Reklama

Reklama

13. znamení

  • Velká Británie The 13th Sign
všechny plakáty

Obsahy(1)

Cosi ďábelského se skrývá v temných zákoutích malé vesničky a je na jediné mladé ženě, aby s tímto zkoncovala. Na oslavě jejich osmých narozenin postřílel její otec patnáct lidí a pak obrátil zbraň proti sobě. Lany je těmito vzpomínkami stále pronásledována. Musí se však vzepřít tomuto démonu její minulosti. Zjišťuje totiž hrůzostrašnou pravdu, že ona je jediná vyvolená, která může odvrátit vzestup odvěkého zla. Celé peklo se může přetrhnout, aby pomohlo vražednému démonu, proti kterému stojí celá vesnice v zoufalém boji o svoji duši. 13. znamení nabízí skvělou hororovou podívanou v duchu již klasického díla The Evil Dead. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Spíš než třináct znamení bych věděl min o třinácti důvodech proč tento film nepouštět a ani nevím co ho zachránilo od odpadu. Rád bych vám o tomto skvostu napsal spoustu věcí ale jediné co mě napadá je že hrdinka měla v těch kalhotách fakt obrovskej zadek a vypadala jako hlavní postava filmu o JZD. Ještě vidle do ruky a byla by komplet no a možná by jí pak i někdo fandil ale já si celej film přál ať je to ten druh hororu co nekončí dobře a někdo jí oddělá, znásilní a zahrabe (na pořadí mi ani nezáleželo) . Bohužel je zde cca 30 kg vážící bijec který na ní dává pozor takže i když se brácha střihorukého Edwarda snaží seč mu ruka seče Jézéďačku sejmout tak je to úkol nadlidský. Už vím za co ta jedna hvězdička...při sledování filmu jsem stihnul utřít prach a v tu chvili mi to přišlo jako prima zábava takže díky. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Už na začátku filmu mě zarazila kvalita obrazu a zvuku, jako kdyby si někdo amatérsky natočil film na svojí kameru. Film jsem dokoukal jen proto, abych zjistil, co všechno si autor ještě nevymyslel. Některé scény a výrazy (ne)herců mě pobavily, ládovat vystřelený nábojnice do brokovnice může jen pako a u satana či co to bylo za havěť jsem už pomalu řval smíchy. Kdyby to byl nějaký studentský film, dal bych klidně i 4*, ale tohle? Hvězdička za pobavení, zvlášť ke konci. Jediný, co mě na celém DVD nakonec zaujalo, byly 2 trailery na jiný filmy.. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Až se mi tahle blbost nechce ani hodnotit. Když jsem se po dvou hodinách podíval na stopáž, zjistil jsem, že uteklo dvacet minut. Strašlivě nudná kravinka to je. Hlavní hrdinka má sice konečně postavu, kterou jsem ochoten uznat za ženskou (a není to žádný dnes oblíbený deskoplochý vyžle s áčkama), ovšem herečka to taky není. Ale to by se dalo oželet. Stejně jako semtam divná kamera, jako kdyby kameraman poprvé experimentoval, odkud odevšud se dají postavy zabrat. Problémem je scénář, nudný a bez invence. až jsem si říkal, kam jsme se to za těch 100 let filmu dopracovali... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snaha o zajímavý děj se upřít nedá, protože jsme měli možnost vidět pár pěkných soubojů a přestřelek, které byly místy sice dost přehnané, ale alespoň zpestřily film. Když přišla na scénu trojice vrahů, musel jsem se opět zasmát. Jeden z nich měl rukavici s čepelemi (že by vzpomínka na Fredyho?), další si nesl pouzdro na kytaru z něhož se mu vymrštila zbraň (podobnost s filmem Desperado je víc než náhodná). No a oblečení zabijáků mi připomínalo jistý film s Mel Gibsonem.Hlavně se nenechte zlákat popisky na obalu dvd, které jsou vesměs fiktivní s dějem, který se ve filmu skutečně odehraje. ()

Deratizer odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo tento film nezkoukne, o nic nepřijde, pouze o návod, jak může vypadat film natočen bez finančních prostředků a bez dobrých herců. Film je na velmi amatérské úrovni ve všech směrech. Má velmi nekvalitní zvuk i obraz, je to dílo nadšených amatérů, kteří na film neměli peníze a chtěli to zkusit sami i v těch nejprimitivnějších podmínkách. Zkrátka natočit si film v domácích podmínkách pro radost. Příběhu jsem ani moc neporozuměl, ale herci byli výrazně podprůměrní, ženská hrdinka mi byla nesympatická hned od první chvíle a vzhledově se mi taky vůbec nelíbila. No zkrátka, chcete li vidět odpad, podívejte se sami. Cení se snaha nadšenců, to všechna čest, ale v dnešní době, kdy je k mání tuna filmů s aspoň základní technickou výbavou odpovídající kvalitativně aspoň tomu standardu, nemůže tvůrce čekat, že mu takové dílo někdo s nadšením kladně ohodnotí. Toto je opravdu nanejvýš ke stažení na netu zadarmo ze zvědavosti, koupit si toto na DVD za peníze je hřích. Koneckonců se v případě tohoto filmu co se týče nápadu nejedná o žádnej kult ve stylu Záhada Blair Witch apod. A už vůbec film nemá pranic společnýho s kultem EVIL DEAD, jak je uvedeno v popisu tady na ČSFD. Je tam psáno, že je natočen v klasickém duchu EVIL DEAD, což je nesmysl, zřejmě má být tohleto přirovnání pouze lákadlo pro diváky, protože já jsem se tím nechal taky naivně zlákat :-))) ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Kilbontonu v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama