Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Filmové spracovanie anime nie je také hrozné, keď ho porovnám s ostatnými live action. Ale akosi som Lightovi/Tatsuya Fujiwarovi na 100% neverila, že chce nastoliť spravodlivosť na tomto svete. A zobrazenie Lightovej smrti ako epileptický záchvat zosmiešňuje celé jeho počínanie - in the name of justice! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózne ladený kriminálny thriller, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúceho filmu. Má vydarený príbeh o mladíkovi, ktorému sa stále darí uchrániť svoje tajomstvo a tak sa dostane do vyšetrovacej skupiny na čele s jeho otcom, aby mohol kontrolovať vyšetrovanie, lenže geniálny poradca mu aj tak stále plne nedôveruje a navyše tají svoje skutočné meno a tak ho mladík nemôže zlikvidovať. Lenže práve sa objavil nový a ešte nemilosrdnejší zabijak v podaní známej a úspešnej speváčky, čo vyšetrovateľom celú prácu skomplikuje. So spracovaním som spokojný, film začne presne tam, kde sa predchádzajúcu skončil, takže netreba žiadny zbytočný úvod a film už od začiatku získa výborné tempo, jedna zaujímavá situácia strieda druhú, chémia vo vyšetrovacom tíme a samozrejme hlavne medzi hlavným hrdinom a geniálnym poradcom funguje skvelo, navyše ma bavili aj tie nové prvky a tak celá prvá polovica je z oboch filmov rozhodne najlepšia. Ale potom sa to už o niečo zhorší, tempo už trochu upadne, no hlavne sa tu nájde viacero situácií, ktoré mi až tak dobre nesadli a dej sa neuberá práve tým najideálnejším smerom, ale stále si to udržuje slušnú úroveň, určite sa je na čo pozerať a záverečná fáza sa už vydarila. Opäť tá mysterióznejšia rovina nedostala moc priestoru, no predsa len trochu rozšírila univerzum ohľadom zápisníkov smrti, ale aj tak tu ide v prvom rade o tú kriminálnu líniu, ktorá je ešte o trochu lepšia, než predtým a nájde sa aj trochu romantiky, s ktorou tiež nemám problém. Herecké obsadenie je na tom dobre, zostalo prakticky totožné, len sa vymenila výrazná dievčenská postava, no rozhodne k lepšiemu, postava speváčky mi aj cez jej trochu infantilnejší prejav sadla. Réžia a technická stránka mi ani v predchádzajúcom diely nevadili, ale tentoraz mi prišli ešte trochu doladenejšie, takže som spokojný. Škoda, že si celý film neudržal úroveň prvej polovice, ale aj tak som sa bavil viac než dobre a ešte aj o trochu viac, než pri predchádzajúcom filme. 75% ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

á, tak tohle mě dostalo - Light i L se ještě více zamotávají do vzájemných intrik (přičemž L je naprosto geniální a stylová osobnost neustále požírající sladkosti - neskutečně mě bavila každá jeho scéna), přichází zvrat za zvratem a vše spěje k závěrečnému finále, které zákonitě musí skončit smrtí obou protivníků, protože oba jsou natolik chytří aby tomu druhému nenechali žádnou únikovou cestu - inteligentní film, který by bez prvního dílu nebyl úplný, ale několikrát ho převyšuje. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tohle už lze označit za čistý průměr. Nečekal jsem oproti jedničce takovou odlišnost od předlohy, ale pokud by tomu tak nebylo, tak by z toho musela být min. trilogie a už bych asi nevydržel se dívat na otřesné herecké výkony a na trapně ztvárněné hlavní postavy oproti anime serie. Rem se mi oproti Ryukovi líbila a aspoň nám ukázali malý kůsček Shinigamského světa. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu vcelku, tak se dostaneme na nějakých 267minut. Zdá se to být zdrcující délka, ale chyba! Tenhle film rozhodně nenudí. Šlape ve všech směrech na plný obrátky už od začátku: baví různými zvraty, dobrou hudbou a především excelentními hereckými výkony. Momentálně je můj zážitek z toho dost čerstvý, ale troufám si tvrdit, že se mi Zápisník smrti vryl na dlouho do paměti. 90% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)
  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)

Reklama

Reklama