Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 2

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 242)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Asi nejvtipnější Marvelovka to date. Naprosto neuvěřitelný Michael Peña si krade každou scénu, v níž se třeba jen mihne, pro sebe. Klasická kostra o zrodu hrdiny je obalena originálními nápady a baví. Edgar Wright si s příběhem očividně pohrál. Začátek bez akce je skvělým osvěžením a finále je narvané nápady. Infiltrace, lapač much, klíčenka, bitka na vláčku. Všichni budou kafrat něco o Křečkovi v noční košili (taky ten seriál zbožňuju), ale na originalitu se téhle branži dávno nehraje. Paul Rudd je solidní, nijak neohromí, ale svoje si uhraje, Douglas si Pyma užívá a už intro ukáže jak skvělou volbou byl. Za Evangeline Lilly jsem hodně rád a snad ji uvidíme i v dalších Avengers, dobrých (a pohledných) ženský postav není nikdy dost. Corey Stoll překvapivě hodně v pozadí a nijak nepřekvapí. Nevím jak moc Peyton Reed překopal původní Wrightovu vizi, ale výsledek je pořád prvotřídní rodinná zábava s heist příchutí. https://www.youtube.com/watch?v=ggP5YDziMSY ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to najlepší film od Marvelu a ani to nie je to také dobré ako by mohlo, ale na to, že koľko scenáristov a režisérov sa obtrelo o tento film, to nakoniec Peyton Reed zvládol celkom dobre. Keď oznámili, že Edgar Wright bude režisér, dosť som sa tešil, lebo on uletené a premakané filmy vie a konečne som si povedal, že Marvel sa trafil do čierneho na režisérskej stoličke. Netrvalo zas tak dlho a o ďalšiu chvíľu som si povedal, že asi netrafili do čierneho ale do živého. S Marvelom mal problémy už aj byvaly Hulk (Edward Norton) či napríklad Rhodey z Iron Mana (Terence Howard), a po tomto moje očakávanie boli sám neviem aké. Neskákal som dva metre do výšky ani keď obsadili Paula Rudda. Teraz keď už to mam za sebou, musím uznať, že toto štúdio si vie postrážiť svoje filmy. Síce ma sralo, že rukopis Edgar Wrighta je len trošku cítiť a že akcie a ani nápady nemajú taký šmrnc, ale celkom prekvapil a dosť potiahol Rudd/ Douglas. Tak isto ma prekvapila aj nadviazanosť s Avengers: Age of Ultron (Falcon), či s celým univerzom (Triskelion, Peggy Carter, Howard Stark). Nie som komiksový špecialista (to že mám tričko Iron Mana sa neráta), ale viem, že Hank Pym je ten týpek čo stvoril Ultrona. Tu im to síce nejak (a plánovane) nevyšlo, ale vlastne mi to moc neprekáža, pretože aspoň sa nepozeráme na ďalší Origin a za druhé preto, lebo Michael Douglas je skvelý Pym. Jeho postava sa mi ľúbila najviac. Ale ostatný tiež nie sú zlý. Rudd je sympaťák a Ant-Man zároveň, Michael Peña je tu cez humor, Corey Stoll sa tvári drsne ako šmrglpapier a zároveň je to protipól Ant-Man, no a Evengelina je tu len ako dcéra Pyma a pekná ozdoba v jednom, kedže jej čas ešte len príde (prvá potitulková scéna). Aby som to zhrnul, Ant-Man je fajn zábava (žiaľ akčná stránka trochu sklame a ostáva nevyužitá, zjavne len do ďalších filmov), mravcom len tak nefandíte a zmenšovací hrdina sa do teamu Avengers hodí a je s ním celkom sranda, ale pod tým všetkým (a po ostatných filmoch od Marvelu) to nie je ničím výnimočné, skôr zahrané na istotu (zrejme pre problémy, ktoré som spomenul na začiatku) s podobnou dávkou humoru a akcie akú pravidelne dostávame. P.S.: potitulkové scény po dlhšom čase potešili, hlavne ta druhá. 70% - 3* ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Příběh o otci, který musí sledovat, jak se mu adoptivní tatík stará o dítě, jako metafora vzniku samotného filmu. Přiznám se, že mě několikrát zabolelo, když se Reed pokoušel o Wrightovy formální finesy a pokaždé je doručil cca na 70 procent umu britského ztřeštěnce. První půlka je celkově dost marná a režijně vysloveně letargická. Bez tempa, atmosféry, tahu na branku. Souboj u skladu to ale naštěstí nakopne a od té chvíle už Ant-Man nedá nohu z plynu. Akce je navíc celkem kreativní a finální heist má v podstatě všechno, co člověk potřebuje. Navíc je po čím dál víc přetrikovaných a lokacemi přecpaných blockbusterech jednoduše svěží sledovat něco, co se odehrává zhruba na pěti lokacích a nemá tendence roztahovat se do globálu. Rudd líbivý, Douglas adekvátní (a s dobrým faceliftem v úvodu!) a Peňa "out-of-this-world". Potěší i romantika nechaná za dveřmi. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Reed zdědil po Wrightovi i McKayovi zlato a rutinérsky ho přetavil v měď. Ovšem po všech stránkách kvalitní měď. Ant-man totiž i v této tradičně marvelovsky sterilizované podobě solidně zabaví i pobaví (ano, především díky Peñovi a Tomášovi). O to více tedy zamrzí, jak hrubě nevyužívá bohatých možností, které se mu díky schopnostem hlavní postavy nabízejí. Ve zmenšených eskapádách totiž nápady i hravostí zůstává v hlubokém stínu šest dekád starého The Incredible Shrinking Mana či tuzemského televizního Křečka v noční košili; pohříchu nejzdařilejší je v tomto ohledu jeho plakátová promo kampaň "s Avengery" (ať již ta oficiální či fanovská). A to je málo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mé prokletí si mě opět našlo. Ať se již chci podívat na večerníčka, nebo šachové mistrovství v tahání pindíků, vždy se v tom objeví nějaký otec, co zanedbává své děti, brzy však prohlédne a učiní veliké dobro. Zde jsou podobní otravové hned dva. No nevím. Hlava mi děj moc nebrala, hmyz vysloveně nemám rád a ve srovnání s nedávno vyčuměným Dérdevlem podobná pohádka moc neobstojí. Na tři jen díky podivnému kokotění seňora Peñy. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Původním komiksovým Ant-Manem a základajícím členem Avengers byl Hank Pym (Michael Douglas). Pro tento film a celý Marvel Cinematic Universe však byl zvolen jeho následovník Scott Lang (Paul Rudd), protože Pym je vysoce kontroverzní postavou. V komiksu totiž uhodil svou ženu, útočil na ní sprejem Raid a když byla zmenšená, nechal na ni zaútočit své mravence. (Eddik)
  • Dlouho se spekulovalo, jestli bude Ant-Man (Paul Rudd) součástí Marvel Cinematic Universe, nebo zůstane jeho svět nezávislý. Nakonec se součástí MCU stal. (S.W.A.T)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama