Reklama

Reklama

Ďáblova cesta

  • Velká Británie The Devil's Chair
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nick zaveze svou dívku Sammy do opuštěného psychiatrického ústavu. V jedné místnosti v budově najdou staré křeslo, na které si Sammy sedne. Ukáže se ale, že křeslo není pouhou veteší, naopak má tajemnou moc, která dívku zabije. Za vraždu dívky je obviněn její kluk… (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

topi 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem byl příjemně překvapen. Protože co se z toho ke konci filmu vyklubalo, byla hodně solidní psychoušovina!! Chvílemi jsem se smál a chvílemi mě docela mrazilo!! Zajímavej film a zajímavá kombinace! Navic skvěle podpořená hudebním doprovodem, místy teskné melodie houslí a violoncella a pak industriální ruchy mistra Mortiise (Norský to umělec black metalového ambientu). Originální podívaná s dávkou hodně černého humoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když hned v úvodu vidíte, jak všichni skončí, příliš od filmu neočekáváte. Počáteční mix Hellraisera s Vetřelcem se nakonec odkloní úplně jinam, což je velmi dobře. Pseudopsychologické snímky bývají nevyzpytatelné. Je jich spousta a málokterý opravdu zaujme. Mně se líbila výtvarná stránka filmu, i když to chvílemi vypadalo jako klip brutální deathmetalové kapely. Jen mi vadilo občasné zastavování obrazu, kdy najednou nevíte, zda není chyba ve vašem příjimači... Na rozdíl od prvoplánových čuňáren (např. francouzské Inside) je tohle alespoň zajímavé, i když chvílemi se světy prolnou a jeden hádá, který je ten pravý. Konec ale vše vyřeší, avšak pootevřená zadní vrátka bych raději zabouchnul. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Když jsem před více než dvěma lety dělal s Adamem Masonem rozhovor, popsal mi právě natáčený Devil's Chair násldovně: "Je to něco mezi Hellraiserem a Vetřelcem. Je v tom skvělé monstrum. Chci znovu představit opravdové filmové monstrum! A konec je opravdový hardcore a nepřipomíná nic, co jsem kdy viděl." Když odečteme klasické autorské chvástání a nafukování, musím říct, že měl pravdu. Devil's Chair je vynikající ukázkou toho, že pro natočení dobrého horroru nepotřebujete hromadu peněz a že vám stačí jen talent, nápad a pár slušných herců. Mason tohle všechno měl a tak stvořil kvalitu. Komorní, nenápadnou, zpočátku ukecanou jak cikánská vědma, ale zlepšující se každou minutou. Ve chvíli, kdy se objevilo ono monstrum jsem si už chrochtal blahem a až do konce jsem nepřestal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celý film se nese v duchu vyprávění hlavního hrdiny Nicka, který nás seznámí se všemi svými potížemi a názory na svět. Jeho monology jsou opravdu pozoruhodné, mnohdy i dost sprosté, ale v mnoha názorech s ním souhlasím. Kamenem úrazu je samotný scénář. Nevím jestli to je úmyslné, nebo se jedná o několik myšlenek spojených dohromady, ale jako celek se mi to zdálo hodně překombinované, zmatené a zcela zbytečné. Je zde propleteno několik scén, které jsou zcela nepodstatné a mají za úkol ještě více zamotat vaší mysl. Hlavní náplní je psychologická stránka, která nám má ukázat zvrácenou mysl hlavního hrdiny i naivitu ostatních postav. Sprostá slova jsou zde používaná v hojné míře a ačkoliv mi to většinou vůbec nevadí, tak tady mě to už začalo ke konci štvát ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak řeknu to na rovinu Mason není dobrej režisér když jsem psal kdysi že mu po 13th sights dávám naději tak tohle všechno beru zpět. Tenhle film je strašná kravina která má jen jedno jediné plus a to atmosféra která je sem tam dobrá, není to nic extra ale dokáže uspokojit. A monstrum které je fakt slizké a nechutné a hodně připomíná béčkové horory 80 let. Ale to je asi tak všechno co u tohohle hororu je v plusu. Zbytek je jen míchanina scén které dost často ani nedávaly smysl. Navíc co je za idiotskej nápad zastavit obraz a nechat vyprávět nějakýho idiota co si zrovna myslí? Já si myslím že je to průser a na Masonový filmu půjdu opatrně. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na opuštěné letecké základně Ramsey v Cambridgeshire (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru roku 2006 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)

Reklama

Reklama