Reklama

Reklama

Čtyři renomovaní hollywoodští režiséři vyprávějí různé hororové či sci-fi příběhy a prozkoumávají tak prostor za hranicí reality ve své vlastní verzi klasických příběhů z kultovního seriálu Roda Serlinga.
 Čtyři hororové či sci-fi příběhy natočené čtyřmi slavnými režiséry, zpracované na motivy populární televizní série Roda Serlinga, navíc okořeněné vtipným prologem a epilogem. V prvním příběhu se setkáme s velkohubým byznysmanem, jenž z duše nenávidí židy, černochy i asiaty. Ten je jednoho večera nevysvětlitelným způsobem transportován zpět do roku 1940, kde je ve Francii pronásledován Nacisty. O deset let později se ocitá coby afro-američan uprostřed shromáždění Ku Klux Klanu a nakonec se objeví v šedesátých letech jako Vietnamec ve Vietnamu. Ve druhém příběhu přijíždí starý muž do domova důchodců a záhadně způsobí, že přání tamních obyvatel se stávají skutečností - pomocí nějakého podivného kouzla je reinkarnuje do jejich mladších já. Ve třetím příběhu mladá žena sveze záhadného desetiletého chlapce domů, ovšem uvízne s několika dalšími lidmi v alternativní realitě, kterou chlapec vytvořil ve své fantazii. Čtvrtý příběh sleduje cestujícího v letadle, který vidí podivné stvoření na křídle, jenž se snaží letadlo zničit. Nikdo mu však nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

4 režiséři, 4 různě vystavěné příběhy, ale pouze jeden zajímavý. TV ptákovina, lákající slavnými jmény ve svých režijních začátcích. Vyjma posledního Millerova příběhu (mimochodem parodovaným v jednom díle Simpsonových) jednalo by se o 4 nesnesitelné a ničím zajímavé historky. Ani Spielberg a jeho Peter Panovská variace, nezabaví. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Velice špatný povídkový film. Největší problém vidím v předvídatelnosti a nudnosti většiny povídek. Prolog, přestože jsem si chvíli říkal co tam ti dva maníci blbnou, mě příjemně navnadil. Inu, neměl to dělat. *** 1. Naprosto zbytečná Landisova vyprávěnka, stokrát obehraná a nudná. Jedna ze zakamuflovaných variací na Dickensovu Vánoční koledu, přestože bez dobrého konce. odpad! 2. Spielbergova vcelku s dobrou atmosférou, ale bez nějakého nosnějšího nápadu nebo příběhu. V zásadě standardní předvídatelná pohádka o kouzelném dědečkovi, se strašnými herci a pitomým moralizováním (prostě Spielberg posledních let). * 3. Danteho povídka má zajímavou atmosféru a Kathleen Quinlan v nejlepších letech. Ale z nápadu, který by sám o sobě dokázal vydržet (s několika menšími rozvedeními) na celé dvě hodiny, vytěžil velice málo a nakonec ho utnul tak nečekaně pitomým moralistickým způsobem, že bych se nedivil, kdyby v tom závěru měl prsty Spielberg. ** 4. A nakonec velice dobrá Millerova povídka, ve které se konečně něco děje, kde je dobrý herec, která za něco stojí. Kde sice není pointa, ale závěr je dostatečně nečekaný a zábavný. *** No a na závěr přikládám jedinou dobrou hlášku z celýho filmu, kvůli které ale musíte vidět celý film, abyste ji pochopili. - Vy jste se nahoře fakt bál, co? - A jak. - To jste ještě neviděl fakt něco děsivýho... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Chcete se bát ? A máte fantazii ? Tak vstupte do nové dimenze, kde nic není nemožné - do "zóny soumraku", a sledujte čtyři tajuplné příběhy od slavných režisérů. Ocenění : Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´84 (USA): - Cena pro nejlepšího herce (John Lithgow). - Nominace na cenu za nejlepší horor a pro nejlepšího herce (Scatman Crothers). Fantasporto ´84 (Portugalsko): Nominace na cenu za nejlepší film. Scénář : John Landis, Melissa Mathison, Richard Matheson, Jerome Bixby a George Clayton Johnson. Povídkový film, složený z několika fantastických povídek, jejichž režiséry jsou John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante a George Miller. V každé z povídek zažívají jejich hrdinové neskutečné, podivné a někdy až hrůzyplné příběhy... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nechala jsem se navnadit a na sledování filmu jsem se opravdu hodně těšila. Bohužel, jak to velmi často bývá, přišlo vystřízlivění v podobě zklamání. Při první povídce jsem si řikala jaká je to blbost a jestli to nemám rovnou vypnout. Jenom moje zvědavost mi nedovila film vypnout a donutila mě celé toto dílo dokoukat. Netoužím po dalším reprízování,protože to působí nemastně a neslaně. Zkrátka a dobře je to celé nezáživné. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príťažlivý osemdesiatkový poviedkový horor, ktorý má na svedomí kvalitné režisérske zoskupenstvo. Prvá a tretia epizóda sú ok, druhá o čarodejníkovi zo starobinca ma nezaujala a akoby sem ani nepatrila, no a štvrtý príbeh z lietadla je zo všetkých jednoznačne najlepší a najhororovejší. Potešila ma aj síce malá, no zlovestná rola Dana Aykroyda v prológu a závere... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (9)

  • Film sa napriek tragédii podarilo dokončiť, ale tieň úmrtia troch ľudí nad ním zostal. Režisér John Landis celú udalosť prežíval najťažšie, keďže nešťastie sa stalo práve počas "jeho" príbehu. Psychicky sa zrútil, bral antidepresíva a celá udalosť sa negatívne podpísala na jeho kariére. (Zdroj: sme.sk)
  • Ve filmu si zahrál malou roli i producent Frank Marshall. (Chatterer)
  • Zmínka o poručíkovi Neidermeyerovi je odkazem na film Animal House (1978), který také režíroval John Landis. (Chatterer)

Reklama

Reklama