Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

T2 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont si vždy vedel nájsť dobrú tému na spracovanie a dokonca aj týmto televíznym filmom prekvapuje a v rámci možností ponúka nadštandardný zážitok, kde zažijeme niekoľko šikovne zvládnutých scén, dej si po celý čas udrží pozornosť, herci sú fajn, celkové spracovanie(vyhrabávanie s pod zeme, labyrint v dome) ide v jednoduchej paralele ale za to moc účinnej. Jedná z najlepších televíznych produkcií čo som videl! /90%/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::: Napínavý film s výbornou atmosférou a skvělou režií Franka Darabonta. Stejně jako Spielberg, tak i Darabont začínal s filmy, (respektivě s filmem) pro televizi, a kam to oba dotáhli. ::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak to je super. Hore nás čaká Jason a dole Cujo.“ Tak z tohto som Darabonta necítil ani omylom. Ľudia ho majú (ZELENÁ MÍĽA, MAJESTIC) radi, ale robia dve chyby: pokladajú ho za „vážneho“ režiséra a myslia si, že jeho celovečerným debutom bolo VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK. V skutočnosti odjakživa miloval horory (napísal scenár k NOČNEJ MORE V ELM STREET 3, SLIZU, Branaghovmu FRANKENSTEINOVI a MUCHE II, mal cameo v Carpenterových UPÍROCH, 2007 režíroval HMLU) a celovečerne debutoval v skutočnosti už v roku 1990 - televíznymi POCHOVANÝMI ZAŽIVA (krátkometrážne potom debutoval kingovkou THE WOMAN IN THE ROOM z roku 1983, vďaka ktorej začalo jeho priateľstvo s Kingom). Bohužiaľ, hoci som rád, že som si POCHOVANÝMI ZAŽIVA "doplnil vzdelanie", pokojne by som sa bez nich zaobišiel. Začiatok sa dá, ale potom divadielku začne dochádzať logika (SPOILER jed jedného uvedie do kómy a druhého zabije? SPOILER), herecké výkony sú nevýrazné (aj Jennifer Jason Leighová). No najviac ma nepríjemne zaskočilo, že snímka, avizovaná ako plnokrvný horor, je v skutočnosti skôr pseudo-mysterióznym trilerom s mizerným dejom, prehnanou dĺžkou (vzhľadom na slabú zápletku), bizarným „prestavaným“ finále a čudnou poslednou scénkou na cintoríne. Keby táto nudná kravina bola 45 minútovou časťou „Príbehov zo záhrobia“, bola by to lepšia. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Film si pozornost zaslouží především pro jméno režiséra a povedené herecké obsazení, protože vše ostaní je o poznání nezajímavější. Příběh je tuctovější než třicátý osmý díl Stop hrůzy a televizní zpracování mu příliš nepřidává. Občas se objeví zajímavý úhel kamery či náznak atmosféry, aby to bylo ve vteřině zabito nějakou přihlouplou replikou, či očekávanou událostí. Darabont rozvěsil před divákem v Pohřbeném zaživa desítky pušek a ze žádné nezapomněl v přesně očekávaný okamžik vystřelit. A to je trochu nuda. ()

movie 

všechny recenze uživatele

No spíš 3 a půl! Zajímavá atmosféra, několik solidních a napínavých scén a konec - tak trochu ulítlej, ale to nemění nic na tom, že je to docela sranda! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré!! Nespokojená manželka se spojí se svým milencem a otráví jejího manžela... Ne však tak úplně, ten se díky "štěstí v neštěstí" vyhrabe až z hrobu, aby při návratu do sladkého domova zjistil, že jeho místo obsadil už někdo jiný, jeho firma je prodaná a manželka se chystá odstěhovat ... Původní plán odstřelit manželku brokovnicí se mění na do detailu vykonstruovanou pomstu, která si nakonec svým strašlivým dopadem nezadá s utrpením hlavního hrdiny filmu... Scéna, kdy se hrdina dostává z rakve v hrobu je opravdu nezapomenutelná a fakt mi z ní bylo hodně "ouzko", naprosto geniální a sugestivní provedení!!! Bohužel pomsta se pak trochu táhne a je až příliš zdlouhavá, postrádá nějakou větší gradaci ... Proto ty 3*, ale na TV film jde o opravdu suprovou záležitost!! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hrozná kravina. Těžko uvěřit, že o pár let později začal Darabont točit velkofilmy jako Vykoupení z věznice šóšenk nebo Zelená míle... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejspíš průměrné, možná s občasnými náznaky béčkovitosti. Vše je to však promícháno ve vhodném poměru, vkusně a líbivě, že mě to zaujalo a místy i pobavilo. Poutavé scény a dost dobrá hudba. Výskyt klišé jsem předpokládala, ale k mému poznatku jich nebylo příliš. Byly zde, ale tak jednoduše a přitom chytře zapracovány do celkového kontextu, že se mi ve výsledném dojmu skoro zcela vytratily. Jennifer Jason Leigh je kočka a Tim Matheson se svým slušným charisma dobře zvládl roli "odkopnutého" manžela, navracejícího se zpod země. Zakončení filmu je sice několik minut před koncem docela jasné, ale i přesto se mi líbilo. Jen škoda, že je narušeno drobnou nelogičností. Celý snímek je obohacen pár humornými hláškami, které pobavily:) "On měl ke dřevu vždycky zvláštní vztah. Možná byl nejšťastnější, když si tahal třísky z prstů", "Stejně by to nemělo cenu. Je to bordelářka", "Člověk si něco naplánuje, každou maličkost, a potom přijde nějakej pošuk a začne si hrát na stěhováka." ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený thriller s televizní produkce. Začátek celkem běžný, domluva milenců na odstranění nepohodlného manžílka, což vypadá tak tuctově, jenže... plán se nezdaří a náhle nastává dost zásadní problém "nedokonané vraždy", která roztáčí soukolí osudu zcela opačným směrem. Takže známé přísloví "kdo jinému jámu kopá..." se sem hodí, jako prdel na hrnec. Jen bych ještě víc rozvedla postavu Clinta(T. Matheson), jehož herecký projev byl odzbrojující a způsob pomsty propracovaný až do té nejtitěrnější skuliny, proto zákeřné krysy nemohly skončit jinde, než na takovém místě, které si vysloužily... v díře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kousku nemam co bych vytknul Darabont se pri svem debutu dostal na vrchol kteremu se pri pozdejsich buhvikolika oscarovych dramatech ani nepriblizil film s tak luxusne depresivni atmosferou aby clovek pohledal ritka video v edici horor vydava vesmes pekny sracky ale semtam vytahne i nejaky ten zapomenuty klenot jako tenhle nezapomenutelna kombinace deprese pomsty a velmi cerneho humoru ja mam jasno co je Darabontuv nejlepsi film Vykoupeni z veznice Shawshank nema narok ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal aj hviezda menom Frank Darabont. Napriek prevažne pozitívnym recenziám film na mňa veľký dojem neurobil. V čase premiéry v 90-tom roku to bolo určite niečo iné, ale z dnešného pohľadu už nejde o nič mimoriadne a film právom padá do priemerných čísel. To neznamená, že je to prepadák a ani nikoho nenahováram aby sa filmu vyhýbal. Film sa dá v pohode pozrieť, to len to meno režiséra nejako automaticky vnucuje myšlienku, že pôjde o niečo mimoriedne. Bohužiaľ, nie je to celkom pravda. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je cítit že na režisérské stoličce sedí skutečný pozdější talent Darabont. Přesto snímku by slušela spíše střídmější stopáž, protože ve druhé polovině filmu občas dochází dech. Závěrečná pointa není vůbec marná. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noční můra E. A. Poa! Joanna je pěkná čubka, které nestačí svého muže Clinta podvádět s Cortem, což je pro změnu zase pořádný sviňák. Rozhodnutí manžela zbavit se je naplněno, jenže tím horor teprve začíná. Štěstí, že byl Clint pohřben ledabyle a Joanna nebyla ve svém jednání důsledná. A když Clint zjistí, o co všechno přišel, usoudí, že oběma milencům udělá ze života peklo. Film se mi líbil ještě více než před lety a ve světle řady nedomrlých thrillerů a hororů posledních let ho shledávám jako velice podařený. Pěkný byl nápad s domem. Jen s tím rotvajlerem by mě nikdo natáčet nedonutil... ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Pán má paní. Paní je svině. Paní má doktora. Doktor má jed. Pán kolabuje. Šerif nevěří. Pán má pohřeb. Paní má radost. Pán se vrací. Pán se zlobí. Doktor má plán. Paní to ví. Pán se baví. Paní se nebaví. Doktor se nebaví. Paní a doktor mají pohřeb. Paní je živá. Šerif chápe. Pán odjíždí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od F. Darabonta som čakal rozhodne viac. Majster mysterióznej a hororovej atmosféry sa tentoraz teda nepredviedol. Úvod nudnejší, kým sa dejová linka trocha rozbehla tak som skoro zaspal. Upútal ma jedine šikovný spôsob vraždy a pár momentov medzi oboma manželmi. Tú nenávisť hrala manželka veľmi dobre. Koniec už bol predvídateľný, no našťastie s ním prišlo aj niečo málo napätia a zlepšila sa aj atmosféra. Celkovo to vidím len na slabučký priemer. 50100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Vcelku předvídatelné (kladl jsem si vpodstatě jen dvě otázky - kdo půjde pod zem první a jak do toho zasáhne šerif, jestli vůbec), ale určitou atmosféru to přece jen má. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A tak Darabont nám začínal, takže jsem nic extra nečekal. Nevím jak v roku vzniku ale bohužel jsem dokonale předvídal každou vteřinu co se bude dít. Pak pár nudnějších scén, a to je asi všechny negativa, který můžu napsat. Film celkem ujde, a herci byly více než sympatický hlavně Axton(otec co koupil Gremliny:-)). Film jsem si užíval ale byl opravdu moc zdlouhavej. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva. Jedná se o televizní film každým coulem, jen s lehce vypoentovanějším příběhem. Snímek používá typicky televizní kameru a typické zabarvení, které opravdu nemusím. Zřejmě jsem zmlsaný 5ti hvězdičkovými filmy, ale tady jsem se i přes krátkou stopáž poměrně často nudil. Pár lepších nápadů bohužel dobrý film neudělá. 40% ()

Reklama

Reklama