Reklama

Reklama

Ďáblova cesta

  • Velká Británie The Devil's Chair
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nick zaveze svou dívku Sammy do opuštěného psychiatrického ústavu. V jedné místnosti v budově najdou staré křeslo, na které si Sammy sedne. Ukáže se ale, že křeslo není pouhou veteší, naopak má tajemnou moc, která dívku zabije. Za vraždu dívky je obviněn její kluk… (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príšerná kamera, dialógy pre idiotov, hodné úrovne hereckého obsadenia tohto lacného braku. Lenže ono to miestami čosi do seba má, aj keď o nič svetoborné, sa rozhodne nejedná. Také občasné, mierne pútavé momenty, by som to nazval, čo je však na dnešnú dobu náročnú, veľmi málo. Každopádne, nebyť to v českom dabingu so slovenskými titulkami, určite sa neodhodlám. A neodporúčam ani Vám .. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Neviem, či prirovnávanie filmu autorom ku takým veličinám ako je Hellraiser neni moc odvážne, nič na tom, príšerku mal vo filme peknú. Len škoda, že človek musí prehryznúť dosť nezaujímavú prvú hodinu, aby sa jej dočkal a potom si ju užije len v pár rozmazaných záberoch. Dalo sa z toho vymlátiť aj viac... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tu a tam, spíše výjimečně, se mi stane, že se setkám se žánrovým snímkem, u kterého najdu netušené kvality, i když se minul se svou cílovou skupinou a má relativně žalostné hodnocení. Bohužel Ďáblova cesta mezi ty vzácné případy nepatří. Problém nespočívá v tom, že už od prvního záběru je jasné, že se pohybujeme v těžce béčkových vodách. Že máme co do činění s herci z druhé ligy, nevyjímaje hlavní postavu, která je pro atmosféru a výsledný dojem klíčová, to už zamrzí o poznání víc. Nicméně nevysvětluje pouhou jednu hvězdičku. Hlavní průšvih představuje sám režisér. Mason určitě není céčkař, má evidentně základy profese v krvi, ale nepředvádí nic, co by svědčilo o talentu, filmařské chytrosti a rafinovanosti. Účinku se snaží dosahovat tu klipovým střihem, tu ruční kamerou a především krvavými cákanci, kam se podíváš. Předvedený nápad přitom ani zdaleka není originální a existuje dost titulů, které totéž či skoro totéž předvádí mnohem kvalitněji a působivěji. Celkový dojem: 25 %. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Devil's Chair se po dost dobře vyhlížejícím traileru stal jedním z mých nejočekávanějších filmů. Po několika minutách od zmáčknutí tlačítka Play se ale dostavila studená sprcha. Na tohle jsem se jako tak těšil? Nuda, špatné herecké výkony, nuda, nesympatické postavy, nuda, téměř žádná krev, nuda atd... Hlavní hrdina se s divákem navíc bohužel často dělí o své myšlenky a glosy, přičemž vždycky, když se tak děje, se zastaví obraz a nerozběhne se dřív, než se hrdina vykecá. Což po několika takových stopnutích začne lézt na nervy téměř stejně silně, jako na ně leze hrdina samotný už od začátku. Po 45 minutách se příběh přehoupne do své kvalitnější a zábavnější poloviny, která je sice pořád horší, než jsem si přál, ale aspoň už jsem u ní nebyl tak naštvaný. No a nakonec přijde pěkně vypointovaný závěr (pointa už je tak trochu neoriginální, ale v roce 2006, kam je film datován, tomu bylo jinak), jenž mě přesvědčil, že to nebyla zas až tak úplně ztracená hodina a půl. Ve výsledku je ale pořád znát, že se snímek zastavil daleko před svými možnostmi, stejně jako tomu bylo u předchozího Masonova snímku Broken. PS. Ta příšera, co se zde asi čtyřikrát na chvíli objeví, je dost hustá a zasloužila by si přinejmenším více prostoru, nebo ještě lépe - kvalitnější film. 50% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Vydarený mix, ktorý uspokojí tých, ktorý obľubujú moderné horrory ala Saw (dômyselné mučiace mechanické zariadenie), ale aj tých, ktorí radi oldschool (naozaj pôsobivé monštrum). Logiku a vysvetlenie budete hľadať márne, no režisér celý film vystaval hlavne na psycho atmosfére a prelínaním viacerých svetov a charakterov postáv docielil, že nejaké vysvetlenie prestáva byť podstatným. Šikovný malý horor. (8/10) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na opuštěné letecké základně Ramsey v Cambridgeshire (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru roku 2006 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)

Reklama

Reklama