Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 2

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (70)

Loki - Cesta do neznáma (2021) (epizoda) (S01E05)

  • Na Voidu lze v pozadí zahlédnout helmu Yellowjacketa (záporňáka filmu Ant-Man, 2015), vesmírnou loď Ronana (záporňáka Strážců Galaxie, 2014) a létající loď SHIELDU – Helicarrier (z filmu Avengers, 2012), hlavu sochy Žijícího Tribunálu či Kangovu citadelu. (NiaWolf)

Batman: The Long Halloween, Part One (2021)

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)

  • Ve filmu můžeme vidět organizaci Ten Rings, kterou vede Mandarin (Tony Leung Chiu-wai) a název získala podle jeho prstenů, v nichž je uvězněno 10 velkých válečníků z dob minulých. Tato organizace „tahala za nitky“ s cílem získat moderní technologie za účelem ovládnutí světa a ovlivnila tak mnoho příběhů v rámci MCU. Poprvé jsme na ni mohli narazit v Iron Man (2008), kde její členové, v čele s Razou (Faran Tahir), zorganizovali únos Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), aby jim postavil raketu Jericho. Dále pak z ústraní pomáhala tato organizace s pomstou Ivana Vanka v Iron Man 2 (2010), kdy mu její členové sehnali technologii a zprostředkovali mu dopravu do Monaka a tak dále. Konání této organizace se nejvíce projevilo v Iron Man 3 (2013), kde jsme mohli vidět hned několik členů (jako Aldrich Killian či Maya Hansen) a nastrčeného falešného Mandarina (viz. zajímavost níže). Po těchto událostech se Ten Rings stáhla do ještě většího ústraní z obavy jejího odhalení, ale stále opatrně zasahovala do děje. V Ant-Man (2015) se na centrále společnosti Pym Technologies objeví její nepojmenovaný člen, který spolupracuje s buňkou Hydry Mitchella Carsona, a má zájem o produkt Darrena Crosse – oblek Yellowjacket. Mezi fanoušky se také spekuluje nad jistým vlivem organizace v dalších filmech jako Spider-Man: Homecoming (2017), kdy Vultureův byznys byl prodej mimozemských zbraní (bůhví komu) a také Ant-Man a Wasp (2018), kde jistý Sonny Burch, obchodník na černém trhu, našel kupce pro Pymovy částice. Jeho identita však byla neznámá, ale řada fanoušků má jasno, že i zde má své prsty Ten Rings. (3T)

Venom (2018)

  • Po filmech Hulk (2003), Ant-Man (2015) a Ant-Man a Wasp (2018) šlo o čtvrté zpracování komiksu od Marvelu, které se odehrávalo v San Franciscu. (3T)

Ant-Man a Wasp (2018)

  • Po 10 letech od prvního filmu Marvel Cinematic Universe se na filmová plátna konečně dostali všichni členové prvních komiksových Avengers („Avengers #1“ z roku 1963). Těmi tenkrát byli Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man a Wasp. Pokud tedy nepočítáme malé cameo původní Wasp ve filmu Ant-Man (2015) v podobě flashbacku. Tenkrát se jednalo o skutečnou původní Wasp z komiksů – Janet van Dyne (Hayley Lovitt). Novou Wasp v tomto filmu reprezentuje její dcera Hope van Dyne (Evangeline Lilly). I ta se později v komiksech objevila jako Wasp, stejně tak jako i nevlastní dcera Janet, Nadia van Dyne. (Tashi)

Marťan (2015)

Avengers (2012)

  • Joss Whedon uvedl, že dva ze zakládajících členů Avengers (v komiksu), Ant-Man a Wasp, byli ze scénáře vyškrtnuti, protože film měl příliš mnoho postav. Scenáristé také nechtěli, aby se Ant-Man objevil v Marvel Cinematic Universe, dokud nebude uveden ve svém vlastním filmu, kterým pak byl Ant-Man (2015). (ManOfPhoenix)

Iron Man 3 (2013)

  • Tony Stark (Robert Downey Jr.) si v jedné scéně kupuje jed proti mravencům. Není to náhoda, nýbrž odkaz na komiks - a v době vzniku Iron Mana 3 připravovaný film - Ant-Man (2015). (karlik4801)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama