Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na samém počátku se setkáváme s Elizabeth – velmi pobožnou a inteligentní studentkou, která zmizela v katolické škole poté, co se ji snažil posednout démon. Najde ji otec Drake. Nyní se příběh přesune o pět let dále. Alex je přivezena do dívčí školy Sv. Marka pro dívky (oné školy, ve které zmizela Elizabeth), protože se její vlastní rodina bojí jejích schopností. Alex má další 4 spolužačky, které byly také nedobrovolně přivezeny do této školy. Po úvodním odebrání krve a jejím testování a následné tělesné prohlídce vykonané ředitelkou je děvčatům zadán první úkol v nové škole. Tím je umívání chodeb a schodů. Při tom se dostanou do potyčky dvě z nich. Tato potyčka však brzy končí. Při následném vyučování začne Alex slyšet divný hlas. Nejprve si myslí, že blouzní, ale poté další ze žaček uvidí mrtvou Elizabeth a na tabuli se objeví nápis v latině. Poté je Alex vyhozena ze třídy ven, kde musí přepisovat latinsky psaný text. Najednou ale uslyší podivný zvuk a uvidí mrtvou Elizabeth. Vydá se za ní, ale dostane se do 3. patra, ve kterém platí zákaz vstupu.

Otci Drakovi se nezdá, že by 17 let stará dívka mohla přepsat 30 stran latinsky psaného textu do aramejštiny během 20 minut. Mrtvého jazyka, kterým se mluvilo v dobách Ježíše Krista. Ovšem kdysi znal jednu dívku, která aramejsky uměla. Ta dívka byla Elizabeth. Ještě tu noc je jedna z dívek posednuta ďáblem v podobě malého broučka, který vleze do jejího těla. Na jejím těle se začínají objevovat modřiny a další šrámy.

Zdá se, že mladá ředitelka má s těmito dívkami určitý záměr. Vychází najevo, že Elizabeth byla její kamarádka a teď se pokouší Elizabeth dostat zpět mezi živé. Další den je dívkám odebrána moč, ale jedna z nádobek s močí nevypadá normálně. Místo žluté tekutiny je vevnitř nějaká hnědá tekutina, která ani zdaleka moč nepřipomíná. Každá z dívek má jedinečnou schopnost – jedna umí pohybovat věcmi pomocí myšlenky, druhá má léčivé schopnosti, třetí dokáže procházet zdí, čtvrtá umí věštit budoucnost z karet a další používá magické kameny.

Jak se říká, zakázané ovoce nejvíc chutná a tak se dívky vydají na průzkum do třetího patra. Copak se skrývá za zamčenými dveřmi? Čeho chce ředitelka vlastně dosáhnout a proč? Jaké jsou jednotlivé úlohy děvčat i samotného otce Draka? Kam se poděla Elizabeth a co se s ní vlastně stalo? (piserius)

(více)

Recenze (14)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto trapnej horor(?), ve kterým se všechny postavy 3/4 času modlí na všechny způsoby a ten zbytek je nehorázná antihororová trapárna v satanistickým stylu, kde se hlavní ďábel objeví ve vlastní podobě asi jen na 10 sekund a vypadá jak vlasatej hipík a těm pěti holkám se dá bohužel jen smát, když tam dělaj nějaký kouzla. Krom toho z Ron Perlmana tady udělali nějakýho faráře, což jim teda neodpustim ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor o příchodu Satana pro kterého je pět dívek z katolické školy tak akorát. Alex a spolu s ní ještě čtyři další problémové dívky jsou poslány svými rodiči do katolické dívčí školy na převýchovu. Dívky spolu sice hned od začátku ideálně nevycházejí a je to dáno jejich rozdílností. Jedna holka je zlodějka nadaná léčitelskými schopnostmi, druhá je slepá a věští budoucnoust, třetí je anorektička a tak dále. Nejvnímavější z nich je právě Alex, která od začátku cítí, že v budovách školy se usídlilo něco zlého. A taky že ano. Vedle toho, že tady přísnou rukou vládne mladá sadistická ředitelka, která netoleruje žádné poklesky, tak se tady před pěti lety záhadně ztratila jedna studentka, kterou ovládly mocnosti pekelné. Poté školu zavřely a tento semestr si Satan přišel pro pět dívek, které mu ochotně sloužící ředitelka přinese pod jeho fajn nosánek. Největší hvězdou je Ron Perlman, který si zahrál hodného kněze a Amy Ciupak Lalonde je tady zase pro změnu k vidění v záporné roli ředitelky. Role dívek byly svěřeny převážně méně známým mladým herečkám z nichž každá nějakým způsobem vynikla. Trojice Jennifer Miller, Jordan Medley a Terra Vnesa jsou určitě dost zapamatovatelné. Líbilo se mně, že se v tomto hororu pořád něco dělo, místy byl celkem děsivý a místy se nebral moc vážně. Nebyl ani moc předvídatelný a finální střet se Satanem, který postupně posednul jednu dívku za druhou stál za to a k tomu bych jako plus připočetl celkem nečekanou pointu odhalenou těsně před koncem. Režírující Warren P.Sonoda si napsal také scénář a horor pojal jako moderní bitvu s pekelnými mocnostmi u které jsem se ani trochu nenudil. 100% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za 1) tenhle film má neuvěřitelně špatnej výběr herců, ne neříkám že to jsou špatní herci ale tenhle typ herců dát takovýhle role? Hlavně Perlmanovy? Ostatní herečky jsou na tom taky dost špatně, vůbec se nesnaží a celý film mi přišel jako pokus o film ve stylu The Craft. Krve a gore moc není sice když se ukáže tak to celkem jde ale je jí málo a tak se polovinu filmu spíše kecá, některý dialogy byly ale dost špatný a zbytečnost některých scén byla neomluvitelná. Béčko na který se rychle zapomělo....Právem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy z dívčích internátů, nebo církevních škol patří mezi moje oblíbené. Především pak ty, jenž pocházejí z Asie. Tentokrát se budeme muset spokojit s americkou slátaninou a to doslova. Samotný výběr prostředí, hereček i původní myšlenka vůbec nevypadají špatně, jenže celková úroveň tohoto snímku značně zaostává za svým potenciálem. Jednotlivé charakteristiky dívek nám jsou postupně poodhalovány a věřte, že se zde sešla celkem solidní sbírka. Tím mám namysli především pohledné herečky, které nosili docela zajímavé školní úbory. Škoda jen, že většina speciálních efektů vypadá hodně lacině a uměle. I kvůli tomu se tento film moc velkých diváckých ovací nedočkal. Většina těchto scén moc lahodných napohled rozhodně není a divák spíše než aby oněměl úžasem, jen zakroutí nevěřícně hlavou. Slabších 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že herečky vybírali hlavně podle vzhledu jim ani tak nezazlívám. Překvapili mě však tím, že ač nejsem náctiletá gotička čerstvě posedlá magií a wiccanstvím, docela se mi to i líbilo. Jak díky Perlmanovi, kulervoucí slečně ředitelce, tak tomu lehkému osmdesátkovému teen odéru (tak nějak se mi v začátcích na mysl vybavovala třetí Noční můra). Je to fajn, má to humor, krásu, nějaké ty bubu triky. A fest blbé to začne být až někdy ke konci. Přitáhnout jej na VHS někdy počátkem devadesátých let z videopůjčovny, byl bych z něj i nadšený. Dostal jsem o krapet více, než jsem očekával a to je co říct. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku mě ale snímek „5ive Girls“ nedokázal naplnit, kdyby neměl Rona Perlmana, skoro ani nestojí za to na film kouknout. Ale musí se mu nechat, že má docela dobré masky a ty holky, které byly pro role nezbednic vybrány, jsou docela hezké. Kamera to ví a také nám to docela často ukazuje. A proč ne, trochu toho děsu, trochu nahoty, víc jsem ani nečekal. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že sympaťák jako Ron hraje v poslední době v samých podobných blbostech. Film se začne rozjíždět vcelku slušně, ale rejža je zřejmě špatnej řidič, protože to vyhnal na 60km/h a zapomněl přeřadit, takže z toho velkého rozjezdu nic nebylo. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že tohle je mé zcela subjektivní hodnocení, kdybych se měl dívat na všechny aspekty tohoto filmu, víc jak na 2 hvězdy by to být nemohlo, ALE. Velké překvapení pro mě. Měl jsem chut přesně na tohle, na něco vtipného z nádechem temného. Samozřejmě nemůžete tomuhle říkat horror, ale kvalitní temnou komedii o sexy (lesbických?) holkách. Opravdu se mi líbily a i zahráli sympaticky. Příběh se dokonce nedal uhodnout po prvních 5 minutách a ten konec taky stál za zmínku. Pokud má někdo náladu na něco jen trochu podobného, vřele doporučuju! Jediné co mi trochu kazilo skvělý dojem je, že film se snažil do toho hororového tématu přece jenom zabbrousit a ne úplně se mu to povedlo. 75% ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Mě se to docela libilo:) Sice jen kvůli sexy domině paní reditelce, moc hezký brunetce s nabroušenými drábky a ostrým nožem a taky krátkym sukýnkam(který jsou samozřejmě zcela běžné na školách tohoto typu:)) Každopádně jsem se u toho moc zasmál a věřím, že film bude mít úspěch u mladých holek, kterým se to bude zdát jako pěknej, dobrodružnej filmíček, přesně podle jejich gusta. ...a ten Perlman v roli kněze Draka? To dřív uvěřím, že vyhraju hlavní výhru sazky:) ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Tohle je podle mě odpad, a kdyby tam nehrál jedinečný Ron Perlman, bylo by to ještě horší než odpad. Celý film je přitažený za vlasy, nudný, okultisticky splácaný, bez jediné reálné myšlenky, obsazení ženských rolí je směšné, ani divák přesně neví, co se to tam stalo. Ředitelka podepsala smlouvu s tím špinavcem, který se ke konci objevil jako hlavní démon? Ani nevíme proč. Nakonec jí moc nepomohl. Ale nelogiku celého filmu, jakožto béčkového hororu, bych odpustila. Co je však úplně nejhorší je, že má člověk chvílema pocit, že kouká na soft porno. Holky špatně hrajou, speciálně potom "ředitelka". Té bych nevěřila, že je ředitelka školy, ani kdyby se postavila na uši! A když dojde na efekty, jako čarování, opět nevěřím nikomu nic. Za zmínku stojí jen Ron Perlman, a scéna kdy na konci Alex řevem rozbíjí zrcadla a okna. Jinak odpad! ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

ale jo, nebylo to zas úplně nejhorší, ale co si budem říkat blbost to byla neskutečná. Někde jsem čet, že to je prý nejstahovanější horror, tak to bych pak chtěl vidět ty kyselí ksichty, který na to naletěly. Jasnej podprůměr, ale něco málo tam bylo a jelikož dneska mám dobrej den tak dám ** hvězdy ať nežeru, ale podruhý to už vidět opravdu nemusím. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Zlátanina požičiavajúca si zo všetkého možného, od wip (woman in prison) filmov, cez Exorcistu až po Spolok čarodejníc. Pätica pekných ale čiernych oviec rodín sa zišla na veľmi čudnej katolíckej škole s metódami používanými pred 100 rokmi, aby bola prevychovaná. Hmm, nato, že je to typ konzervatívnej školy majú dievčatá vrátane riaditeľky prikrátke sukničky či trochu dlhšie opasky. Všetky sú nejakým spôsobom obdarené nadprirodzenými schopnosťami a ťahá ich to tam, kde nemôžu, na poschodie číslo 3, kde sa pred 5 rokmi stala menšia nepríjemnosť. Film sa z 99% odohráva v jednej budove, čo nie je vždy na škodu, pravda ak scenárista za niečo stojí. V tomto prípade je to však nuda, ktorú zachraňuje Ron Perlman ako kňaz starajúci sa o hriešne dievčenské duše (aj keď tu nemá čo hrať) a vcelku dobrý výber pätice dievčat. To však na nejaké lepšie hodnotenie filmu nestačí. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Tohle teda bylo hoodně levný béčko. Slabý chvíle se vyplňovali ještě slabší muzikou, která v tu chvíli vůbec nesedla. Jediný sympatický na týhle podívaný je pět sexy školaček a ještě víc sexy ředitelka, na což tvůrci evidentně vsázeli, v některejch (opravdu lehce) lechtivejch scénách. 95 minut tohohle filmu vás naučí akorát tak nějakou modlitbu a taky to, že Ron Perlman na tom musí bejt fakt blbě, když vezme takovej škvár. ()

Reklama

Reklama