Reklama

Reklama

'?' Motorist, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy / Sci-Fi
Velká Británie, 1906, 3 min

Obsahy(1)

Označení "pirát silnic" je pro hrdiny tohoto filmu silně nepostačující. Strážník a později i obyčejní občané se snaží dopadnout ztřeštěný vůz, který si dělá opravdu co chce. Film z dílny tzv. Brightonské školy využívá stoptriku a také skládá hold Meliésově Cestě na Měsíc. (Morien)

Recenze (9)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

[FNŘ 2010] Dost zábavná odpověď například Meliesově Cestě na měsíc od britských tvůrců. Dvě ženy a neposedný automobil:) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hodně svěží věc vykazující ztřeštěnou fantazii a smysl pro (anglický) humor. Pocta Meliesovi už jen tak zahřeje u srdce. No a ten závěr... ten závěr! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, stoptrik, či akási nadväznosť na diela podobné Ceste na Mesiac tu idú trochu bokom. Tento film je v prvom rade jedným z najprekvapujúcejších diel zo začiatku 20. storočia, ako sa obrazne hovorí, padla mi sánka. To ako si tam krúžil po prstenci Saturna, či ako na záver využili kúzla a následne unikli v pravý moment tým, ktorí ich chceli vyšetrovať, to bola pecka. Keby ešte spustili v tej miestnosti reálne auto a nie len urobili filmársky trik, ešte viac by som to ocenil, lebo tu nejde podľa mňa o nejakú formálnu výnimočnosť, tento film je výnimočný dejovo, príjemným šokom. Predstavivosť, ľahkosť, fantázia, ak si myslíte, že E.T. mimozemšťan, či Superman boli v nejakých záberoch jedineční, tak sa mýlite, pretože toto je ich čiernobiely nemý predchodca. ()

Zajímavosti (1)

  • V posledním záběru, když se automobil promění v koňský povoz, se objeví v záběru i starší žena, sledující v pozadí, co se odehrává na cestě. Po chvíli si ji však patrně všimne kamera a mírně posune obraz. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama