Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 1

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 242)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Celý ten koncept zmenšování, zvětšování a využívání různých druhů mravenců by mohl posloužit ke vzniku fenomenální počítačové hry - a ve filmu to funguje taky, ačkoliv jsem si po úvodních dvaceti minutách nedokázal představit, že dám více než dvě hvězdičky. Nakonec mě to docela chytlo, navzdory obří hromadě patetických superhrdinských keců a rodinných klišátek. Druhá polovina je na rozdíl od té první konečně akční, zábavná a vtipně hravá (tank, vláček), aniž by dělala cokoliv jiného, než schopně těžila z ověřeného a tvářila se přitom dostatečně odlehčeně (trochu víc dětsky, než Iron Man, což ovšem není na škodu). Stačí to. Trojice dementů jakožto povinných komických postaviček mi výjimečně přišla docela vtipná (a to ani netuším proč). Na každý pád je zřejmé, že po budoucím připojení se k Avengers už z Ant-Mana nezbyde nic jiného, než další dílek do už tak přeplácané skládačky... 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to mělo v Marvelu vypadat už navěky... Chytře cílený situační humor dává jinak neoriginálnímu příběhu zcela nový rozměr a svěžím dojmem působí i tradičně technicky brilantní a zásluhou hlavní dějové premisy i originální akční sekvence. Vedle Strážců galaxie jediný film svého druhu, za kterým když se zpětně ohlédnu, tak se mi po tváři rozhostí úsměv od ucha k uchu - a to vše výhradně díky skvělým hercům (Rudd je sympatický, ale Peňa ve vedlejší roli válí a hláškuje nehorázným způsobem) a rozumné stopáži, která nedovoluje scénáristicky polevit a zabřednout do nudných politických nebo dokonce psychologických žvástů ve stylu nových Avengers.... Nikoli bez chyb, ale naprosto sebevědomě a s úžasným nadhledem vychovaný marvelácký potomek. :) 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dejová zápletka nie je priveľmi hustá, naopak, patrí medzi najjednoduchšie v celom Marvelovskom univerze. Pri porovnaní s Thorom či Avengers vyjde ako jedna dvojepizódka. Má síce všetko potrebné pre rozvoj, ale príliš sa naň nesústredí. Všetky postavy sú vopred jasne profilované - toto je hrdina, tu zloduch, tam mentor, krásna pehavá dcérenka, vtipná partia, či mizerný nevlastný otec. Dostaneme presne, čo očakávame, akurát to chvíľu trvá. Čím ďalej Ant-Mana sledujete, tým skôr pochopíte, že protagonisti stavili na humor. To najzaujímavejšie, kvôli čomu si to stiahnete, je miniatúrna akcia. Prvý raz sa prejaví po polhodine a je fajn vidieť zrazu pohľad na obrovský svet očami malého bojovníka. Každá scéna slúži prvotnému nápadu a snaží sa naplniť potenciál. Film doskáče do svojho finále, ktoré je prekvapivo najbláznivejšou časťou a funguje tu všetko. Troška drámy, akcie, bizarné idey so zväčšovaním i zmenšovaním. Marvelovskí fanatici budú nadšení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"S vlámačkami a krádežami som skončil. Čo odo mňa chcete?" - "Aby si sa niekam vlámal a niečo ukradol." 70 %. Napriek nesympatickej Evangeline Lilly a klišéoidnému scenáru nemôžem dať menej. Rudd je sympaťák, Michael Peňa si to kradne pre seba, zlosyn nie je špičkový, ale i tak ide o jedného z najhrôzostrašnejších, s akým (v tejto oblasti inak dosť biedny) Marvel od roku 2008 prišiel (akože neviem ako vy, ale kebyže sa mi tamto žlté hovado objaví o polnoci v detskej izbičke, asi by som sa pototot od strachu) a napriek predvídateľným zvratom dokáže film občas milo zaskočiť (finále s vláčikom). Takisto Michael Douglas v úlohe mentora dáva zmysel. Mám marvelovky proste rád. Ant-Man bol veľmi problémový film a pôsobí ako otloukánek, ale nakoniec je asi taký dobrý, aký za daných okolností len byť mohol.Kino Považan NMnV 2015 ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jediný způsob, jak tenhle prokletý, odkládaný, přepisovaný a rušený projekt uvést do provozu, bylo vsadit všechno na jednu kartu – vykašlat se na vážného hrdinu s vážnými problémy a mravenčího chlápka zkrátka prodat přes humor (taky kdo by těm vážným mravenčím dilematům věřil?). A daří se. Začíná to úslovím „když potřebujete hláškaře, zavolejte Michaele Peñu“ a pokračuje v podobném duchu... no vlastně každou druhou minutu. Ant-Man se snaží, seč může, abyste mu věřili sympaťáka, co má pod čepicí, je hodným tátou a nemá žádné charakterové vady, protože to na něj osud prostě vždycky nějak ušije a on je v tom nevinně. Paul Rudd možná poprvé před kamerou nevypadá jen jako kámoš od vedle a na popředí klasického stokrát viděného scénáře "from zero to hero" servíruje poměrně chytrou sympatickou postavu, se kterou si ty necelé dvě hodiny dokážete opravdu užít. Kašle se tu na vysvětlování a origin, věci se prostě dějí, fyzikové ať se jdou zahrabat, zábava je na prvním místě. Ant-Man jako žánrově téměř čistá heist movie má tah na branku a není do sebe ani trochu zahleděná (mrk mrk, Avengers 2). Ano, je z toho cítit, že na to nebylo extrémně moc peněz, že herci se rekrutovali spíše ze seriálů a že napojení na existujicí marvelovský vesmír mohlo být kvalitnější, ale v Marvelu na Ant-Mana očividně zase tolik nevsázejí a jenom si museli splnit povinnou představovačku méně známého Avengera. O to příjemnější je výsledek; z tak trochu odepisovaného outsidera vznikl hrdý film, který to na plátno dotáhl s takovou dávkou důstojnosti, že bych tomu po těch úvodních tahanicích s režií a scénářem ani za mák nevěřil. A z čeho mám největší radost - Wright je tu pořád cítit na každém rohu, což je přesně to, co tahle látka potřebovala. Příjemné překvapení. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Název "Milgrom Hotel", což budova, kde Scott Lang (Paul Rudd) bydlí u přátel po propuštění z vězení, odkazuje na příjmení spisovatele, umělce a editora Ala Milgroma, který pracoval v Marvel Comics. Jeho nejvýznamnějším dílem byla "Marvel Fanfare". (Charpy)
  • Režisér Edgar Wright vytvořil cca minutovou ukázku, aby přesvědčil studio k souhlasu s produkcí. Po veřejném potvrzení na Comic-Conu v San Diegu roku 2012 byla poté zmíněná ukázka účastníkům této akce exkluzivně předvedena. (karlik4801)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama