Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

campix 

všechny recenze uživatele

TV začátky Franka Darabonta, předtím než nám naservíroval kultovní snímky. Určitá kvalita tam teda je už od začátku, ale je vidět, že se jedno pouze o TV film, takže těch financí tak tolik zase nebylo, ale asi nebyly ani potřeba. Pohřben zaživa je totiž hodně přímočarý příběh o pomstě. Drama, kde jsou motivace jednotlivých postav naprosto zřejmé a pochopitelné a je zábavné sledovat stále se přiostřující dění. Hodně mi to sedlo do nálady. V dnešní době už by se to asi zbytečně zprasilo, takhle je to hodně čisté drama, kde je všechno jak má být. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě, že první film mého oblíbeného režiséra je narozdíl od prvotin některých jiných pánů dobrý průměr. Příběh mě bavil, těšila jsem se, jak to dopadne, a nápad přestavět domek na obří rakev bych pozlatila. Bohužel z toho ale celou dobu dýchal fakt, že se jedná o TV film, a nejvíce je to poznat na hereckých výkonech. 60% ()

Reklama

Diamant odpad!

všechny recenze uživatele

Pomsta nikdy nie je správnym riešením! Keď hlavný hrdina Clint uväznil vinníkov v pivnici, mal ideálnu príležitosť ich odovzdať spravodlivosti. Okrem toho vo filme narážame aj na logické problémy. Keď žena svojmu mužovi leje jed do pohára, bolo to stvárnené tak, že skôr si to mohol všimnúť ako nevšimnúť. Šerif príde vyšetrovať nečakanú smrť a nevšimne si na zemi prázdnu nádobku od jedu? Keď šerif stretne v závere filmu pri hrobe Clinta, nespozná ho? Veď sa kamarátili, chodili spolu na ryby! A ak ho spozná, prečo mu to nepovie, prečo ho nezoberie do väzby? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od F. Darabonta som čakal rozhodne viac. Majster mysterióznej a hororovej atmosféry sa tentoraz teda nepredviedol. Úvod nudnejší, kým sa dejová linka trocha rozbehla tak som skoro zaspal. Upútal ma jedine šikovný spôsob vraždy a pár momentov medzi oboma manželmi. Tú nenávisť hrala manželka veľmi dobre. Koniec už bol predvídateľný, no našťastie s ním prišlo aj niečo málo napätia a zlepšila sa aj atmosféra. Celkovo to vidím len na slabučký priemer. 50100 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Černá komedie 1)  nemá s hororem (a vlastně ani s thrillerem) nic společného._____ 2)  Naprosté nesmysly ve scénáři (pohřeb, přežití v rakvi, stavební úpravy v domě) i v provedení spolu s naprostou předvídatelností děje (předem jsem uhodl snad všechno, co film ukázal) mi neumožňují dát více než dvě odbyté hvězdičky._____ 3)  31letý režisér Frank Darabont očividně klame tělem. Koho by napadlo, že autora tak moc odbytého snímku čekají Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle nebo seriál Živí mrtví. Mě tedy ne._____ 3)  Výstižný koment: Dale**. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama