Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Recenze (101)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $47,917,637║ Nadstavba prvej časti je dokonca ešte o niečo lepšia vďaka neustálej príbehovej gradácii, niekedy tu je tak husté napätie až človek nedýcha, čaká nás tu veľa zvratov, šikovných prešmyčiek a taktiež veľké finále "Kto z Koho". /80%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj ked vyustenie filmu je vraj (podla ludi, ktori citali rovnomennu mangu) v klucovych bodoch od kreslenej predlohy odlisne, v ramci samotne nastolenych pravidiel sa mi nepodarilo najst trhliny v logike predkladaneho "vesmiru" - i ked treba v jednom bode akceptovat velmi krehky, avsak satale prijatelny argument. Formalna stranka (vratane vyobrazenia Shinigami) podobne ako pri prvom dieli zavana skor televiznou produkciou, ale tento nedostatok sa lahko straca pod zaplavou vzrusenia nad postupne inteligentnym rozvijanim a hlavne vyustenim pribehu, ktore samotne ma zanechalo v prijemnom mrazeni dlho aj po dopozerani. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Děj plynule navazuje na první díl… Umírá se zde jak na běžícím pásu. Pro skvělý zítřek (prý). Druhá kniha, druhý Bůh smrti. Jedná se o takovou kriminálku pro náctileté, která se stále zamotává a každou chvíli je vše jinak. To není na škodu, ale takové tempo ocení spíš ti mladší než jsem já. Mne dokonce už začíná štvát i TAJEMNÝ ,,L“, jak furt žere. A poučení, že lidé jsou hříšníci? To už jsem někde viděl! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dohnal tenhle dvou dílný KULT, který je dle slavné anime předlohy a je to bezpochyby výborné Mysteriózní Krimi, které dokáže strhnout i po letech. Film má skvělý příběh o zápisníku smrti, který nalezne hlavní hrdina Light a díky tomu dostává moc zabít kohokoliv jen se znalostí jména a tváře. Hezky pročisťuje město od zločinu, ale jde mu po krku geniální detektiv L a tenhle vzájemný duel dvou inteligentních lidí mě opravdu bavil. Je to napínavé, zábavné, narvané nečekanými zvraty a nepředvídatelnost děje je rozhodně velkým pozitivem. Trochu zamrzí, že vetšina úmrtí je pouze infarkt, pokud zde byla možnost vymyslet způsob smrti, tak v tomhle ohledu si tvůrci mohli vyhrát lépe. Mohlo to mít náběh na japonskou verzi Nezvratného osudu, ale spíš to zůstalo jen u detektivní a mysteriózní linie, což mne jakožto hororového fanouška trochu mrzí, ale jsem spokojený přesto. Druhý díl mi přišel ještě zábavnější a intenzivnější. Karty jsou rozdány a děj se hýbe kupředu rychleji, krásná Erika Toda jakožto nová postava na scéně je velkým plusem a dějové zvraty mě nepřestaly překvapovat až do vygradovaného finále, které mne svou vychytralostí a precizností krásně odrovnalo. Fanoušci anime možná budou mít pár připomínek, ale já si to užil. 8/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se děj zbytečně vleče a přehnaně kombinuje (uvidím, jestli tak i kombinuje seriál). Přesto celý film čekáte a těšíte se, zda bude napsáno slibované poslední jméno a komu bude patřit. I já jsem nervozitou žužlala své umělé nehty :o) Nevěřila jsem vlastním očím, jak dva mladící Japonského původu dokáží být tak chytří a hlavně mazaní. Jejich boj na život a na smrt mě nepřestával bavit, i když můj čumáček Ryuk neměl tolik prostoru. Naštěstí druhý díl si vzal příklad z dané číslovky a na scénu přišel anděl smrti č.2 :o) Rozum mi říká, uber hvězdičku, můj anděl smrti protestuje. Koho jsem asi poslechla? :o)) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opět jen unyle překopírované anime, ve všech ohledech horší než originál. O kus lepší než jednička, asi se mi zdálo, že děj lépe drží pohromadě. Ale trvám si na tom, že tomu nemá smysl věnovat pozornost. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Platí zde v podstatě to samé, co o prvním díle, odlišné vyústění však vzhledem ke své síle, výpovědi a pocitu nevyhnutelné tragédie potěší dvojnásob více. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózne ladený kriminálny thriller, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúceho filmu. Má vydarený príbeh o mladíkovi, ktorému sa stále darí uchrániť svoje tajomstvo a tak sa dostane do vyšetrovacej skupiny na čele s jeho otcom, aby mohol kontrolovať vyšetrovanie, lenže geniálny poradca mu aj tak stále plne nedôveruje a navyše tají svoje skutočné meno a tak ho mladík nemôže zlikvidovať. Lenže práve sa objavil nový a ešte nemilosrdnejší zabijak v podaní známej a úspešnej speváčky, čo vyšetrovateľom celú prácu skomplikuje. So spracovaním som spokojný, film začne presne tam, kde sa predchádzajúcu skončil, takže netreba žiadny zbytočný úvod a film už od začiatku získa výborné tempo, jedna zaujímavá situácia strieda druhú, chémia vo vyšetrovacom tíme a samozrejme hlavne medzi hlavným hrdinom a geniálnym poradcom funguje skvelo, navyše ma bavili aj tie nové prvky a tak celá prvá polovica je z oboch filmov rozhodne najlepšia. Ale potom sa to už o niečo zhorší, tempo už trochu upadne, no hlavne sa tu nájde viacero situácií, ktoré mi až tak dobre nesadli a dej sa neuberá práve tým najideálnejším smerom, ale stále si to udržuje slušnú úroveň, určite sa je na čo pozerať a záverečná fáza sa už vydarila. Opäť tá mysterióznejšia rovina nedostala moc priestoru, no predsa len trochu rozšírila univerzum ohľadom zápisníkov smrti, ale aj tak tu ide v prvom rade o tú kriminálnu líniu, ktorá je ešte o trochu lepšia, než predtým a nájde sa aj trochu romantiky, s ktorou tiež nemám problém. Herecké obsadenie je na tom dobre, zostalo prakticky totožné, len sa vymenila výrazná dievčenská postava, no rozhodne k lepšiemu, postava speváčky mi aj cez jej trochu infantilnejší prejav sadla. Réžia a technická stránka mi ani v predchádzajúcom diely nevadili, ale tentoraz mi prišli ešte trochu doladenejšie, takže som spokojný. Škoda, že si celý film neudržal úroveň prvej polovice, ale aj tak som sa bavil viac než dobre a ešte aj o trochu viac, než pri predchádzajúcom filme. 75% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Sacrifices are necessary. Druhá část dokazuje, že první film byl jen jakýmsi prologem, a tak zrychluje tempo a rozvíjí komplikovanější hru. L vystupuje do popředí a prosotr dostává i Misa Misa a její shinigami Rem, u níž je třeba zvykat si na nový hlas. Oproti seriálu, aféra firmy Yotsuba byla odložena stranou a její místo zaujala reportérka Takada, jejíž role je vůči předloze také dosti odlišná. Dokonce samotné rozuzlení a finále je jiné, což filmu jen prospělo. I Kawai překonal svůj předchozí výkon a nakomponoval jeden ze svých nejlepších kousků vůbec. Na druhou stranu, veškeré kazy z prvního filmu se promítli i ve druhém a objevili se nové. Tou prvotní je rozpočet; co se produkci podařilo zakrýt dříve, nyní vyplavalo na povrch (vyjma Rem, která je, stejně jako Ryuuk, dokonalá). Zůstala i zbytečná vyumělkovanost a nutno poznamenat, že ani 140 minut nestačí pokrýt byť jen třetinu seriálových kreací. ´Sme tak ochuzeni o skvělé psychologické hry mezi L a Lightem, nedozvíme se, proč vlastně Jealous zachránil Misu a ani jaký byl ve skutečnosti vztah nezi ní a Rem. Ovšem, jak už ´sem se zmiňoval, Kaneko tohle dokázal elegantně obejít a vytvořit svůj Death Note vesmír kypící výbornou atmosférou, v závislosti i nezávisle na předchozím anime. Prestože první část mě oslovila víc, The Last Name je pořád silně nadprůměrné. No, nezbývá než se těšit na The Last 21 Days of L, které budou pod režijní taktovkou Hidea Nakaty. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

opět geniální dabing, skvěle sestříháno. takovýhle konec bych si představovala i v seriálu a ne tu šílenost s Mellem a Neem. Konec L je stejně bolestný, ale přesto dávám filmu celkově přednost před seriálem ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Naproti prvnímu dílu má o dost rychlejší tempo hned od začátku. V prvním díle se spíše seznamoval s deníkem smrti a ve druhém už film jede od začátku ve velkém stylu a navazuje na předchozí díl perfektně. Film o proti jedničce má i lepší děj, ale oba jsou zhruba na stejné úrovni a to je velmi slušné. O závěru ani nemluvím, ten byl prostě perfektní a je vidět, že si dal režisér záležet. Prostě rozuzlení jak má být. Nápady ve filmu jsou skvělé, ale stále mi něco chybí, tak jako v jedničce, ale i přes to je to film, který stojí za ten ztrávený čas.. 8/10 = 80% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je to, co prvnímu filmu dává smysl a ději cíl. Tyhle filmy nejde hodnotit samostatně, ale dohromady mají ode mě plno. Má to atmosféru. Je tu složitý svět intrik a dedukcí, skvěle promyšlená plejáda charakterů. V obou dílech jsou přítomni CGI strašáci kvalitou hodní snad seriálu Herkules, ale to nevadí, protože to hlavní je pro mě děj a atmosféra. Celý souboj mezi Kirou a L byl pro mě natolik úžasný a poutavý, že mě pozdě v noci udržel skoro 5 hodin nonstop u obrazovky, a to se nedá ohodnotit níž než naplno. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Společně s prvním filmem tvoří druhý film celek, proto dávám stejné hodnocení jako prvnímu, i když je pravda, že teprve v druhém díle dochází k nějaké "akci" a první díl se zdá být spíš jakýmsi úvodem. Líbily se mi však oba dva díly, i přes to, že na mangu nemají (ilustrace Takeshiho Obaty jsou zkrátka nenahraditelné). Hudba (Kenji Kawai) je také ucházející. ~(4,4)~ ()

predators 

všechny recenze uživatele

...zvítězí dobro nad zlem? A když ano, tak za jakou cenu? A je vždy konat dobro správné? ....ale za jakou cenu? Nebudu rozebírat nic z pokračování Zápisníku smrti, zato Vám prozradím POSLEDNÍ JMÉNO...:-)Ne, nebojte, to neudělám. Jen Vám poradím jedno...na tohle se podívejte, je to absolutní nářez!!! Nic víc netřeba dodávat...90% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Druhý zápisník možnože pôsobí vleklejšie ako jednotka. ale má svoju atmsoféru a napätie slušne graduje. Opäť slušná obmena tém seriálu, ale hlane konečne došlo na filozofickú rovinu, či je ten, čo zabije vraha tiež vrah. Vyústenie filmu má zmysel hlavne ako alternatíva k anime, inak mi prišlo trochu nedotiahnuté.... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak už sem psal u prvního dílu filmové verze populárního japonského anime ... animovaná podoba snímku sedí daleko více. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

... takto ... oba filmy dohromady ... to dává smysl. Docela kompaktní. Na bezcitnost jsem si zvykl (ale celé dva filmy nedokázal - na rozdíl od jiných - obdivovat Lighta). Maximální hodnocení nedávám, neboť to není můj šálek kávy. ■ Po přečtení komentářů na ČSFD začínám mít pocit, že jsem udělal dobře, když jsem sledoval dva filmy a ne anime seriál, který evidentně končí roztahaněji a časově trochu jinak. ■ Drobný SPOILER: Je mi velmi sympatická, už v seriálu Bloody Monday viděná (a na ČSFD neuvedená), Nana Katase (třetí Kira) - nicméně mi vadí, že i zde se její postava vybarví negativně. Prosím, není něco, kde hraje kladnou postavu a neumře? Konec SPOILERU. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Už při sledování první části se ve mně probudila teta Kateřina a druhá část mi dala za pravdu. Prostě mi celou dobu znělo v hlavě, že "cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly" a závěr mě dorazil příslovím "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění". Jinak se mi ale Poslední jméno líbilo skoro stejně jako začátek příběhu, takže nemám proč hodnocení snižovat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu vcelku, tak se dostaneme na nějakých 267minut. Zdá se to být zdrcující délka, ale chyba! Tenhle film rozhodně nenudí. Šlape ve všech směrech na plný obrátky už od začátku: baví různými zvraty, dobrou hudbou a především excelentními hereckými výkony. Momentálně je můj zážitek z toho dost čerstvý, ale troufám si tvrdit, že se mi Zápisník smrti vryl na dlouho do paměti. 90% ()

Reklama

Reklama