Reklama

Reklama

Cestující

Trailer

VOD (1)

Děj filmu začíná leteckou katastrofou. Mladá doktorka psychologie Claire Summersová dostane od svého učitele za úkol psychoterapeutickou práci s cestujícími, kteří tuto katastrofu přežili. Pravidelně se schází s několika přeživšími, nicméně naráží na jejich rozporuplné vzpomínky a výpovědi. Nejvíce ji trápí uzavřený mladý muž Eric, kterému věnuje zvýšený zájem i péči. Jejich vzájemná náklonnost však postupně přeroste v lásku i intimní vztah. Vyšetřování komplikuje zástupce letecké společnosti, v jejím okolí se dějí stále velmi podivné a nevysvětlitelné věci, zjevují se neznámí lidé i zvířata, zbylí cestující začínají postupně jeden po druhém mizet, neznámo kam zmizí i její vlastní sestra. Claire je pečlivá a touží všechny tyto tajemné záhady objasnit a prošetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jelikož k filmům přistupuji poněkud jinak než běžnější divák, nevěděl jsem, do čeho jdu (a nevyhnutelné střípky spoilerů mě naštěstí navedly zcela jinam), takže jsem do snímku vklouzl zcela nezatížen. Vzhledem k tomu, že na konci jsem vyklouzl, abych tak řekl, zcela zatížen, někde při sledování se muselo něco stát a to něco byla série momentů, které na mě měly poměrně zničující efekt. Sice jsem vprostřed trochu skřípal zuby při klasicky hollywoodských samoúčelných sexscénách, ale když se na to dívám jako na celek... Ono je to celé udělané tak, že by byl snad i hřích hledat na tom chyby. Možná tam nějaké budou, ale už jen tím, že film sám svým dějem jakoukoli dějovou chybu omluví - tohle není film o chybách a scénáři, ale o tom, kdo se do jeho atmosféry vsaje jako do pijáku a kdo si ho jen zvenčí osahá jako pokus o moderní umění. Patřím do první skupiny a tady na ČSFD věštím spíše průměrná až spodní hodnocení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Co musí člověk udělat, aby se z něj stala mimořádná událost? Přežít leteckou havárii. A zajímavá myšlenka: vidíte ....tiskárna, fax, internet, počítače, e-maily, telefony, pagery, znáte to? Jsou to sračky, vymyšlené, aby drželi lidi odděleně. Hezká scéna, jak Claire leze na střechu a následná chůze po ní. No není to obětování? Ale celkově se zdál film přehnaný, zvlášť, když hlavní aktérka nepoznala svou vtíravou sousedku a muž, co přišel o paměť, okamžitě poznal, kdo je údajný kontrolor aerolinek. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Film, který sice krásně pasuje na některý ze všedních večerů u televize, ale který mě nijak nenudil. Naopak, Anne Hathaway je typově obsazená dokonale. Závěrečná pointa je pochopitelně vykradená a už jsme ji mohli vidět lépe zpracovanou.... Nicméně se mi na Annu hezky koukalo a s Patrickem Wilsonem tvořili sympatickou dvojci. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Moje ukázková přecitlivělost na stupnici lekavosti zcela jistě překračuje referenční hodnoty, proto musím spolehlivě ohodnotit tento dramatický thriler jako ukázkovou romanťárnu, jejíž jádro pudla lze vytušiti během sledování, a to dříve či později. V mém případě asi později ... asi v půlce filmu. Kdyby hlavní roli ztvárnila jiná herečka, mohla by být má zcela subjektivní klasifikace o kapku hvězdnější. Já Anne fakt nemůžu přijít na chuť. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nene, horor to teda určitě nebyl. To už byste mohli nazvat hororem třeba Město andělů nebo Ducha. Jde vidět, že nic moc nového už nikdo neumí vymyslet. Jo, přibližně v půlce filmu mi došlo, jak to skončí. To už bych rači uklouzl na škváře a rozedřel si kolena a ruce, než abych se na to kouknul znovu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Když Claire (Anne Hathaway) poprvé navštíví Erika (Patrick Wilson), řekne jí, že pracuje v makléřské firmě Kahane-Drake. Kahane a Drake jsou výkonní producenti tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama