Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 1

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

POMO 

všechny recenze uživatele

Marvelácka záchrana sveta tridsiatyšiesty krát, v rovnakej dejovej schéme, iba trochu inými prostriedkami a vtipnejšie. A to nás ňou chcú rovnako baviť ešte ďalších päť rokov. V tom filme nie je nič zle, akurát už ma nemá čím dostať. Hoci je herecky príjemný a technicky tradične marvelovsky dokonalý. Mladý Douglas ešte lepší než mladý Arnie v T5. Až z toho mrazí... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Muže-nec je moc příjemná, zábavná a hravá kokotinka s Daglesem na dortu, po které bych akorát pod trestem celoživotní frigidity plošně zakázal mikáda, protože i mrdna jako Evandželína v tom vypadá, jako by zrovna před chvíli přestala v jehlovkách lhostejně šlapat po koulích nějakému tlustému Němci. Jinak kromě kýčovitě slizké dcerušky naprosto bez výhrad a dokonce se jim podařilo udělat sympaťáka i z Pavlíka Hrubbého, jindy odpudivého matadora těch nejdebilnějších homomédií. Mrvel má prostě nejlepší kousky, když to sveřepé zachraňování světa nebere až tak moc vážně. Je to sice zpola vykradený, dnes již klasický Vnitřní vesmír, ale rád se podívám i na dvojku, ve které by ten Mikroajronmen mohl třeba s pár termity a Jonatánem čistit Kropáčkovi mandle od bacilů angíny. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jediný způsob, jak tenhle prokletý, odkládaný, přepisovaný a rušený projekt uvést do provozu, bylo vsadit všechno na jednu kartu – vykašlat se na vážného hrdinu s vážnými problémy a mravenčího chlápka zkrátka prodat přes humor (taky kdo by těm vážným mravenčím dilematům věřil?). A daří se. Začíná to úslovím „když potřebujete hláškaře, zavolejte Michaele Peñu“ a pokračuje v podobném duchu... no vlastně každou druhou minutu. Ant-Man se snaží, seč může, abyste mu věřili sympaťáka, co má pod čepicí, je hodným tátou a nemá žádné charakterové vady, protože to na něj osud prostě vždycky nějak ušije a on je v tom nevinně. Paul Rudd možná poprvé před kamerou nevypadá jen jako kámoš od vedle a na popředí klasického stokrát viděného scénáře "from zero to hero" servíruje poměrně chytrou sympatickou postavu, se kterou si ty necelé dvě hodiny dokážete opravdu užít. Kašle se tu na vysvětlování a origin, věci se prostě dějí, fyzikové ať se jdou zahrabat, zábava je na prvním místě. Ant-Man jako žánrově téměř čistá heist movie má tah na branku a není do sebe ani trochu zahleděná (mrk mrk, Avengers 2). Ano, je z toho cítit, že na to nebylo extrémně moc peněz, že herci se rekrutovali spíše ze seriálů a že napojení na existujicí marvelovský vesmír mohlo být kvalitnější, ale v Marvelu na Ant-Mana očividně zase tolik nevsázejí a jenom si museli splnit povinnou představovačku méně známého Avengera. O to příjemnější je výsledek; z tak trochu odepisovaného outsidera vznikl hrdý film, který to na plátno dotáhl s takovou dávkou důstojnosti, že bych tomu po těch úvodních tahanicích s režií a scénářem ani za mák nevěřil. A z čeho mám největší radost - Wright je tu pořád cítit na každém rohu, což je přesně to, co tahle látka potřebovala. Příjemné překvapení. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jé, kdepak se Peyton Reed těch skoro deset let schovával? Komiksový fanoušek nejsem, ale tenhle film mě zaujal námětem a v kině jsem ho prošvihl. Všeho, co od blokbástru očekávám, se mi dostalo, jen mohli občas tvůrci diváka do děje uvést líp (nevděčná dcera, mrtvá manželka). Jinak ovšem nářez. 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemne civilný origin, v ktorom hrdinovia vo finále namiesto celého mesta zbúrajú iba jednu izbu. Vtipy nie vždy fungujú, ale Peňa je tam dokonalý a Douglas dokáže uhrať aj scény, kde rozpráva o nejakých stupídnych komiksových nezmysloch o prechodoch do subatomárnych dimenzií. K tomu kvalitný záporák. Slabšia marvelovka, ale stále je to zábava. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Materiál nejméně uniformní marvelovky, kde na vás původní tvůrce pokukuje z každé druhé scény, v rukou rutinéra plnícího studiové zadání, které evidentně znamenalo šlápnout na plyn v rodinných hodnotách a zatáhnout ručku v miniaturním blbnutí (běh papundeklovým modelem a finále s vláčkem doslova řvou o minuty navíc). Hlavní hrdinové, čistí jak lilie (ty šrámy z minulosti jsou spíš kosmetické, bez nutnosti je více pitvat) jsou docela nuda, hláškující sidekick Michael Peña vládne. 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A budete mi věřit, když Vám řeknu, že mi opravdu drahnu chvil trvalo, než jsem si na Ant-Mana zvyknul? Po nejprvá jsem si říkal, jak to do toho příběhu naskočilo rychle. Pak jsem si říkal, že je to vlastně jedna velká kravina, kde nebejt herců, asi bych u ní ani nevydržel. No a ke konci mě napadalo jenom to, že tvůrci evidentně museli bejt na LSD, protože těch nápadů, kolik ve filmu vymysleli, ne každej tvůrce dokáže do jednoho filmu narvat. Nakonec uznávám, že jsem touto Marvelovkou byl poměrně spokojený, protože tvůrci tím nápadem přišli s mnoho originálními kousky, které ze scén vytvořily nezapomenutelné zážitky. A kdyby i to někdo nakonec přešel, protože kolem těchto pocitů je hodně tenká hranice, tak věřím, že Evangeline Lilly s jejím tmavovlasým mikádem jen tak někoho nepřejde. Nejenom, že jsem jí nepoznal, ale také byla naprosto neuvěřitelně sexy. A tak to má být. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $180,202,163Tržby Celosvetovo $519,311,965Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,664,576 Tržby za predaj DVD v USA $32,520,244║ po rutinných Avengers 2, nám Marvel napravuje chuť, teraz tu máme opäť poriadnu a sviežu jazdu v danom podaní, ktorá má správne tempo, výborné triky, dobré herecké zoskupenie a primeranú odľahčenú zábavnosť, je cítiť že režisér Peyton Reed sa vie nájsť v každej sebemenšej zábavnej momentke a skupinka okolo kecálka Michaela Pena len tomu dodávajú punc na vrch, zatiaľ najzábavnejšia Marvelovka, sa priznám že Evangeline Lilly som v danom zostrihu nespoznal, plusom aj kamera Russella Carpentera, spokojnosť /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svěží komiksárna. Zmenšování je efektní, v akci zábavné, v závěru bombasticky pojaté. Změna perspektivy je velice pěkně pojata, ať technicky nebo příběhově. Tohle je podle mě první komiks od Marvelu, který opravdu riskuje, nemá v podstatě velké hvězdy ani velké jméno hrdiny. Je to skok do neznáma, který se mění v překvapivý úspěch (Paul Rudd roste každým záběrem a Evangelina... k ní není co říct). Hlavní hnací silou je pro mě humor, který konečně vědomě přechází v komiksovém filmu doúrovně vědomé nadsázky až ironie a Ant-man je dík tomu (a podle mě to je hlavně zásluha specifického humoru Edgara Wrighta) je pro mě zábavný hlavně v závěru, kde vrcholí všechen vtip nejšílnějším akčním soubojem od Marvelu. Kde na tohle vzali odvahu nevím, ale já jim tleskám a jdu otřít prach ze své lokomotivy Tomáš, co mám nad televizí... PS: Michael Peňa a jeho scény "jak to teda bylo" naprostá bomba. Trhám se míchy ještě teď a hlavně bez dabingu! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Společně s Neuvěřitelným Hulkem nejslabší marvelovka! Z Ant-Mana se sice vyklubala stále schůdná rodinná podívaná (takže zůstáváme v neškodném blockbusterovém průměru), v porovnání s druhým Kapitánem nebo Strážci Galaxie je to ale dost bída. Peyton Reed vzal Wrightův očividně přehrocený scénář, utlumil komediální ztřeštěnost, přidal klišovité drama a celé to splácal do generické přehlídky popcornových klišé. Herci tak nemají co předvést, akce je zatraceně málo (přičemž není nikterak úchvatná) a vy jen dvě hodiny sedíte a přemýšlíte o tom, co všechno se asi rozcupovalo po Wrightově odchodu. Ano, Rudd je pořád sympaťák a setkání se zbytkem Avengerů zřejmě ustojí. Tady se ale potácí v zoufale nevýrazném originu, kterému chybí jiskra a spád. I v potitulkové scéně je víc filmařského umu než v celém předcházejícím celovečeráku. O budoucnost Marvelu se tedy nebojím, tady se nicméně sešlo snad všechno, co na něm jeho odpůrci kritizují. (5/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Reed zdědil po Wrightovi i McKayovi zlato a rutinérsky ho přetavil v měď. Ovšem po všech stránkách kvalitní měď. Ant-man totiž i v této tradičně marvelovsky sterilizované podobě solidně zabaví i pobaví (ano, především díky Peñovi a Tomášovi). O to více tedy zamrzí, jak hrubě nevyužívá bohatých možností, které se mu díky schopnostem hlavní postavy nabízejí. Ve zmenšených eskapádách totiž nápady i hravostí zůstává v hlubokém stínu šest dekád starého The Incredible Shrinking Mana či tuzemského televizního Křečka v noční košili; pohříchu nejzdařilejší je v tomto ohledu jeho plakátová promo kampaň "s Avengery" (ať již ta oficiální či fanovská). A to je málo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě to potěšilo. Paul Rudd je megasympaťák a společně s Michaelem Peñou tomu dodával takovej příjemně oddychovej pocit. Odsejpalo to, nenudil jsem se a docela mě šokovalo, jak realisticky vypadal omlazenej Michael Douglas v úvodní scéně. Vypadal realističtěji, než ofinka Evangeline Lilly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘEDSTAVTE SI VOJÁKA O VELIKOSTI HMYZU…“ /// Marvelovská rodinná podívaná plná digitálního hmyzu, který se krom tý pohádkovosti asi nedá nic moc vytknout. (Jdu vejš, ale po druhý už to asi nedám.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Největší bitvy se u nás vodehrávaj na koberci (vláček lítá vzduchem, všude samej mravenec…). 2.) Zjistím, že Amíci jsou zase o kus dál. Umí to i bez špenátu. 3.) Thx za titule „mark82“ a „Vojtěch Kostiha“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,868 // Otvárací Víkend v USA: $57,225,526 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ant Man je pro mne obrovským překvapením letošního roku. Jako jeden z mála letošních blockbusterů mne příliš nezaujal svým trailerem, působil velmi sterilně, tuctově až nezajímavě a byl to favorit na nejslabší Marvelovku,ale ó jak jsem se mýlil. Ant man je velmi kreativní, vynalézavý, přehnaně vtipný až mi bylo líto, že se v kině nemohu válet na koberci a o to se staral objev Michael Peňa, jakýkoliv nástup na scéně vykouzlil úsměv na tváři. Akce je přehledná, detailně vymazlená a z téhle perspektivy jsem akci zatím možnost vidět nikde neměl, takže to bylo příjemně refrešující. Paul Rudd ztvárňuje obyčejného chlapa, není to žádný vyrýsovaný frajer ani model, ale prostě běžný snažící se otec, který má smůlu a divák se s ním snadno může ztotožnit je sympaťák. Evengaline Lilly je svůdná a žadoucí kočka, Michael Douglas vlastně jediná herecká třída v Antmanovi s úžasným faceliftem na začátku a Corey Stoll, k tomuhle chlapovi mám menší výtku jako záporák u mne příliš neobstál ( taky neměl příliš prostoru), Marvel už vytasil v téhle oblasti větší esa, ale každopádně si dovolím tvrdit, že Antman je nejzábavnějším a nejvtipnějším Marvelem vůbec. Highlightem určitě neobvyklé finále a Scottovy heistské schopnosti ( Trezor!!) PS: Wacoslave jsi nula, zavřel bych tě do kůlny a pouštěl ti dokola céčkové akční srajdy ze 70 let., to je tvá parketa!! Update: Včera jsem se zastavil na 3D a je úplně zbytečné, takže doporučuji 2D. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k letitým odkladům a nemalým tvůrčím potížím se mi ani nechce věřit, jak nápaditý a svižný je výsledný Mravencův origin. Doba komiksů na každém rohu tak může zářit v plné síle, ale Scott Lang s Hankem Pymem nejsou ti, kteří diváckou přesycenost odnesou neúspěchem. Scénář totiž překvapivě přesně dávkuje akční pasáže s nenásilnou rodinnou linku a Ruddova přirozenost (nehledě na usměvavou chemii s Douglasem i s Peñovou partou) zahladí i tu největší hranu v podobě rozhrkané a neurovnané úvodní třetiny. Stvořit superhrdinskou jednohubku (notabene uvedenou mezi Avengers a Capem) je těžší, než se zdá, proto mě úspěšný start těší opravdu hodně. Tím spíš, že pro budoucí týmovou práci je tahle postava jako stvořená. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"S vlámačkami a krádežami som skončil. Čo odo mňa chcete?" - "Aby si sa niekam vlámal a niečo ukradol." 70 %. Napriek nesympatickej Evangeline Lilly a klišéoidnému scenáru nemôžem dať menej. Rudd je sympaťák, Michael Peňa si to kradne pre seba, zlosyn nie je špičkový, ale i tak ide o jedného z najhrôzostrašnejších, s akým (v tejto oblasti inak dosť biedny) Marvel od roku 2008 prišiel (akože neviem ako vy, ale kebyže sa mi tamto žlté hovado objaví o polnoci v detskej izbičke, asi by som sa pototot od strachu) a napriek predvídateľným zvratom dokáže film občas milo zaskočiť (finále s vláčikom). Takisto Michael Douglas v úlohe mentora dáva zmysel. Mám marvelovky proste rád. Ant-Man bol veľmi problémový film a pôsobí ako otloukánek, ale nakoniec je asi taký dobrý, aký za daných okolností len byť mohol.Kino Považan NMnV 2015 ()

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama