Reklama

Reklama

Když se plachý účetní dostane mezi newyorskou smetánku, která se baví v erotickém klubu, netuší, co ho čeká. Žena, do níž se zamiloval, zmizí a s ní i 20 milionů dolarů…  „Máte dnes večer čas?“ Je to snadná otázka, ale když na ni Jonathan McQuarry odpoví, jeho život se navždy změní. Osamělý plachý účetní doposud žil jen pro svou práci, ale když ho jeho nový přítel, právník Wyatt, uvede do tajemného erotického klubu, Jonathan se ocitá ve světě newyorské smetánky, o jehož existenci doposud neměl tušení. A také potkává krásnou tajemnou cizinku, kterou považuje za ženu jeho snů. Jenže počáteční štěstí se mění v hrůzu, když se stane hlavním podezřelým při vyšetřování jejího zmizení a loupeže dvaceti milionů dolarů. V hlavních rolích amerického thrilleru režiséra Marcela Langeneggera hrají Hugh Jackman, Ewan McGregor a Michelle Williamsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (154)

lioncel

všechny recenze uživatele

U sto tři minut dlouhého thrilleru poznat po dvaceti šesti minutách a třiceti vteřinách o co v příběhu půjde, je myslím pro tvůrce vysvědčení opravdu na pár vcelku zasloužených facek .. takže nic originálního nečekejte, tohle už tu bylo v různých podobných obměnách několikrát .. ano, zde je sice alespoň při té vší hrůze celá plejáda výborných herců a moc pěkných hereček, těm samozřejmě vévodí má milá sladká oblíbenkyně Michelle Williams v roli tajemné S, ale tenhle povedený scénář prostě ani s nimi zachránit nešel … ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi mrtvý, ještě než jsme se potkali.." Takže v čem spočívá ten Langeneggerův Podvod na diváka ?? Slibuje-li tvůrce erotický thriller, aby nakonec před vás pohodil takřka thrillerovou parodii, která ty naivnější z nás láká na hvězdné tváře v čele s Hughem Jackmanem, pak se to logicky ani jinak než sprostým podvodem nazvat nedá.. On už ten samotný scénář jinak výborného Marka Bombacka filmu nedával moc šancí na úspěch, zvlášť v rukou tak nezkušeného režiséra.. Takže nakonec Deception platí za jedno obrovské zklamání, když se tenhle hloupý a naivní snímek tváří nesmírně chytře, aniž by se vůbec snažil své chyby, pravděpodobně si jich nevědom, skrývat.. Takový líbivý Hitchcock pro mentálně postižené.. Proč tedy dvě hvězdy ?? Za skvostnou Spinottiho kameru, která jako vždy stojí za pozornost, stejně jako potažmo celý vizuál snímku.. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Dva muži, jedna žena a balík peněz. Účetní Jonathan se zaplete do předem připravené pavučiny lží právníka Wyatta, na jejíž konci by měla být dvacetimiliónová sladká tečka. Sice je tato režijní prvotina Marcela Langeneggera až příliš čitelná a málo co Vás v ději překvapí, musím dát tři hvězdičky, protože to rozhodně nebyl špatně strávený čas. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

Pronásledovala mě naivní představa o tom, že duo Hugh a Ewan by nemuseli být jenom zárukou dobrého pokoukání ale také dobrého herectví. Nějak to nefunguje, Ewan přehrává roli stydlína a Hugh je takový...nemastný neslaný záporák, z kterého jde občas strach a agrese. Michelle se mi jaksi nelíbí a celkově mi tam nesedí. V polovině už se veškerý děj dá předpokládat. Celkově bych ho řadil spíš k průměru a to je škoda. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Hodnotím najmä z ohľadu nato, že hlavných protagonistov tohoto filmu ja zbožňujem. A ani tento krát ma nesklamali. Zahrali obaja svoje role geniálne. aj rola ženy jednu noc, unesenej podvedenej mi sedela. Toľko k hercom. Ku tech. prevedeniu musím napísať, že osvetlenie zvolené aby uistilo tajomnú stránku filmu mi moc nesedelo. Ale tak strih kamera a výprava ako aj kulisy mi sedeli. Len hudobný doprovod som dajako nepostrehol čo mi strašne chýbalo. Scenár je obyčajný čo strašne uberá z filmu. Ale aj tak som spokojný. 72% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pracovným označením filmu boli aj názvy The List či Untitled Hugh Jackman Project. (MikaelSVK)
  • Oba pasy, ktoré vo filme kontroluje zamestnanec banky, majú rovnaké čísla, dátumy vydania a tiež dátumy narodenia oboch kontrolovaných osôb. (MikaelSVK)
  • Vo viacerých, časovo rozdielnych scénach v New Yorku sa objavuje stále ten istý žltý taxík s číslom 8B42. (MikaelSVK)

Související novinky

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama