne všetko som im uverila a riadne ma takto zavčas rána pobavili. Základné pravidlá pri cestovaní v čase: "Don't kill anything, don't fuck anything". Kombinácia mne srdcu blízkych prvkov zafungovala a Defaultovna má novú obľúbenú komédiu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako milovník cestování časem, trilogie Návratu do budoucnosti a i fanoušek sci-fi jsem se skvěle pobavil. Není to nekonečná přehlídka vykrádání a drtivě vtipných situací, ale má to své (britské) kouzlo, smysl pro humor a neskončí to nijak tupě (což se o každém filmu s cestováním časem říct nedá...). Srovnávat skoro až parodující komedii s vážně myšleným Osudovým dotekem mi přijde dost mimo. Asi začnu více chodit do britsky laděných hospod, třeba potkám svou vlastní Annu Farris a popovídáme si o její kostře... třeba mi i ukáže (a dovolí sáhnout) z čeho má kůži (azbest z Dien Bien Phu je jistota:))... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela zklamalo. Sice je to vcelku originalni, precejen spracovat sci-fi o cestovani casem jako pribeh tri idiotu, ktery se nehnou z hospody se jen tak nevidi, ale tim bohuzel napady konci. Postavy se tak furt motaj po hospode a v jejim okoli, neustale ze sebe sypou hlasky, pricemz pobavi fakt jen minimum z nich, O'Dowd je sice sympatak, ale o dalsich dvouch se to uz moc rict neda a i pri ty kraticky stopazi 75 minut to uz zacne bejt ke konci lehce otravny. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Takový malý filmeček o cestování časem, jež je až po okraj napěchován suchým britským humorem, partou tří přátel, zábavným scénářem či zdánlivě nesedícím hudebním podkladem, který se ale po několikerém zhlédnutí stává neodmyslitelnou součástí. Frequently Asked Questions About Time Travel je zkrátka neortodoxní zábavnou záležitostí, k níž se vždy rád vracím. Takže určitě neváhejte a snímek o třech kamarádech v jedné hospodě si určitě nenechte ujít! „Little bit weird, but ummm... turns out everybody in the future, American.“ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Lepší priemer. Časové paradoxy sú síce zaujímavé ale nijak zvlášť geniálne vystavané a i keď sa z nich scenár snaží všemožne si uťahovať, nezriedka postráda skutočne kvalitne vypointovaný humor. Dôsledkom toho sa to vlastne celé chvíľami tiahne a len spoločné scény Chrisa O'Dowda a Anny Faris to nemôžu dvihnúť nahor. A to mi vadí viac ako niektorým údajne premrštený záver. Ten je podľa mňa v poriadku. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)

Reklama

Reklama