Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se točí kolem japonské legendy o samurajovi, který se postavil bratrům – démonům hromu a blesku, aby ochránil život své milované. Démony porazil a jejich moc se přenesla do “meče bouřek”. V soudobém Japonsku je profesor Sakai po otevření starodávného svitku posednut démony, kteří chtějí získat mocný meč a nabýt zpět hmotné podoby. Jenže dotyčný artefakt se řízením osudu dostane do rukou Hellboyovi, kterému nezbývá, než se vydat na strastiplnou cestu tajemnou, nebezpečnou krajinou plnou duchů, démonů a monster, aby zachránil náš svět před blížící se hrozbou…

První animovaný snímek o démonovi s uřezanými rohy a kamennou pravačkou producentsky podpořil režisér Guillermo del Toro a k tvorbě přizval i původní herce, s kterými natočil film HELLBOY. Na příběhu se také podílel Mike Mignola, autor komiksové předlohy. (Yojimbo)

(více)

Recenze (52)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je skvělé, že se i pro dva animované filmy (a jeden kraťas) podařilo splašit herce z filmové verze a ti propůjčili hlasy svým postavám. Na druhou stranu, díky jiné animaci, než je klasická Mignolova kresba, vyznívá tenhle film celkem obyčejně. Snímek postrádá tu správnou tajemnou atmosféru a stává se skutečně celkem průměrným. ano, jsou tady mystéria, jsou tu prvky, které jsou pro Hellboye typické - legendy a historky z různých mytologií - ale najednou to vyznívá podivně, když člověk nemá ten Hellboyův vesmír zažitý. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hellboyovský animák lepší, než všechny hrané filmy (stejně jako druhý animák, který je navíc ještě lepší, než tenhle). Poznámka na úvod: překvapil mně hlas Rona Perlmana, jestli takhle mluví normálně, tak to má do Pavla Rímského překvapivě docela daleko. A teď k amimáku: utíká to, je tam jedna parádní akce za druhou, super démoni, luxusní vznášející se hlavy, moje oblíbená kappa, navrch japonská mytologie... no prostě paráda. Navíc děj sleduje zhruba dvě až tři dějové linky, které se samozřejmě na konci spojí, a obě mají něco do sebe (Abe Sapien a Liz mají prostě neskutečnou chemii, nevím, jak je to možné). Všechno tady funguje. Příběh na jedničku, suprová atmosféra, špičková akce, Hellboy hláškuje, všechno je to prostě správně hellboyvské a je to moc, moc dobře. Jsem náramně spokojený. Zaráží mně jen, proč jsem to neviděl už dřív. 95%. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co říct. Kdo zná komiks (já jsem drtivou většinu četl) bude podle mě potěšen. Je tu menší náraz na povídku Hlavy (Hellboy: Pravá ruka zkázy) a místy připomíná povídku Makoma (Hellboy: Pražský upír a jiné povídky). Podle mě si s tím dali tvůrci dost práce. Film se jim povedl a s klidem můžu říct, že i Mike Mignola (autor Hellboye) by byl potěšen. Za sebe můžu říct, že se mi film hodně líbil. Povedená animace zpracování všech postav (Abe Sapien, Liz Sherman, Hellboy). Děj byl taky smysluplný, takže si myslím, že tu není co víc řešit. 85%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V roce 1944 byl na Zemi svolán Démon, aby začal válku........ Natočeno podle stejnojmenného komiksového příběhu Mike Mignoly. CITÁT - Cítím něco mrtvého, dlouho mrtvého.......... Hellboy, Abe Sapien a Liz na své další výpravě za dobrodružstvím a záchranou, přinejmenším, světa. CITÁT - Svět potřebuje naše schopnosti.......... V příběhu je dvakrát zmíněno hlavní město Čech Praha. Nejdříve v incident u Vladova hrobu a pak Hellboyovo záhadné pražské zmizení. Hororový příběh o osudu jednoho samurajského meče. Nejodpornější scéna je ta s pavouky. CITÁT - Maminka musí nakrmit svoje děťátka........... Toto je příběh dvou démonů Hroma a Bleska, kteří se chtějí dostat na Zem. Hudba nic moc, kreslené je to průměrně, ale má to dobré hororové i krvavé prvky. CITÁT - Teď jsem se nasral........ HellBoye nadaboval Ron Perlman. Original HellBoy Theme Marco Beltrami Movie. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Odpudivý úvod bez nápadu a švihu předchází zajímavému ukotvení Hellboye v několika folklorních mýtech, přičemž Japonsko jako takové mu sedne bezvadně. Postupně také opadá mdlý pocit ze stylu animace, který je jednoduchý a konvenční až běda, ale v rámci ztvárnění nebezpečných nástrah, které Ruďase na cestě čekají, jsou povedené. P.S. Nechápu, co má spousta hodnotících ve svých komentářích za problém s Hellboyovými nohami. Zdá se, jako by se snažili tvářit všeznale, ale nikdy nedrželi v ruce jediný Mignolův komiks, v nichž si Hellboyovy nohy často nezadají s baletkou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Čtveřice Ron Perlman, Doug Jones, Salma Blair a John Hurt, která si ve filmové sérii Hellboy zahrála hlavní postavy, zde nadabovala své postavy. (Innuendo1987)
  • Na tvorbě filmu se podíleli také autor filmového zpracování Guillermo del Toro a autor komiksové podoby příběhu a Mike Mignola. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama