Reklama

Reklama

Basilisk: Kóga ninpó čó

(seriál)
  • Japonsko バジリスク 甲賀忍法帖 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2005–2018), 19 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Fútaró Jamada (komiks)

Hrají:

Nana Mizuki, Šó Hajami, Mijuki Sawaširo, Takeši Aono, Norio Wakamoto, Matthew Tompkins, Tomokazu Sugita, Kendži Ucumi, Wataru Hatano, Fumihiko Tačiki (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Obsahy(1)

BASILISK KOGA NINPO CHO neboli BASILISK: THE KOUGA NINJA SCROLLS je japonský anime seriál podle mangy stejného názvu, která vychází z románu The Kouga Ninja Scrolls, jež roku 1958 napsal Futaro Yamada. Samotná anime se na první pohled může zdát jako japonská varianta Romea a Julie se spoustou mrtvých, nicméně ačkoli prakticky v každé z 24 epizod někdo umře, tento seriál není pouhá ninja vyvražďovačka.

Příběh se odehrává ve feudálním Japonsku roku 1641, kdy se o post šóguna hlásí dva vnuci bývalého šóguna Tokugawa Leyasu. Tokugawa Leyasu předal své místo synu Hidetada, ovšem stále si udržel velký vliv v rámci vlády a tudíž se snaží vyřešit problém s jmenováním jednoho z jeho vnuků jako nového šóguna poté, co se jejich otec Hidetada rozhodne odstoupit. Proto aby vyřešil tuto rozepři, zruší vynucené příměří mezi klany Iga a Kouga a nařídí, aby každý z klanů vyslal deset svých nejlepších ninjů do boje na život a na smrt. Každý z klanů reprezentující jednoho vnuka Tokugawy tedy musí využít veškeré umění a lsti, aby eliminoval deset vyvolených nepřátelského klanu. Mezi politickými hrátky mocných, letitou nenávistí klanů navzájem a spoustou krvavých soubojů ninjů s neuvěřitelnými schopnostmi stojí láska Oboro z klanu Iga a Gennosukeho z klanu Kouga. Zpočátku se seriál rozvíjí pomalu, ale s přibývajícím časem a zároveň ubývajícími členy klanů se napětí stupňuje až do závěrečného finále, kdy slabším povahám nezůstane oko suché. (ČSFD)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

Baaah a ja som myslel, že na staré kolená ma už nedostane žiadne anime no opak je pravdou. 
Spoila: S tou vyvražďovačkou neviem, či ste si to počítali, ale väčšinou sa dorovnávali počty. 7 ku 5 aby ostalo 5 k 5 a tak ďalej až k 1:1 tu som možno čakal niečo nepredvídané (trebárz zvraz s 5:2 na 2:2 alebo tak) no i tak spokojnosť na plnej čiare.

na příspěvěk reagoval Monoxid

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

No tiež si myslím ze to je na vyvražďovačku docela premyslene a hlavne tu fungujú emócie

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Tento příspěvek obsahuje SPOILERY. Já jsem chtěl říct, že i přes to, že vlastně jde o vyvražďovačku, je tam několik věcí, které jí činí scénaristický promyšlenější a povyšují ji. Zpočátku je to boj o svitek, potom třebas cesta do Sunpu, vše pak komplikuje ten ninja, který umí měnit svou podobu (jméno jsem úspěšně zapomněl). Skutečně to mohlo vypadat tak, že by se jen někdo s někým potkal a prostě se pokosili (a jsou i takové seriály, bohužel mě příliš nebaví). Ba i ty vztahy jednotlivých postav, s ohledem na to, že jde o dva znepřátelené klany, jsou poměrně promyšlené. To jsem myslel tím, když jsem říkal, že scénárista z jednoduché zápletky vytěžil mnohé.

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

Subjektiv: Hooohmm, zvraty a velká část napětí je ale imho tvořena právě jen postupným odhalováním schopností jednotlivých ninjů. Ty mi přišly jako jediný neznámý faktor, takže bych řekl, že propracovanost děje není silnou stránkou Basiliska. A ani sem to od něj nečekal.

Reklama

Reklama