Extraordinary Cab Accident, An
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1903, 1 min
Robert W. PaulObsah
Angličan Robert W. Paul sestavil kopii Edisonovy kamery a pomohl tak vzniku nezávislé kinematografie. Je také zástupcem tzv. Brightonské školy. Amatérští kameramani a režiséři, kteří tvořili v rámci tohoto volného uskupení, experimentovali se stroptrikem, detailem, hloubkou záběru a natáčením v plenéru minimálně o deset let dříve, než si tato prvenství přivlastnil americký režisér D. W. Griffith. V tomto filmu Paul využívá stoptriku jako základního prvku pro humornou scénku. (Morien)
AngelAngie
Srážka koně s člověkem, oživení po srážce, moment překvapení / stop-trik.(20.10.2008)
Morien
Poté, co jsem se seznámila s filmy tzv. Brightonské školy, křičím ještě hlasitěji než kdy předtím: do háje s Griffithem a melodramatem!(21.10.2010)
Webb
Whow! Co to bylo? Že by někdo zapomněl vypnout přetáčení? Originální nápad, takže za tři. :-)(29.11.2008)
tibenskym
Náhodou som na to natrafil...dá sa to vôbec normálne ohodnotiť???(12.11.2009)
wosho
Video bylo nějak poničené, moc zrychlené, že nebylo pochopitelné, dokud jsem si nepřečetl komentář. Nápad zajímavý-oživení grotesky o černý humor.(12.11.2009)
zdeny99
Sice je snímek z roku 1903, ale pro mne je málo dívat se na srážku koně s člověkem. Ačkoliv je snímek na rok vzniku možná překvapivě rychle sestříhaný, tak stejně i tak hodnotím jen jednou hvězdičkou.(8.1.2011)